Bannerlord unutuldu mu?

Alan insanlar oynuyor ama videolar çekilmiyor, bu da yeni insanların lmasını engelliyor. İlk çıktığında çeken içerik üreticilerinin videolarını izleyip alınmaz zaten, onların çektiğinin üzerine buglar fixlendi, yeni şeyler geldi. O videoları izleyerek alsaydım ben de almazdım şahsen. Early Access'e hiç bulaşmadan direkt bitmiş olarak çıksaydı oyun böyle olmazdı. 8 yıl bekleyen insanlar, 1 sene daha beklese sorun olmazdı bence. Hem bitmiş tam bir içerik zengini oyun oynardık, hem de hala konuşuluyor olurdu. Early Access yazık etti, yoksa oyun güzel.
 
Warband'da sadece multiplayer olarak bile bugün binlerce kişi kişi tarafından oynanıyor sence birkaç milyon satan oyun unutuldu mu? Sadece YouTuber'lar ilk çıktığı gün popüler diye başladı daha sonra daha sonra bıraktı. Mount and Blade'in kemik kitlesi ise devam ediyor. Bir de oyuna Warband'in aynısı diyen arkafaşlar bu oyun Mount and Blade'dir ne bekliyorsunuz oyundan tankla mı gezelim? Bannerlord'la RDR2'yi karşılaştıranlar var kardeşim Rockstar'la taleworlds bir mi? Ayrıca oyunun yapımına 2015'de başlanmış diye biliyorum. Warband'a göre çok fazla gelişme var ama asıl devrim niteliğindeki gelişme modlama kısmında. Yapım ekibide modlama yapılabilmesi için çok fazla uğraştıklarını söylüyor. Öyle Warband'daki gibi tek mod yükleyebildiğin sistem gitmiş yerine onlarca yükleyebildiğin sistem gelmiş. Erken erişimde olmasına rağmen şimdiden çok fazla mod geldi bile. Birkaç yıla oyun tam sürüme geçince ve güzel modlar gelmeye başlayınca ortalık Bannerlord fanı dolar görürsünüz.
Sadece savaş var diyenler bu Mount and Blade'dir ve Mount and Blade'de savaşırsın. Eğer bir gün Taleworlds Mount and Blade olmayan bir oyun çıkarırsa bu dediklerinizi konuşuruz.
Ya birader oyunun o çok övdüğün "mod sistemi"nde oyuna mod eklemek zaten adeta bir işkence. Bunu da geçtim yıllardır milyonlarca insanın beklediği bir oyun bir zahmet binlerce oynansın yani. Bağımsız firma falan değil bunu yapanlar. Öyle geliri küçük olan bir firma falanda değil. 7 Milyon'a yakın satmış bir oyundan bahsediyoruz 7 MİLYON be arakdaş. Adamlar bu oyunun çok daha düşük bütçelisi ile Witcher 2, Witcher 3 gibi şaheserler yaptılar devam oyunları olarak. Taleworlds ne yaptı? Warband'ın güzel(!) grafiklisini. Oyunda EN UFAK yenilik yok. Yok abi yok. Cidden yok. Hiçbirşeyi değiştirmemiş adamlar. Tam tersine olan mekanikleri makaslamışlar resmen. 2021'in ilk çeyreğinde çıkartacaz dediler tam sürümü hala vaad ettikleri oyunun hiçbir izi yok ortada. Resmen kandırıldık.
Ayrıca Mount Blade savaş oyunu falan değil rol yapma oyunudur. o "savaş oyunu" dediğin oyunlar Chivalry gibi oyunlardır. Rol yapma öğeleri içermeyen oyunlardır. Bu oyunun ana çıkış noktası savaş falan değil oyunculara sunduğu eşsiz rol yapma deneyimidir.
 
Ya birader oyunun o çok övdüğün "mod sistemi"nde oyuna mod eklemek zaten adeta bir işkence. Bunu da geçtim yıllardır milyonlarca insanın beklediği bir oyun bir zahmet binlerce oynansın yani. Bağımsız firma falan değil bunu yapanlar. Öyle geliri küçük olan bir firma falanda değil. 7 Milyon'a yakın satmış bir oyundan bahsediyoruz 7 MİLYON be arakdaş. Adamlar bu oyunun çok daha düşük bütçelisi ile Witcher 2, Witcher 3 gibi şaheserler yaptılar devam oyunları olarak. Taleworlds ne yaptı? Warband'ın güzel(!) Grafiklisini. Oyunda EN UFAK yenilik yok. Yok abi yok. Cidden yok. Hiçbirşeyi değiştirmemiş adamlar. Tam tersine olan mekanikleri makaslamışlar resmen. 2021'in ilk çeyreğinde çıkartacaz dediler tam sürümü hala vaad ettikleri oyunun hiçbir izi yok ortada. Resmen kandırıldık.
Ayrıca Mount Blade savaş oyunu falan değil rol yapma oyunudur. O "savaş oyunu" dediğin oyunlar Chivalry gibi oyunlardır. Rol yapma öğeleri içermeyen oyunlardır. Bu oyunun ana çıkış noktası savaş falan değil oyunculara sunduğu eşsiz rol yapma deneyi midir?

Rol yapma oyunu da evet ama Warband'a saval oyunu değil diyeb birisiyle tartışacağımı sanmıyorum, her neyse iyi günler size.
 
Mesela, kendimden örnek vereyim; Warband'i almaya karar verdim. Bannerlord'un fiyatı hem yüksek hem ilk oyundan pek bir farkı yok bence. Dövüş sistemi bile doğru düzgün elden geçmemiş. Bence Warband'i alıp modlarla oynamak daha mantıklı. Bannerlord'un şişirildiğini düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı