Belirsiz zamanlarda bilgisayar reset atıyor

eceakkuş

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayar belli olmayan aralıklarla kapanıyor açılıyor. Masaüstünde ya da oyundayken neden yaptığını nasıl bilebileriz? Ekran kartı ya da PSU'dan şüpheleniyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@blacktiger5 şöyle söyleyim programla test ettim bir şey çıkmadı ama bir de siyah RAM kullanıyordum kolay olsun diye marka söylemedim bu RAM'i kullanırken hiç sorun yaşamadım sonra aynı özellikte farklı beyaz RAM aldım ondan sonra sorunlar oluşmaya başladı belki siyah bozuldu ya da beyaz bozuk çalışıyor ya da anakart slotlarında sıkıntı var bu reset olayı çok sık olmuyor bu aralar sıklaştı.

Konu sahibi, 2/3 kere uyardım diğer konudan takip edin, çözülmediyse yeni dosyaları paylaşın. Varsayımlarla gidilmez çözüme.
konularda dikkate almamışlar herhalde, varsayımlarla değil eleyerek gitmek daha mantıklı öyle ben bu site haricinde çok dışarda çözüm buluyorum, elektronik mühendisiyim evde atölyem var teknik bilgiyi az kullanırım evimde bile bu yolu izleyerek doğrudan soruna gidiyorum

varsayımlarla değil eleyerek gitmek daha mantıklı
Eleyerek gidemez PSU'nun neresini eleyeceksin? Multimetre mi var da eleyecek kişi güç verip vermediğini veya osilatörle sapma var mı güçte bakacak? Elemeye gerek yok bilgisayar zaten uyarıyor nerede sorun var diye. Diğer konuya bakmadan cevaplıyorsunuz hala.
Mühendis ile ev kullanıcısı yapacağı işlemler farklıdır. Sende alet vardır onda yok. Deneyebileceklerini de yazdık diğer şeyler varsayımdır sadece.

Eleyerek gidemez PSU'nun neresini eleyeceksin? Multimetre mi var da eleyecek kişi güç verip vermediğini veya osilatörle sapma var mı güçte bakacak? Elemeye gerek yok bilgisayar zaten uyarıyor nerede sorun var diye. Diğer konuya bakmadan cevaplıyorsunuz hala.
Mühendis ile ev kullanıcısı yapacağı işlemler farklıdır. Sende alet vardır onda yok. Deneyebileceklerini de yazdık diğer şeyler varsayımdır sadece.
@Murat5038 kısaca söyleyim şimdi psu arızalı dimi sen düşün ?
çalışıyor pc açılıyor sorun yok bozuk değil dersin dimi ama ben dediğim orada fan devri saçma sapan gdiyorsa direk bozulmuştur bu kadar basit yaşadım önüme böyle sorunlar geliyor fan devri yükselir düşer sonra çalışır ama bozulmuştur entegreleri, gözle göremez ama anlar söylememle kafasındaki düşünceyi atmasına başka bir yerde sorun aramayı hedefledim neyse siz bakarsın boş yere anlatamam bir şey söylemek insanlara çözüm bulmak bile birilerine batıyor...

Çalışıyor PC açılıyor sorun yok bozuk değil dersin değil mi?
Hayır öyle demem. Onu bilmeyen der.
orada fan devri saçma sapan gdiyorsa direk bozulmuştur
Onu işte burada kontrol edemezsin diyoruz sorun belli diyoruz.
gözle göremez ama anlar söylememle kafasındaki düşünceyi atmasına başka bir yerde sorun aramayı hedefledim
Biz de onu diyoruz konu yarısından beri. Boş yere PSU kafa takıp çözüm bulunmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı