İşe girmezse çocuğum = karı kız ile dolaşıp küpe takan sokak çocuğu?
Diyelim çocuğunu kahvehaneye vermiş masa silip çay götürüyor. bu nasıl bir tecrübe? Çocuk heves edip takdir almış bilgisayarını oynayamıyor bırakın çocukluğunu yaşasın.
Babam beni de küçükken 2 yaz boyunca işe yollamıştı ama oyun oynamama da vakit oluyordu ve okul vakti de pc'm vardı. Arada bir denge olmalı. Zaten Takdir getirmiş.Bir bakımdan siz de haklısınız. Ancak içerisinde olduğu dönem çocukluk ile yetişkinlik arası dönem. Kahvehane örneğindeki gibi bir işte çalışıyorsa size hak veriyorum. Ancak yaşına uygun yapabileceği iş ise bu ileride ona fayda sağlayacaktır. En basitinden örnek vereyim, farklı farklı insanlar görerek sosyal ilişkilerini geliştirebilir. Altındaki arkadaşın yorumu gibi, ağaç yaşken eğilir.
Babam beni de küçükken 2 yaz boyunca işe yollamıştı ama oyun oynamama da vakit oluyordu ve okul vakti de pc'm vardı. Arada bir denge olmalı. Zaten Takdir getirmiş.
Alacağını söylemiş izin oynatacağını söylememiş knk15 yaşındayım. Babam, takdir getirirsem bir bilgisayar alacağını söyledi ve ben takdirimi getirdim. Bana istediğim bilgisayarı aldı ama ben işten akşam 8'de çıkıyorum ve eve geldiğimde direkt yatıyorum. Arkadaşlarımla oyun oynamaya bile vakit kalmıyor ve sadece pazar günleri tatil yapabiliyorum. Babam, bütün yazın böyle geçeceğini ve eğer işe gitmezsem bilgisayarı satacağını söylüyor. Okul açılınca da bilgisayarı yaz tatiline kadar kaldıracağını söylüyor. Ne yapmalıyım sizce?
Babanın sana iyiliğini geçtim, iyi yanından bakarsan bilgisayarına bir sürü oyun ve aksesuar vs alabilirsin kazandığın parayla. Bak dostum ben 20 yaşındayım inan kaç gündür iş arıyorum üniversiteye harçlık çıksın PS5 alayım vs diye. Baban sana iş bile halletmiş, paranı kazan, kışında keyfini çıkar.
Keşke benim babam senin baban gibi olsaKeşke benim babamda öyle olsa barlarda takılan ergen tiplemeler gibi olmaktan korkuyorum bilgisayar aldı yarısını ben yarısını o verecekti direkt kendisi aldı ve işede götürmüyor götüreceğim diye de söz vermişti.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.