Babam yazın zorla çalıştırıyor

Keşke benim babamda öyle olsa barlarda takılan ergen tiplemeler gibi olmaktan korkuyorum bilgisayar aldı yarısını ben yarısını o verecekti direkt kendisi aldı ve işede götürmüyor götüreceğim diye de söz vermişti.

İşe girmezse çocuğum = karı kız ile dolaşıp küpe takan sokak çocuğu?
Diyelim çocuğunu kahvehaneye vermiş masa silip çay götürüyor. bu nasıl bir tecrübe? Çocuk heves edip takdir almış bilgisayarını oynayamıyor bırakın çocukluğunu yaşasın.

Bir bakımdan siz de haklısınız. Ancak içerisinde olduğu dönem çocukluk ile yetişkinlik arası dönem. Kahvehane örneğindeki gibi bir işte çalışıyorsa size hak veriyorum. Ancak yaşına uygun yapabileceği iş ise bu ileride ona fayda sağlayacaktır. En basitinden örnek vereyim, farklı farklı insanlar görerek sosyal ilişkilerini geliştirebilir. Altındaki arkadaşın yorumu gibi, ağaç yaşken eğilir.

Okul açıldıktan sonra bilgisayarı kaldırmaz ama muhtemelen sana belirli saatler ile oynatır. Bir baba olduğunuzu düşünün ve çocuğunuza neden böyle bir şey yapmak istersiniz? Bunu bir düşünün zaten anlayacaksınız babanızın size karşı ilgisini ve iyiliğinizi istemesini.

Bir bakımdan siz de haklısınız. Ancak içerisinde olduğu dönem çocukluk ile yetişkinlik arası dönem. Kahvehane örneğindeki gibi bir işte çalışıyorsa size hak veriyorum. Ancak yaşına uygun yapabileceği iş ise bu ileride ona fayda sağlayacaktır. En basitinden örnek vereyim, farklı farklı insanlar görerek sosyal ilişkilerini geliştirebilir. Altındaki arkadaşın yorumu gibi, ağaç yaşken eğilir.
Babam beni de küçükken 2 yaz boyunca işe yollamıştı ama oyun oynamama da vakit oluyordu ve okul vakti de pc'm vardı. Arada bir denge olmalı. Zaten Takdir getirmiş.

Babam beni de küçükken 2 yaz boyunca işe yollamıştı ama oyun oynamama da vakit oluyordu ve okul vakti de pc'm vardı. Arada bir denge olmalı. Zaten Takdir getirmiş.

Elbet arada bir denge olmalı. Sabahtan akşama kadar modern bir k*le gibi ağır bir işte çalıştırılıyorsa ben buna kesinlikle karşıyım. Ki muhtemelen öyle bir durum yok ortada. Demek istediğimi anlamaya çalışırsanız sevinirim, bu yaşta kendi harçlığını çıkartıyor ve yaşıtlarına kıyasla daha hayırlı bir iş yapıyor; ilerideki versiyonuna yatırım yapıyor.

Yorumlar gerçekten ilginç. Hayat çocuğun, babası zorlasa bile gayret olmadıkça hepsi boş.
Hiç kimse hiçbir şeye zorlanmamalı, sadece tavsiye etmeli, yön göstermeli ve yoluna bakmalı.

15 yaşındayım. Babam, takdir getirirsem bir bilgisayar alacağını söyledi ve ben takdirimi getirdim. Bana istediğim bilgisayarı aldı ama ben işten akşam 8'de çıkıyorum ve eve geldiğimde direkt yatıyorum. Arkadaşlarımla oyun oynamaya bile vakit kalmıyor ve sadece pazar günleri tatil yapabiliyorum. Babam, bütün yazın böyle geçeceğini ve eğer işe gitmezsem bilgisayarı satacağını söylüyor. Okul açılınca da bilgisayarı yaz tatiline kadar kaldıracağını söylüyor. Ne yapmalıyım sizce?
Alacağını söylemiş izin oynatacağını söylememiş knk

Babanın sana iyiliğini geçtim, iyi yanından bakarsan bilgisayarına bir sürü oyun ve aksesuar vs alabilirsin kazandığın parayla. Bak dostum ben 20 yaşındayım inan kaç gündür iş arıyorum üniversiteye harçlık çıksın PS5 alayım vs diye. Baban sana iş bile halletmiş, paranı kazan, kışında keyfini çıkar.

Öyle çok bir para da almıyorum babam beni iş öğreneyim diye soktu işe.

Keşke benim babamda öyle olsa barlarda takılan ergen tiplemeler gibi olmaktan korkuyorum bilgisayar aldı yarısını ben yarısını o verecekti direkt kendisi aldı ve işede götürmüyor götüreceğim diye de söz vermişti.
Keşke benim babam senin baban gibi olsa

Technopat Haberler

Geri
Yukarı