Babam Motor Almama İzin Vermiyor

Belki olmaz ama babanin karsinina gecip butuuuun planini anlat. @Gürkan Erkan arkadasin dediklerini soyle, su kadar parayla su kadar taksitle su sekilde odeyebilirim gibidisinden... Tam bilmem bu seyleri ben babamdan birsey isteyecegim zaman gecerim karsisina baba soyle boyle sunun su artisi/eksisi var derim babamla bakariz. Burdan yola cikarak soyluyorum bunu. Bence babanda bir yumusak nokta vardir, o noktayi bulman lazim gibi geliyor bana.

Baban sana durumu anlatmış. Maddi olarak imkan yok ise sana düşen imkan oluncaya kadar beklemek. Bu tarz davranışlar senin yaşına yakışmaz. Artık büyümüş birisin. Ailene destek olman gerekir. Elinde bulunan motor ile idare et. En azından işini görmek için bir motorun var. Zamanı gelince daha iyisini alırsın. Ben kaç yaşına geldim minibüs otobüs kullanmak zorundayım. Maddi imkan yok ise sana düşen anlayış gösterip zamanını beklemek.

Siz benim söylemek istediğimi anlamak konusunda yanından bile geçememişsiniz. Size de kitap okumayı öneriyorum.

Benim veya bir başkasının kitap okumadığı kanısına nereden vardınız ? Ben sizin söylemek istediğinizi anladım ancak konu başlığını ve yazdığınız mesajı bir kez daha okumanız gerek. Eğer arkadaşın konusuyla bir alakası var ise ben sizden özür dileyeceğim. Eğer kitap okuma konusunda bir eksiklik görüyorsanız yeni bir konu açmanız gerekir. İnsanların konularını bu şekilde farklı yönlere çekmeye hakkımız yok.

Benim veya bir başkasının kitap okumadığı kanısına nereden vardınız ? Ben sizin söylemek istediğinizi anladım ancak konu başlığını ve yazdığınız mesajı bir kez daha okumanız gerek. Eğer arkadaşın konusuyla bir alakası var ise ben sizden özür dileyeceğim. Eğer kitap okuma konusunda bir eksiklik görüyorsanız yeni bir konu açmanız gerekir. İnsanların konularını bu şekilde farklı yönlere çekmeye hakkımız yok.
Siz benim söylemek istediğinizi yine anlayamadınız. Ben konuyla ilgili konuştum konuyu başka bir yere de çekmedim. Özelden anlatabilirdim ama buradan anlatayım. Kısaca arkadaşa gereksiz harcamalara gerek yok demek istedim. Kurye falansa zaten işini elektrikli motor görüyordur ki o; motorla etrafta dolaşacak, hız yapacak, arkadaşlarına hava atacak, tehlike saçacak.

Konu sahibi baba lafını kulak ardı edersen başına büyük belalar gelir haberin olsun. Büyüklerinin sözünü daima dinlemelisin, dinlemezsen sonucuna katlanırsın.
Babana bende katılıyorum ve söyledikleri doğru ben olsam bende aynısını söylerdim. Elektrikli aldıklarına dua et. Büyünce araba istersen alırlar, ona birşey dememiş zaten. Motor, kişisel taşıtlar arasında tehlikeliler sınıfının en üstündedir. Kask takmak ile nefsine kask takmış olmuyorsun. Şuan yazdıklarım sana ters veya yanlış gelebilir ancak ileride çocuğuna da aynı davranacaksın. Kısaca aile durumunu da düşünüp bu isteğinden vazgeç. Anneni de bu durum hakkında üzme.

Yaşım 17 yaklaşık 5 senedir elektirikli motorsiklet tecrübem var. YBR 125 ESD alıcam. Şu an elimde olan elektirikli motorumu satıp üstünüde taksitle almak istiyorum fakat babam çok kızıyor. Annemin başının etini yedim. Sülede motorcu zaten. Motor tamirhanesi var ve dayımda 600F var. Elektirikli motorda kask takan birisiyim o motoru güvenli kullanıcağımı daha nasıl ikna edebilirim? Köylülerinden bir kaç kişiyi örnek gösterip duruyor. Motor kazaları görmüş korkuyormuş. İşin kötü tarafıda sürekli konuyu maddi yöne çekiyor. Arabaya razı fakat onuda büyüyünce çalış kendin al diyor. Kafayı yiyeceğim açıkca. Arada laf çaktırıyorum anlıyoda anlamamazlıktan geliyor. En son dayım konuştu babamla maddi durumdan dolayı alamam dedi. Bende gittim motoru satıp üstüne taksitle alıcaktım annemde babama söylemiş böyle böyle yapıcak diye babamda kızmış gelince konuştu benimle kaza yapanları anlattı. Konuşmasının %30 kaza %70'i paraya dayanıyordu. Ne yapıcağımı şaşırdım. Sen alırsın motoru diyor yağı geldi baba benzin bitti baba muaynesi geldi baba dersin diyo. Gidip habersiz alsam evlattıktan reddeder diye korkuyorum. Annemde bana yardımcı olmaya çalışıyor. Ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar?
Dıral Dede'nin bu konu hakkında YouTube'da videosu vardı, izleyebilirsin.

Yaz tatilinde çalışıp ve önümüzdeki senede stajdan alacağım parayla taksitlerini ödeyeceğim. Maddi duruma gelirsek aslında maddi durmumuz iyi fakat borcu olduğu için babam sıkışmak istemiyor. İki adet kamyonumuz var şöförümüzün hakkettiği ücret 1100 TL iken şöförüne 1500 lira veriyor. Beni üzen durum bu. Böyle yapacağına çıkar şöförü piyasada iş arayan adam dolu. O adama ayda 400 lira fazla verirken benim motorumun taksitinide ödeyebilirdi. Maddi durumumuz kafa karıştıracak derecede karmaşık. Paramız var ama yok diyebilirim. Dolu bardağa koyuyoruz almıyor. Boş bardağa koyuyoruz yetmiyor öyle bir durumdayız.

Vay be neredeyse 3 sene olacak konuyu açalı ve şuana kadar 3 motosiklet değiştirdim. Cbr125R, Cbr250R şuanda Cbr600F kullanıyorum. Yardımcı olmaya çalışan herkeze tekrardan teşekkürler.

Yaz tatilinde çalışıp ve önümüzdeki senede stajdan alacağım parayla taksitlerini ödeyeceğim. Maddi duruma gelirsek aslında maddi durmumuz iyi fakat borcu olduğu için babam sıkışmak istemiyor. İki adet kamyonumuz var şöförümüzün hakkettiği ücret 1100 TL iken şöförüne 1500 lira veriyor. Beni üzen durum bu. Böyle yapacağına çıkar şöförü piyasada iş arayan adam dolu. O adama ayda 400 lira fazla verirken benim motorumun taksitinide ödeyebilirdi. Maddi durumumuz kafa karıştıracak derecede karmaşık. Paramız var ama yok diyebilirim. Dolu bardağa koyuyoruz almıyor. Boş bardağa koyuyoruz yetmiyor öyle bir durumdayız.

Vay be neredeyse 3 sene olacak konuyu açalı ve şuana kadar 3 motosiklet değiştirdim. Cbr125R, Cbr250R şuanda Cbr600F kullanıyorum. Yardımcı olmaya çalışan herkeze tekrardan teşekkürler.
Bi tur verirsin artık .s

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı