Bayraktar TB2'nin Bugüne Kadar İmha Ettiği Sistemler

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 55
  • Görüntüleme 4.231
Bilakis, kamera da üretilecek, karıştırmaya karşı güvenli GNSS anteni de üretilecek, otopilot ünitesi de üretilecek, yeri gelecek zamanında ithal aldığımız İHA jantı da yerli üretilecek. Kamera diye küçümsediğiniz şey, dünyada birkaç firmanın adam akıllı yapabildiği bir teknoloji. Zaten bu sebeple hala CATS ile beraber WESTCAM MX15 kullanılıyor, tercih ediliyor.

Ayrıca projeler çöpe atılmadı, tam tersine, sandığınızdan daha fazla firmaya şanslar verildi, hayal bile edemeyeceğiniz paralar İHA startuplarına, yeni başlayan projelere bir umut diyerek karşılıksız verildi. Bakın yine kendi düşünceniz olmayan, altı boş ve başka yerlerden duyduğunuz cümlelerle argüman üretiyorsunuz.

Onca mesaj yazdıktan sonra "Seviye düşük, entellektüel değilsiniz" diyerek sıyrılamazsınız. Kusur bakmayın, başkalarından arakladığınız ve senelerdir söylenen içi boş söylemler yerine, kendi yorumlarınızla gelin o zaman.

Gerçekten ben de merak ediyorum. Yani nasıl bir firmaymış ki büyük büyük uçaklar yapacak girişimleri engelleyip, bizi TB-2 gibi araca mahkum etmiş. Senelerdir her başarılı olan firma için aynı argüman çıkar bir de...
Güya damat olduğu için diğer projeler iptal edilmiş, SSB’nin ve diğer firmaların çalışanları da bunları bir sır gibi saklıyor. Tek vatansever yok bu kurumlarda. Yersen.
Herkes yapar değil, yapacak firmalar var demişim.
Önce oku, önce anla...

Birçok projeyi çöpe attılar Bayraktar'ın damat olarak öne çıkmasının sebebi farklı, gönül isterki herkes bu imkanlara sahip olmasa da fırsatlara sahip olsun bir şeyler üretmek isteyenler engellenmesin, Türkiye'nin savunma sanayisinin en büyük şirketi kamera ihalesinde koşmasın...
Ben bunları anlatıyorum biri gelmiş montaj değil diyor, başkası savaş uçağı vuruyor diyor, bir diğeri hava savunmasını vurdu diyor...
Mesaj yetiştirmekle bu kadar emek harcamanıza da şaşıyorum askerlik ile ilgili forumda seviye düşük olduğu için hiç cevap vermeden çıkmıştım, vakit harcamaya değmez. Entellektüel seviyede tartışacaksak iyi dinlemeli iyi anlamalısınız, hızlıca yazayım, cevap yetiştireyim derdinde olmayın.
Kusura bakmayın ama sizin derdiniz savunma değil, siyaset. Takmışsınız damada. Selçuk Bayraktar, 2016’da evlendi. Bayraktar TB1 ilk uçuşunu 2009’da yaptı; TB2 2014’te.
Siyaset için farklı bölüm var. Oraya gidin. Bunu ülkenin siyasetini gram sevmeyen, yönetimden memnun olmayan biri olarak söylüyorum.

Gerçekten bilmediğim için soruyorum ama kaynağını da istiyorum.

Bayraktar'ın öne çıkması için çöpe atılan diğer projeler neler? İddiayı ortaya atan taraf olarak kaynağını göstermek de senin sorumluluğun şu anda.

Bayrakta'ın öne çıkması için çöpe atılan bir proje yok. Yazdıklarımı birkaç kez okursan böyle bir anlam çıkmadığını anlayabilirsin belki o potansiyel vardır sende.
@Jira @SideWinder Her şeyi ASELSAN üretecek değil. Binlerce mühendisi ufak tefek projelerle köreltiyorlar Oğuz hocanın bu konuda güzel bir videosu var izlersiniz çok meraklıysanız.
Ben cevap vermeye değer bulmuyorum.

Bayraktar’ın öne çıkması için çöpe atılan bir proje yok.
Az önce dediğinizi inkar ediyorsunuz.

İstediğiniz kadar inkar edin, bu cihazlar teröre karşı çok işimize yarıyor. Mehmetçiğimiz eskisi kadar şehit olmuyor en başta. Kilometrelerce yükseklikteki dağlara asker çıkarma gerekliliği azalıyor.
İşe yararlığı bağımsız medya kuruluşları tarafından da kabul edilmiş, düşman hava üstünlüğü olmadığı sürece gayet etkili bir SİHA.

Az önce dediğinizi inkar ediyorsunuz.
Yok tam olarak öyle dememiş ama o ifadeden ilk okuyuşta o anlam çıkabilir. Noktalama işareti kullanımı hatalı çünkü cümlede. İfade hatası olmuş.

Çöpe atılan projeler ile Bayraktar'ın öne çıkması arasında bir bağlantı yoksa farklı cümleler olur, bunları ayırmadan bütün olarak yazarsan böyle bir anlama geliyor.

Yok tam olarak öyle dememiş ama o ifadeden ilk okuyuşta o anlam çıkabilir. Noktalama işareti kullanımı hatalı çünkü cümlede. İfade hatası olmuş.

Çöpe atılan projeler ile Bayraktar'ın öne çıkması arasında bir bağlantı yoksa farklı cümleler olur, bunları ayırmadan bütün olarak yazarsan böyle bir anlama geliyor.
Noktalama işareti kullanmayı bilmiyorsa anlama sorununun bende olduğunu düşünmüyorum :D
Yine de arkadaşın kendisinden önce düzelttiğiniz için teşekkürler.

Bayraktar yüzünden hangi projeler çöpe atıldı acaba? Rasyonel bir cevap alabilir miyiz acaba yoksa çok mu şey bekliyorum? :D

Koskoca İHA piyasası da Bayraktar ailesine ait değil. Vestel'in de İHA'sı var, devlet şirketlerinin de (TUSAŞ) var. Ki ilk yerli İHA'mız da TUSAŞ ANKA'dır. TSK hepsini kullanıyor.

Adam bu alan için çok iyi bir eğitim almış, yurt dışında neredeyse her büyük şirketin kabul edebileceği bir eğitim sahibi olmuş ancak onun yerine ülkesine dönüp bir yatırım yaparak risk almış. Sonra biri de çıkıp damat olmasa hiçbir şey yapamazdı diyor. Gerçekten Türk'ün en büyük rakibi yine bir Türk.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı