Basit bir kar-zarar sorusu

60 sattiniz 10 TL kar kaldi 70'e aldiniz aldiginiz kar verdiginiz farka gitti nötr oldu. Sonra 80'e sattiniz ve 10 TL kar kaldi. Size. 20 TL olan cirodur.

Yani 2 kere 10 TL kar ettiniz, ama birden 20 TL kar etmediginiz için 10 TL kar etmis sayilirsiniz. 2 kere 10 TL lik kar toplam 20 TL'lik ciro yapar.
Hayır dostum, toplamda 60+80=140 ₺'dir ciro. 50+70=120 ₺ mal maliyetidir. Kalan 20 ₺ ise kardır. Toplam sattığınıza denir ciro.

Matematik ortalaması 2,5 olan ülkedeyiz. :) Buradan bile belli oluyor. Helal çocuklar. 10 yıllık bir mühendis olarak cahilliğinizi cesaretle birleştirmenize üzüldüm.

Matematik ortalaması 2,5 olan ülkedeyiz. :) Buradan bile belli oluyor. Helal çocuklar. 10 yıllık bir mühendis olarak cahilliğinizi cesaretle birleştirmenize üzüldüm.
Bunu sanırım öğretmenlerde aramak gerekli, matematik zor bir ders değil fakat öğrencileri o dersten soğutup yapamayacaklarına inandırıyorlar, zamanında benim de çok kötüydü :).

İlk başta 20 buldum fakat soruyu irdeleyince 10 olduğunu anladım.

Şu şekil:

1599779034408.png

Edit: Cevap 20 arkadaşlar. İleriki sayfalarda nedeni mevcut.

Son düzenleme:
Bunu sanırım öğretmenlerde aramak gerekli, matematik zor bir ders değil fakat öğrencileri o dersten soğutup yapamayacaklarına inandırıyorlar, zamanında benim de çok kötüydü :).
Bunları öğreten öğretmenler de son senelerde 10 netlerle öğretmen oldular. Her sene düşünüyor. Normal durum. Suç bulmadım. Sadece üzüldüm.

Bunları öğreten öğretmenler de son senelerde 10 netlerle öğretmen oldular. Her sene düşünüyor. Normal durum. Suç bulmadım. Sadece üzüldüm.
Öyle ben de üzülüyorum, gençlerimizde de var biraz, evde oturup öğrenebilirler sıfırdan İnternet denilen bir nimet var, cidden eğitim kalitemiz aşırı düşüyor.

Nasıl bir öğretmeniniz vardı bilmiyorum ama problemi sadece öğretmende aramak büyük bir hata. Çocuklar okul cağına gelene kadar ve okula başladığından itibaren sürekli matematik zor ders , matematiği sadece zekiler yapar, matematik bilmezsen başarılı olamazsın gibi cümleler ile çocuklarda büyük bir ön yargı oluşturuluyor. Ön yargılı bir bireye birşey öğretmenin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuzdur sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı