Back end için hangi dilleri öğrenmeliyim?

Para kazanmak istiyorsan Python/django
Çok para kazanmak istiyorsan; Scala :)

Biz pandemi döneminde 40'a yakin gelistirici aldik. O kadar çok python developer'a ihtiyacimiz varki. :) Sektörde büyük bir açık var ve yurt dışında da baya rağbet görüyor. Ama scala oldukça güçlü bir dil ve aranan eleman olmakta mümkün.
 
Para kazanmak istiyorsan Python/django.
Çok para kazanmak istiyorsan; scala :)

Biz pandemi döneminde 40'a yakin gelistirici aldik. O kadar çok Python Developer'a ihtiyacimiz varki. :) sektörde büyük bir açık var ve yurt dışında da bayağı rağbet görüyor. Ama scala oldukça güçlü bir dil ve aranan eleman olmakta mümkün.

python/django tek başına yeterli mi bir web site için.
 
python/django tek başına yeterli mi bir web site için.
Web site ile sınırlandirma doğru değil. Bir sistemin backend mimarisini geliştirirsiniz. Frontend veya mobil developer client arayüzünü yazar. Bunu sizde yapabilirsiniz ama teknik kapasitenin artmasi gerekiyor. Yorucu bir süreç. Python-django ile ilgilenirken öğrenmesi gerekene postgresql-redis-celery-cloud-cache gibi kavramlara yavas yavas hakim olunur.
 
Python öneririm, özellikle Django Framework ile site yapabilirsin. Jinja kullanarak sadece Django ile de yapabilirsin ya da Django Rest Framework kullanarak API yapıp Angular, React vs bir framework ile kullanabilirsiniz. Şahsen ben Python tercih ediyorum ama bir yandan JavaScript öğreniyorum. Projeye göre karar vermek gerekebiliyor bazen. Mesela Python ile web sitesi yaparken küçük çaplı projelere Django fazla olabiliyor ve Flask Micro-Framework kullanılıyor. Bu yüzden ne kadar çok bilirsen o kadar iyi. Bence kendini bir dille veya Framework ile sınırlandırma. Ama hepsinden az az öğrenme, birinde ortalamayı geçince en azından başka birini daha öğrenmeye başlayabilirsin bence.
 
Asp.Net'e yönelecekseniz onun da eskiyen bir webform'u mevcut. Microsoft hızlıca kendini geliştiriyor, Asp.Net MVC ve hala sürekli gelişen Asp.Net Core oldukça yeterli ve hızlı görünüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı