Xbox PC Bahar İndirimleri başladı

Süper oyun, kesin oynayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 2473179

Xbox Series X/S, Xbox One ve Microsoft Windows cihazları kapsıyor olan Xbox'ın Bahar İndirimleri başladı. İndirim dönemi 30 Nisan 2025 tarihinde sona eriyor.

İndirim sayfası:

Öne çıkan indirimler:
Gears Üçlü Paketi - 329,67 TL
Gears of War 4 - 12,49 TL
Halo: The Master Chief Collection - 27,50 TL
Mortal Kombat 11 Ultimate + Injustice 2 Leg. Edition - 85,90 TL
Doom Eternal - 117,50 TL
Like a Dragon: Ishin! - 224,75 TL
Age of Empires III: Definitive Edition - 69,65 TL
Amnesia: The Bunker - 24,93 TL
Pentiment - 100 TL
Pillars of Eternity: Definitive Edition - 28,43 TL
Psychonauts - 5,75 TL
Prey - 30 TL
The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition - 50 TL
Scarlet Nexus - 44,85 TL
SOMA - 39 TL
The Evil Within 2 - 57 TL
Vampyr - 38 TL
Fallout 4: Game of the Year Edition - 114 TL
Monster Hunter Rise - 349,75 TL
Marvel vs. Capcom: Infinite - Deluxe Edition - 41,59 TL
Cuphead & The Delicious Last Course - 53,37 TL
Teşekkürler hocam, Halo kütüphanede yoksa alayım

No man sky daha ilk duyrulduğu günden beri istek listemde bir oyundu. Ancak türü itibariyle tam nasıl bir oyun hala çözemedim.
Hayatta kalma desem değil veya planet crafter tarzı gezegen değiştirme, yönetme desem değil.
Bu oyunda hala gezegen gezegen gidip element vs alıp craft mı yapıyoruz? Yıllar önce oynadığımda sistemi buydu sanırım.
Bir de tek kişi oynanabilecek seviyede mi?

No man sky daha ilk duyrulduğu günden beri istek listemde bir oyundu. Ancak türü itibariyle tam nasıl bir oyun hala çözemedim.
Hayatta kalma desem değil veya planet crafter tarzı gezegen değiştirme, yönetme desem değil.
Bu oyunda hala gezegen gezegen gidip element vs alıp craft mı yapıyoruz? Yıllar önce oynadığımda sistemi buydu sanırım.
Bir de tek kişi oynanabilecek seviyede mi?
Güzel bir soru. 150 saatten fazla oynadım ve 4 kez bitirdim(birinde direkt olarak evrenin merkezine gitmeye çalıştım ondan bitirmek sayılmaz sanırım) ama yine de direkt cevap veremem gibi. Temel bir amaç söylemem gerekirse evrenin merkezine ulaşmak. Tabi bunun için belli gezegenlerden belli materyalleri toplamak belli şeyleri craftlamak gerek gibi gibi. Biraz Minecraft' benziyor aslında. Minecraft'ı da isterseniz bir kaç saat içinde bitirebilirsiniz. Aynı şekilde bunu da. Asıl oyunun sevilen kısmı yan etkinlikler, farklı gezegenleri keşfetmek ve bazıları için üs yapmak. Hâlâ bile sürekli güncelleme aldığı için de sürekli oynayabilecek bir yapıda kalıyor. Gelen güncellemelere eşlik eden etkinlikler oluyor mesela. Ama genele baktığımızda hâlâ bir amacı yok. Ana save dosyam 85-90 saat civarı. 15 üs 5 ayrı galaksi herhalde yüzlerce ışık sistemi gezdim sadece gezmek hoşuma gittiği için :D. Ya o kadar değişik bir oyun ki ne desem bilemiyorum. Siz sorun ben cevaplayayım en iyisi. Kendini belli yönlerden de olsa diğer oyunlardan ayıran bir yapım bence. Sizin oynadığınız zamandan bu yana o kadar çok güncelleme gelmiştir ki oyunu tanıyamazsınız muhtemelen.

Güzel bir soru. 150 saatten fazla oynadım ve 4 kez bitirdim(birinde direkt olarak evrenin merkezine gitmeye çalıştım ondan bitirmek sayılmaz sanırım) ama yine de direkt cevap veremem gibi. Temel bir amaç söylemem gerekirse evrenin merkezine ulaşmak. Tabii bunun için belli gezegenlerden belli materyalleri toplamak belli şeyleri craftlamak gerek gibi gibi. Biraz Minecraft' benziyor aslında. Minecraft'ı da isterseniz birkaç saat içinde bitirebilirsiniz. Aynı şekilde bunu da. Asıl oyunun sevilen kısmı yan etkinlikler, farklı gezegenleri keşfetmek ve bazıları için üs yapmak. Hâlâ bile sürekli güncelleme aldığı için de sürekli oynayabilecek bir yapıda kalıyor. Gelen güncellemelere eşlik eden etkinlikler oluyor mesela. Ama genele baktığımızda hâlâ bir amacı yok. Ana save dosyam 85-90 saat civarı. 15 üs 5 ayrı galaksi herhalde yüzlerce ışık sistemi gezdim sadece gezmek hoşuma gittiği için :D. Ya o kadar değişik bir oyun ki ne desem bilemiyorum. Siz sorun ben cevaplayayım en iyisi. Kendini belli yönlerden de olsa diğer oyunlardan ayıran bir yapım bence. Sizin oynadığınız zamandan bu yana o kadar çok güncelleme gelmiştir ki oyunu tanıyamazsınız muhtemelen.

Oyunu ilk çıktığı günlerde almış birisiyim ve inanılmaz heyecan ile şevk ile almıştım maalesef beklediklerimi bir türlü bulamadım. ( Son günümüzde ki hâli ile de geçerli )
Oyun o kadar amaçsız, o kadar başı boş ki ne yaparsan yap bir türlü o boşluğu dolduramıyor. Bilmem kaç katri trilyon gezegen var doğrudur ama hepsi birbirinin kopyası, birinde radyasyon çok uçan kaplumbağa var, diğerinde yerin içinden giden kaplumbağa var atmosferde baloncuklar var bunu istediğin kadar evir çevir aynı gezegen maalesef.
Yani bu oyunda tarif edemediğim bir eksiklik var ne olduğunu tam olarak şudur diyemem ama bir türlü tamamlanamamışlık var.

Oyunu ilk çıktığı günlerde almış birisiyim ve inanılmaz heyecan ile şevk ile almıştım maalesef beklediklerimi bir türlü bulamadım. ( Son günümüzde ki hâli ile de geçerli )
Oyun o kadar amaçsız, o kadar başı boş ki ne yaparsan yap bir türlü o boşluğu dolduramıyor. Bilmem kaç katri trilyon gezegen var doğrudur ama hepsi birbirinin kopyası, birinde radyasyon çok uçan kaplumbağa var, diğerinde yerin içinden giden kaplumbağa var atmosferde baloncuklar var bunu istediğin kadar evir çevir aynı gezegen maalesef.
Yani bu oyunda tarif edemediğim bir eksiklik var ne olduğunu tam olarak şudur diyemem ama bir türlü tamamlanamamışlık var.
Yani ben hala sağda solda gezerken ilk defa gördüğüm tipte gezegenler olabiliyor. Ama evet teknik olarak hepsi belli parametreler üzerinde hesaplanmış yapılar. Birbirlerine benzememe eşsiz olma ihtimali zaten yok. Ama hâlâ" vay be bunu ilk defa görüyorum he" dediğim yerler oluyor. Oyunun tamamlanmamışlık hissi de bence oyunun çıkış problemlerinde yatıyor. Oyun şuan bile benim gözümde ( ve sanırım yapımcı gözünde de, hala güncelleme atıp duruyor yiğidim) bitmemiş halde. Mesela combat sistemi geliştirilmeli, Uzay savaşları geliştirilmeli çeşitlendirilmeli, Npc diyolagları güzel ama daha farklı şeyler eklenmeli. Mesela koloniler var, onlara ait görevler elden geçirilmeli. Direkt aklıma bir ton söyleyebileceğim şey geliyor ama bu oyunu diğerlerinden ayıran şöyle de bir unsur var. Mesela 2020 yılında çıkmış bir oyun var diyelim. Belli başlı problemler ve eksiklikleri var. Yapacak bir şey yok ya modlayacaksınız ya oynayacaksınız. Bunda ise yapıcmı ekip oyuncu kitlesini dinliyor. O yüzden oyun şuan bile kitlesini arttırmakta. Ya Reddit platformunda biri bir resim paylaşmıştı zamanında. Gemiyi suyun ortasına indirmiş balık tutuyordu. Oyuna balık tutmayı getirdiler. Çok mu önemli bir husus değil ama en azından önem veriyorlar :D. Eksiklik ve boşluk hissetme konusu da biraz tuhaf bir nokta. Oyunu bitirmiş olanlar anlayacaktır. Oyunun kendi içindeki felsefesi alışagelmişin dışında. Oyunu açınca size şunu şunu yap diyor eğitim amaçlı ( bak o eğitim kısmını da elden geçirmek gerek misal, çok eskide kalmış :D) ondan sonra oyunu size bırakıyor. O andan itibaren isterseniz oyunu kapatın ve bir daha oynamayın. Sadece etrafta gezin. Ya da gözcülere falan sıkın . Gezegeni baştan sona çıplak hale getirin ( denendi yapılamadı) . Oyun zaten ana olay örgüsü boyunca ve özellikle sonunda size belli şeyleri anlatıyor. Şimdi spoiler olabilir diye bahsetmiyorum :). " Oyun o kadar amaçsız ki" evet öyle. Hiçbir amacı yok. Evren var. Canlılar var. İşleyişi filan var öyle. Bu kadar. Siz de sadece rastgele sayılabilecek birisiniz. KOCAMAN bir evrenin içinde küçücük bir şey. Oyunun temelinde yatan eksiklik ve tamamlanmamışlık hissi bence oyunun kendi seçimi. Oyunu bir kez bitirince o hissi bir daha hiç yaşamadım çünkü gerek yok. Ya her neyse herkese hitap eden bir oyun değil sanırım. Benim bu oyunu birilerine anlatmam yasaklanmalı ya :D.

Eki Görüntüle 2473179

Xbox series X/S, Xbox One ve Microsoft Windows cihazları kapsıyor olan Xbox'ın bahar indirimleri başladı. İndirim dönemi 30 Nisan 2025 tarihinde sona eriyor.

İndirim sayfası:

Öne çıkan indirimler:
Gears Üçlü Paketi - 329,67 TL.
Gears of War 4 - 12,49 TL.
Halo: The Master Chief Collection - 27,50 TL.
Mortal Kombat 11 Ultimate + Injustice 2 Leg. Edition - 85,90 TL.
Doom Eternal - 117,50 TL.
Like a Dragon: Ishin! - 224,75 TL.
Age of Empires III: Definitive Edition - 69,65 TL.
Amnesia: The Bunker - 24,93 TL.
Pentiment - 100 TL.
Pillars of Eternity: Definitive Edition - 28,43 TL.
Psychonauts - 5,75 TL.
Prey - 30 TL.
The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition - 50 TL.
Scarlet Nexus - 44,85 TL.
SOMA - 39 TL.
The Evil Within 2 - 57 TL.
Vampyr - 38 TL.
Fallout 4: Game of the Year Edition - 114 TL.
Monster Hunter Rise - 349,75 TL.
Marvel vs. Capcom: Infinite - Deluxe Edition - 41,59 TL.
Cuphead & The Delicious Last Course - 53,37 TL.

7 adet oyun satın aldım indirimden bu ay eğlenceli geçecek.

Yani ben hala sağda solda gezerken ilk defa gördüğüm tipte gezegenler olabiliyor. Ama evet teknik olarak hepsi belli parametreler üzerinde hesaplanmış yapılar. Birbirlerine benzememe eşsiz olma ihtimali zaten yok. Ama hâlâ" vay be bunu ilk defa görüyorum he" dediğim yerler oluyor. Oyunun tamamlanmamışlık hissi de bence oyunun çıkış problemlerinde yatıyor. Oyun şuan bile benim gözümde ( ve sanırım yapımcı gözünde de, hala güncelleme atıp duruyor yiğidim) bitmemiş halde. Mesela combat sistemi geliştirilmeli, Uzay savaşları geliştirilmeli çeşitlendirilmeli, Npc diyolagları güzel ama daha farklı şeyler eklenmeli. Mesela koloniler var, onlara ait görevler elden geçirilmeli. Direkt aklıma bir ton söyleyebileceğim şey geliyor ama bu oyunu diğerlerinden ayıran şöyle de bir unsur var. Mesela 2020 yılında çıkmış bir oyun var diyelim. Belli başlı problemler ve eksiklikleri var. Yapacak bir şey yok ya modlayacaksınız ya oynayacaksınız. Bunda ise yapıcmı ekip oyuncu kitlesini dinliyor. O yüzden oyun şuan bile kitlesini arttırmakta. Ya Reddit platformunda biri bir resim paylaşmıştı zamanında. Gemiyi suyun ortasına indirmiş balık tutuyordu. Oyuna balık tutmayı getirdiler. Çok mu önemli bir husus değil ama en azından önem veriyorlar :D. Eksiklik ve boşluk hissetme konusu da biraz tuhaf bir nokta. Oyunu bitirmiş olanlar anlayacaktır. Oyunun kendi içindeki felsefesi alışagelmişin dışında. Oyunu açınca size şunu şunu yap diyor eğitim amaçlı ( bak o eğitim kısmını da elden geçirmek gerek misal, çok eskide kalmış :D) ondan sonra oyunu size bırakıyor. O andan itibaren isterseniz oyunu kapatın ve bir daha oynamayın. Sadece etrafta gezin. Ya da gözcülere falan sıkın . Gezegeni baştan sona çıplak hale getirin ( denendi yapılamadı) . Oyun zaten ana olay örgüsü boyunca ve özellikle sonunda size belli şeyleri anlatıyor. Şimdi spoiler olabilir diye bahsetmiyorum :). " Oyun o kadar amaçsız ki" evet öyle. Hiçbir amacı yok. Evren var. Canlılar var. İşleyişi filan var öyle. Bu kadar. Siz de sadece rastgele sayılabilecek birisiniz. KOCAMAN bir evrenin içinde küçücük bir şey. Oyunun temelinde yatan eksiklik ve tamamlanmamışlık hissi bence oyunun kendi seçimi. Oyunu bir kez bitirince o hissi bir daha hiç yaşamadım çünkü gerek yok. Ya her neyse herkese hitap eden bir oyun değil sanırım. Benim bu oyunu birilerine anlatmam yasaklanmalı ya :D.
Dediklerim yanlış anlaşılmasın oyun kötü demiyorum ya da eleştiri olarak demedim ilk çıktığı gün de şimdide oynanır bu kanaatteyim ki sağ olsunlar hâlâ da ücretsiz güncellemeler ile oyuna desteğini sunuyorlar. Dediğiniz her şeye de noktasına virgülüne kadar katılıyorum yalnız benim demek istediğim oyuna ne yaparlarsa yapsınlar ne eklerlerlerse eklensinler o tadında bir şeyi hep eksik gibi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı