Belçika SPA yarışı

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
spa3.jpg



SPA'da Max Verstappen inanılmaz bir dominasyonla 14. sıradan başlayıp yarışı kazandı ve Redbull duble yaptı. Hafta sonu boyunca tempo olarak Redbull o kadar üst seviyedeydi ki Verstappen daha yarışın 12. turunda liderliği ele geçirdi.

SPA'da devreye girilen yeni taban kuralları Redbull'u yavaşlatmadı, Mercedes ve Ferrari'nin aleyhine oldu. Her ne kadar Ferrari cephesi yavaşlamadıklarını iddaa etseler de ben inanmıyorum açıkçası.

Redbull: İnanılmazdılar bu hafta. Redbull bu sene ilk defa Ferrari'den bu kadar açıkça üstündü. Verstappen harikaydı. Perez'de işini yaptı.

Ferrari: Taban kuralları çok etkilemiş gözüktü. Leclerc iyi yükselse de Stroll'un kask bandının frenlerine sıkışması sonrası ekstra pit yapmak zorunda kalıp geriledi.
Sainz iyi bir iş yaptı.
Aracın temposu kötüydü, Russell az kalsın geçiyordu Ferrari'yi. Lastik aşınması fazlaydı Ferrari'de. Sadece lastik aşınması yüzünden bu kadar geri kaldıklarını düşünmüyorum.

Mercedes: Hamilton ilk turda Alonso'nun üzerine kapandı ve yarış dışı kaldı, suç tamamen kendisinindi. Russell'da çok iyi performans gösterdi.

Alpine: Alonso ilk turdaki temasa ve sol ön fren kapakçığı hasarına rağmen yarışı 5. sırada tamamladı. Ocon'da yine gerilerden başlamasına rağmen değerli puanlar aldı.

Aston Martin: Vettel harikalar yarattı ama yarışı Alpine'lerin önünde bitirebilirdi. Takımın strateji hatası var. Son 10 tura girerken Vettel ve Alonso arasındaki fark 8 saniyeydi ve Vettel 6. sıradaydı. Son 10 turda Alonso'nun aradaki farkı kapatması zordu. Vettel pite girmese yarışı 6. sırada tamamlayacaktı, hatta Leclerc'in ceza almasıyla Alonso'nun beşinciliği ona gidecekti. Yine de altındaki araca rağmen harika bir sürüş ortaya koydu. Sene sonunda F1'den ayrılacak olması çok üzücü.
Stroll'de puan alamasa iyi bir yarış ortaya koydu. Albon'un düzlük hızı nedeniyle onu geçmesi mümkün olmadı.

Williams: Albon mükemmel bir yarış çıkardı. Araç düzlüklerde o kadar hızlıydı ki ilk sektörde arkadaki sürücüler DRS'ye rağmen kendisini geçemedi.

Alpha Tauri: Gasly iyi bir sürüş ortaya koyarak puan aldı.

Haas: Araç bu hafta sonu çok yavaştı.

Mclaren: Ricciardo ön bölümden başlamasına rağmen puan alamadı. Norris'de arka sıralardan başlayıp puan alamadı. Pistte araca uymuyordu.

Alfa Romeo: Bottas, Latifi yüzünden yarış dışı kaldı.


SPA verimliliğin çok önemli olduğu bir pist. Adrian Newey harika bir araç tasarlamış gerçekten. Araç resmen raylarda gider gibi gidiyor ve dalgalanmada yaşamıyor rakipleri gibi. Motor olarak, süspansiyon olarak ve de yere basma gücü olarak en iyi araç olmasa da sürüklenme değeri çok iyi bir araba ve bu nedenle hem düzlüklerde çok hızlılar, hem de buna rağmen virajlarda da rekabetçiler. Yeni taban kuralları da Redbull'un ödün vermeden yere basma gücü sağlamasını engelleyemedi. Ferrari bu noktada sorun yaşıyor yere yakın olunduğunda en fazla yere basma gücü üreten araç aslında F1-75, süspansiyon ve motor olarak da en iyisi Ferrari ama dayanıklılık ve sürüklenme yüzünden düzlüklerde Redbull'un gerisinde kalıyorlar.

Binotto ve sürücüler yeni taban kurallarından etkilenmediklerini söyleseler de pek inandırıcı gelmiyor bana. Sadece ayar ve lastikler yüzünden bu kadar geride kalmaları pek mümkün gözükmüyor. Umarım sadece ayar sorunudur.

Şampiyona da artık bitti Verstappen'in şampiyonluğu hayırlı olsun. Geçen seneye göre çok daha aklı başında ve temiz sürüyor. Mükemmel bir performans sergiledi şimdiye kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı