Bayan demekten neden hoşlanılmıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 25 yaşındayım. İşten geldim perdeyi yıkayıp astım, bulaşıkları yıkayıp dizdim. Genellikle duymazsın fakat çok eskiye gitmezsen yapılan şeylerdir bunlar.
Hocam o bulaşıklar bir kere olmuyor. Ayrıca bir günde annelerimiz çok iş yapıyor ki bazen aynı şeyi tekrar tekrar yapıyor bir gün içerisinde.

Vallahi bende bir erkeğin "ben ev işlerini yaparım, çocuklara da bakarım, ilgilenirim." dediğini pek görmedim. Ayrıca kadın ile erkeğin gücü aynı değil. Ha bunu ayrımcılık yapmak için söylemiyorum hani tuğla taşımaktan bahsetmişsiniz ya, o sebeple.
Bu farklı br konu. Şimdiye kadar erkekler kadınların narinliği ve neyi yapmalarının veya neyi yapmamalarının onlar için iyi olup olmadığının farkındaydı. Kadınlara bu şekilde davranıldı. Ama ''Ben güçlüyüm, erkek işi yapabilirim'' diyen hiç bir kadın da zorla işinden yapmak istediği şeyden geri bırakılmadı. Elbette bir kadın ve bir erkek fizyolojik olarak zaten eşit olamaz. Erkek 5 saat çalışır ağır iş yapar umurunda olmaz kadın 2 saate bitap düşer. Doğası böyle iki türün de. Ama bu zayıflık ve bu güçlülük göz önünde bulundurulmasına rağmen erkeklere düşmanlık besleyip ''Eşitiz'' safsataları altında erkeklere karşı bir şeyler yapılması hoş değil. Çocuğa bakmak kadının değil, ebeveynin sorumluluğudur. Anne baba sorumluluğudur. Kadına yıkılamaz zaten. Ev işlerine gelince buna da iş bölümü deniyor. Erkek işte çalışırken kadın gelip ''Dur şu dosyaları raporlamana ben yardım edeyim'' diyor mu? Hayır. Çünkü iş bölümleri var ve erkek para kazanırken kadın başka bir şeyle ilgileniyor. Erkek eve gelir eşine yardım eder bu elbette hoş bir şey. ''Ben para getirdim evdeki hiç bir şeye elimi sürmem'' düşüncesi de yanlış bir düşünce. Ama ''Ben bütün gün çocuk baktım evi sildim süpürdüm sen naptın ki'' düşüncesi de yanlış. Kadın bulaşık yıkıyorsa, erkek de patronla, müşteriyle, saçma sapan sıkıntılarla uğraşıyor.

Tozları almak, evi toparlamak çocuk var ise muhtamelen tekrar dağıtacaktır. Yatakları toplamak, bitkileri sulamak, çocukla ilgilenmek, ödevlerine yardımcı olmak, bulaşıkları ve çamaşırları yıkamak, cam temizliği, dolap ve çekmeceleri düzenlemek, perdeleri yıkamak, banyo ve tuvaletleri temizlemek,evi süpürmek,yerleri silmek. Aklıma gelmeyenler olabilir.

Erkek işe gidiyor, evin alışverişini yapıyor, üstüne üstlük dediğiniz şeyleri kendine neden sorumluluk alsın? Gereksiz masraf olsun diye mi evlendi adam? Erkek bunları yapacaksa kadına yapacak ne iş kalacak?
Evlenmek isteiği zaman adet diye bilmem kaç gr, dal bilezik alır. Evi tutar ya da satın alır. İçini dizer. Her şeyi öncesi ve sonrası için hazırlar. Ondan sonra da hayat müşterek der, biz eşitiz der, der de der. Büyük bir komedi...

Bu farklı br konu. Şimdiye kadar erkekler kadınların narinliği ve neyi yapmalarının veya neyi yapmamalarının onlar için iyi olup olmadığının farkındaydı. Kadınlara bu şekilde davranıldı. Ama ''Ben güçlüyüm, erkek işi yapabilirim'' diyen hiç bir kadın da zorla işinden yapmak istediği şeyden geri bırakılmadı. Elbette bir kadın ve bir erkek fizyolojik olarak zaten eşit olamaz. Erkek 5 saat çalışır ağır iş yapar umurunda olmaz kadın 2 saate bitap düşer. Doğası böyle iki türün de. Ama bu zayıflık ve bu güçlülük göz önünde bulundurulmasına rağmen erkeklere düşmanlık besleyip ''Eşitiz'' safsataları altında erkeklere karşı bir şeyler yapılması hoş değil. Çocuğa bakmak kadının değil, ebeveynin sorumluluğudur. Anne baba sorumluluğudur. Kadına yıkılamaz zaten. Ev işlerine gelince buna da iş bölümü deniyor. Erkek işte çalışırken kadın gelip ''Dur şu dosyaları raporlamana ben yardım edeyim'' diyor mu? Hayır. Çünkü iş bölümleri var ve erkek para kazanırken kadın başka bir şeyle ilgileniyor. Erkek eve gelir eşine yardım eder bu elbette hoş bir şey. ''Ben para getirdim evdeki hiç bir şeye elimi sürmem'' düşüncesi de yanlış bir düşünce. Ama ''Ben bütün gün çocuk baktım evi sildim süpürdüm sen naptın ki'' düşüncesi de yanlış. Kadın bulaşık yıkıyorsa, erkek de patronla, müşteriyle, saçma sapan sıkıntılarla uğraşıyor.
Aslında hanımefendi de eşine yardım eder mesela eğer eşi öğretmense sınavları vs. kontrol etmesinde yardımcı olabilir. Yani demek istediğim işi hakkında bilgisi varsa yardım eder eğer kendi işi biterse. Eşitiz safsataları olaylarını tam bilmiyorum tuğla taşımak dediğiniz için yazdım ben o yorumu. Bu arada teşekkür ediyorum bu forumda beni anlayan nadir kişilerdensiniz.

Tozları almak, evi toparlamak çocuk var ise muhtamelen tekrar dağıtacaktır. Yatakları toplamak, bitkileri sulamak, çocukla ilgilenmek, ödevlerine yardımcı olmak, bulaşıkları ve çamaşırları yıkamak, cam temizliği, dolap ve çekmeceleri düzenlemek, perdeleri yıkamak, banyo ve tuvaletleri temizlemek,evi süpürmek,yerleri silmek. Aklıma gelmeyenler olabilir.
Toz her gün oluşmaz. Ev dağılmazsa toparlamaya gerek olmaz. Çocuk yapmak zorunlu değil. Yatakları toplamak ise evde zaten yüksek ihtimal 1, en fazla 2 yatak vardır. Bitki bakmak zorunlu değil. Çocuk yapmak zorunlu değil. Bulaşık ve çamaşır makinesi var ve bunun masrafını erkek ödüyor. Cam ise çoğunlukla sadece bayram temizliğinde temizleniyor. Dolap ve çekmeceleri düzenlemeyi anlamadım. Düzenleyecek ne var? Perdeleri yıkamak süresini bilmem ama 6 ayda bir falan. Banyo ve tuvalet yine günlük olarak kirlenmez, evi süpürmek için robotlar, elektrikli süpürgeler var. Yerler yine her gün silinmez. Evde çalışmak mı daha zordur yoksa ev dışında bir yerde mi? Evde istediğin zaman mola verebilirsin, başında bir patron olmaz. Yüksek ihtimal yalnızsındır, hijyen sıkıntın olmaz zaten kendi evindir. Neden bu kadar taraflısınız anlamadım.

Aslında hanımefendi de eşine yardım eder mesela eğer eşi öğretmense sınavları vs. kontrol etmesinde yardımcı olabilir. Yani demek istediğim işi hakkında bilgisi varsa yardım eder eğer kendi işi biterse. Eşitiz safsataları olaylarını tam bilmiyorum tuğla taşımak dediğiniz için yazdım ben o yorumu. Bu arada teşekkür ediyorum bu forumda beni anlayan nadir kişilerdensiniz.
Elbette taraflar birbirine yardım edecek. Dediğim gibi ben erkeğin ''Para getirdim çocuğa sen bak, yemeği sen yap, evi sen süpür'' demesine de karşıyım. Tuğla örneğini vermemin sebebi kadınların eşitlik anlayışının konu basit ve rahat işler söz konusu olduğu zaman ortaya çıktığını belirtmekti. Kadınlar sadece rahat işlerde eşitlik iddia etmekten vazgeçip, her konuda ve her şartta eşitlik iddia ettikleri zaman feministlere saygı duymaya başlayacağım. O zamana kadar feministlik sadece safsatadan ibarettir benim için.

Arkadaşlar, bir sorum olacak: Feminizmi nereden öğrendiniz?

Öncelikle feminizmi sınıfınızdaki 13 yaşındaki kızlardan öğrenmeye çalışarak büyük bir hata yapmışsınız. 13 yaşındaki kendine feminist diyen çoğu kızın feminizm hakkındaki en derin bilgisi "erkek kadın eşitliği" olacaktır. Gerçi 13 yaşındaki feminist kız bile "bayan" kelimesinin kullanılmasının istenmeme sebebini "baymak" fiilinden geldiği için olduğunu söylemez, harbiden bunu yazan arkadaş bu bilgiyi nereden öğrendi?

Türkiye'deki kadınlar erkek düşmanı muhabbeti ise aşırı saçma. Bu tür "progresif" düşünce ve akımlar Türkiye'ye Batı'dan ithal oluyor. Hatta bazenleri bu durum o kadar absürtleşiyor ki Türkiye'yle alakası olmayan sorunlara yönelik akımlar bile Türkiye'de hayat buluyor. Batı'da feminizm nasılsa Türkiye'de de bir benzerini görüyoruz çünkü Türkiye'deki feminizm hareketi Batı'dan etkilenerek Batı'ya parelel olarak gelişiyor. Türkiye'deki feminizm şöyledir demek çok mantıklı değil yani. Batı'nın birnevi aynasıyız. Zaten şu an Batı'da feministler arası çıkan düşünce ayrılıkları yüzünden çıkan kaosun etkisini Türkiye'de de görüyoruz.

Bayan denmesini istemeyen kadınların, neden bayan denmesini istemediklerini internetten çok kısa bir araştırmayla öğrenebilirsiniz. Çok basit bir sebebi var aslında. Bence Türkiye'de gereksiz abartılıyor, orası ayrı bir konu.

Ben feminist değilim, bunun sebebi ise feministlerin genel olarak ortak nokta olarak kabul ettiği bazı politik şeylere katılmıyorum. Hatta genel olarak ortak değerlerine de karşıyım. Bazıları feminizmi siyasetten tamamen ayrı görüyor, çok büyük bir yanılgı olduğunu düşünüyorum. Feminizm politiktir ve kanımca oldukça dejenereleşmiştir.

Siz de feminist olmayabilirsiniz fakat insanlar bilmediği konular hakkında konuşurken komik oluyor, haberiniz olsun. Birisi ben feminist değilim çünkü Türkiye'deki feministler erkekleri sevmiyor hüüü derse bana bir gülme gelir. Zaten feministler erkekleri sevmiyor diye feminist değilim diyen adamın sebebi komiktir de bunun sadece Türkiye'yle alakası olduğunu sanmak başka bir seviye. Bunu diyen adamın feminizm bilgisi 13 yaşındaki feminist kız deyip aşağıladığımız kızla aynı.

Son düzenleme:
Toplumun her alanında olduğu gibi bu konuda da erkekler kadın hakkında - çok saçma, feminist tripleri" gibi saçma sapan hadlerine olmayan ifadeler kullanıyor. Bayan yerine kadın denmesini istemek, saçma, trip vs gibi kelimelerle ifade edilemez. Size ne ki bundan? Siz kimsiniz ki böyle ifadeler kullanıyorsunuz? Önce ona bakmak lazım. Nasıl hitap edilmesini istiyorsa kişi o şekilde hitap edeceksiniz yani bunun saçmalığı size kalmış bir şey değil. Sebebine gelecek olursak, cinsel kimlikle alakalı bir durum. Erkek ve kadın cinsiyet belirten kelimeler. Ama zamanında Türk toplumunda kadınların geri plana atılmaya çalışılması ile ortaya sözde kibarlik ifadesi olarak bayan kelimesinin kullanımı çıkmış. Tutucu zihniyetin bir ürünü olarak kadın demek cinsiyet belirttiği için bayan denmiş. Kadınlar da şimdi bu zihniyetin baskılarından ve geri plana atılmak, cinsel kimliğini ayıp saymak gibi konulara karşı geldikleri için kadın kelimesinin kullanılmasını istiyorlar. Ne feminist tribi ne deli saçması. Cinsel kimliğiniz yüzünden geri plana atılmamış, kadın olduğu için utanmak zorunda hissettirilmemiş bir grup erkeğin bunu anlaması zaten beklenemez. Belli de yorumlardan. Yazık o kişilere 2021 yılındayız hala karşı cinsle ilgili haddi olmayan yorumlar yapıyor. Askerlik konusuna gelecek olursak, erkeklere askerliği zorunlu kılan yine erkek egemen bir zihniyet, kadınların bununla bir alakası yok. Kadınlar toplanıp hadi erkeklere askerliği zorunlu kılalım dememiş. O sorunun muhatabı yine erkekler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı