Bayraktar TB2'nin Bugüne Kadar İmha Ettiği Sistemler

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 55
  • Görüntüleme 4.231
TB2 gayet başarılı bir SİHA fakat Rus sınırlarına girip çeşitli sistemleri imha etmesinin sebebinin Rusların beceriksizliği olduğunu düşünüyorum. Hadi RCS’i düşük falan diyoruz da bu adamlar SU-24 de vuramıyor.

TB2 gayet başarılı bir SİHA fakat Rus sınırlarına girip çeşitli sistemleri imha etmesinin sebebinin Rusların beceriksizliği olduğunu düşünüyorum. Hadi RCS’i düşük falan diyoruz da bu adamlar SU-24 de vuramıyor.

Evet, Ruslar'ın beceriksizliği bir noktada. Ki beklentilerimizi bu kadar aşmasının sebeplerinden biri de bu. Ruslar beklentinin çok ama çok altında kaldı. Düşük radar kesiti, basit kullanımı ve hızlıca operasyona hazırlanabilmesi de eklenince, Ruslar'ın hata yaptığı anda başlarına inen çekiç gibi oldu.

Bunların hepsini Ukrayna sınırında bu sistemler aktif değilken vurdu.
Aktif olup olmaması, sistemleri düzgün kullanamamaları Rusların aptallığı. TB-2'nin başarısını gölgeleyen etmenler değil bunlar.
Rusya sınırından içeri giren bütün Drone'lar düşürüldü.
Bir zahmet düşürsünler. Kimse zaten Moskova'yı bombalasın diye bir beklentine girmiyor.

Söylediklerinin çoğu yalan yanlış bilgiler. TB-2, Ukrayna'da beklenilenden fazlasını verdi. Ukrayna'da çocuğu çevirsen TB-2'nin ismini biliyor. Hatta bazı ülkelerin halkları Ukrayna TB-2 alabilsin diye paralar topladı. Bir şeyi eleştirmek suç değil ama bu kadar boş eleştirmek hasetlik göstergesi. Şunu bir Amerikan silahı yapsa gözü kapalı inanırsın, ortada kanıtlarıyla yapan bir Türk silahına karşı cephe alıyorsun. İlginç

Aktif olup olmaması, sistemleri düzgün kullanamamaları Rusların aptallığı. TB-2'nin başarısını gölgeleyen etmenler değil bunlar.

Bir zahmet düşürsünler. Kimse zaten Moskova'yı bombalasın diye bir beklentine girmiyor.

Söylediklerinin çoğu yalan yanlış bilgiler. TB-2, Ukrayna'da beklenilenden fazlasını verdi. Ukrayna'da çocuğu çevirsen TB-2'nin ismini biliyor. Hatta bazı ülkelerin halkları Ukrayna TB-2 alabilsin diye paralar topladı. Bir şeyi eleştirmek suç değil ama bu kadar boş eleştirmek hasetlik göstergesi. Şunu bir Amerikan silahı yapsa gözü kapalı inanırsın, ortada kanıtlarıyla yapan bir Türk silahına karşı cephe alıyorsun. İlginç

İftira atma karşı cephe falan almıyorum. Türk sanayisi bu tarz montajlar için zaten uygun yani bu ürünü çıkartacak firmalar var zaten damat olmasa hiçbir şey yapamayacak birini abartıp durmayın asıl sorun fırsatların olmaması, beyin göçü olması, sadece damatların başarması...

İftira atma karşı cephe falan almıyorum. Türk sanayisi bu tarz montajlar için zaten uygun yani bu ürünü çıkartacak firmalar var zaten damat olmasa hiçbir şey yapamayacak birini abartıp durmayın asıl sorun fırsatların olmaması, beyin göçü olması, sadece damatların başarması...
Selçuk Bayraktar damat olmadan çok önce bu İHA işine başladı. Daha Erdoğan, başbakan değilken.

Türk sanayisi bu tarz montajlar için zaten uygun.

TB-2'ye montaj demek büyük bir hatadır.

1654170328057.png

Damat olmasa hiçbir şey başaramayacak dediğin adam, şu an ülkede gençleri en fazla destekleyen ve gençlere en fazla yatırım yapan kişi. Babası Özdemir Bayraktar da öyleydi.

Ayrıca bu ürünü çıkartacak firmalar da çok yok. ASELSAN serçe örneğine bakabilirsiniz, azıcık araştırma ile. TB-2 gibi kendi sistemlerini yapmayı bırak, montaj diye küçük gördüğünüz sistemleri yapmanın bile bir zorluğu var. Yaptığın o sistemi, sahadaki askerini yolda bırakmayacak seviyeye getirebilmeyi saymıyorum bile.

Serçe bir örnek, bunun gibi nicelerini sayabilirim sana. Hazımsızlıktan doğan ve kendi düşünceniz dahi olmayan, başkalarından ezberlediğiniz cümleleri kendinize saklayın.

En basitinden servo motor nedir diye sorsan internete bakmadan cevap veremeyecek ama maşallah konu üfürme olunca kulaktan dolma duyduğu her kahvehane söylemini ortaya döken kişilere laf anlatmaya çalışanlar var hâlâ. :D

Geçen aylarda başka bir konuda cahilin önde gideni biriyle girdiğim bir tartışma benim mühendislik alanında girdiğim son tartışma oldu. Papağan gibi kahvehane söylemlerini tekrar edecek olanlarla hiç muhatap olmamak lazım.

Son düzenleme:
Servo motor nedir diye sorsan internete bakmadan cevap veremeyecek ama maşallah konu üfürme olunca kulaktan dolma duyduğu her kahvehane söylemini ortaya döken kişilere laf anlatmaya çalışanlar var hâlâ. :D

Geçen aylarda başka bir konuda cahilin önde gideni biriyle girdiğim bir tartışma benim mühendislik alanında girdiğim son tartışma oldu. Papağan gibi kahvehane söylemlerini tekrar edecek olanlarla hiç muhatap olmamak lazım.

Verebileceğin tek örnek servo motor mu?
@SideWinder Kim olduğunu bilmiyorum ancak düşman olarak görmenizden ve anlayamamanızdan anlaşılacağı üzere pek yetkin biri değilsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı