- Makaleler
- 10
Bana da öyle geldi. Daha hafif gibi. Ama arayüzünü pek sevemedim.Pantheon, GNOME'dan daha mı hafif sanki?
Ayrıca Pantheon özelleştirme seçenekleri en kısıtlı masaüstü ortamı.
Bana da öyle geldi. Daha hafif gibi. Ama arayüzünü pek sevemedim.Pantheon, GNOME'dan daha mı hafif sanki?
Pantheon, GNOME'dan daha mı hafif sanki?
Pantheon özelleştirme seçeneği en kötü olan masaüstü ortamı. Ayrıca Ubuntu'nun boşta 1GB RAM tüketmesi sadece GNOME'nin suçu değil. GNOME'ye laf attırmam. Arkada "snap-store" 100 küsür MB RAM yiyiyor Ubuntu'da.Evet daha hafif. 6 ay olacak hala kullanıyorum gayet iyi bir sorunum yok. Hızlı ve RAM tüketimi boşta 700MB. GNOME ile mukayese edilemez.
Pantheon özelleştirme seçeneği en kötü olan masaüstü ortamı. Ayrıca Ubuntu'nun boşta 1GB RAM tüketmesi sadece GNOME'nin suçu değil. GNOME'ye laf attırmam. Arkada "snap-store" 100 küsür MB RAM yiyiyor Ubuntu'da.
KDE Plasma az kaynak tüketen ve macOS'e en çok benzetilebilecek masaüstü ortamıdır.(Boşta 500MB-600MB arası bir kullanımı bulunuyor.)
Düzen takıntın varsa tam tersine boşluk bırakmaman gerekirdi.Arkadaşlar kusura bakmayın, düzen takıntımdan dolayı iki nokta bırakmadan önce boşluk koyduğumdan uyarı yedim.![]()
Konuyu uzaklaştırmak istemiyorum, doğrusunun o olduğunu uyarı yiyince öğrendim gerçi moderatörler sağ olsun işlerini iyi yapıyorlarDüzen takıntın varsa tam tersine boşluk bırakmaman gerekirdi.![]()
Açıkçası Windows'un masaüstü düzeninden uzaklaşmak istiyorum. Rahatlık olarak da kullanırken yormayacak bir düzen gerekiyor ama hiç tecrübem yok doğru düzgün. Sadece bir-iki kez Virtualbox üzerinden Ubuntu ve elementary kurulumu yapmışlığım var. Ama nedense sanal makine olduklarından sanırım, yavaş çalışıyorlardı. Dual boot için yükleyeceğim zaman da böyle yavaş çalışmaz umarım.Öncelikle Linux'a hoş geldiniz. Mac OS'a KDE ve XFCE benzetilebilir. Bilgisayarınız iyi mi? Bilgisayar özelliklerini alırsak daha iyi yardımcı olabiliriz. Elementary OS hantal olarak tanımlanır.
Küçük Apple olacak büyüyüncePantheon, GNOME'dan daha mı hafif sanki?
Biraz geç cevap veriyorum mazur görün.Kubuntu sizin için ideal. KDE Plasma masaüstü ortamını macOS'e benzetebilirsiniz.
SSD'nin bölüntü tablosu MBR ise orada bir sıkıntı olabilir.
HDD'ye kurabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.