Berberde çırak olmak

Ailemin beni senin yanında bir zanaat ustasının yanına, bir esnafa çırak vermediği için çok üzüldüğüm dönemler oluyor ara sıra. Yemin ediyorum hayalimi yaşıyorsun şu an. Parasını boşver işi öğrenmeye bak. İşi öğrenip kalfa usta diye gide gide oturup işletme fakültesini bitirmiş göbeğini kaşıyan adamlara gülerek hayat boyu cebin dolu yaşarsın. Çok uçuk çok iyi dereceli bişey okumuyosanız ben sizin yerinizde olsam yaşım 14 olsa okulu bırakırım mazallah esnaflık için. Çünkü para çok usta olunca. Boşuna okuduk vesselam.(Kötü bölüm okuduk bilerek okuduk aç kaldık, iyi bölüm ve iyi yer okuyanlar cebini doldurdu tabiki onlara laf yok.)

Berbere çırak olarak girmek istiyorum. Okullar açılana kadar çalışacağım. Birazdan gidip maaş vs. soracağım sabah akşam kaç olacağını soracağım. Saç tabii ki kesemem fakat yeri süpür para bozdur çay getir götür vs. yaparım. Okullar açılana kadar biraz para kazansam yeter. Evimiz çok yakın 2 dakika mesafede. Eve gelip yemeğimi kendim yiyebilirim. Sizce haftalık ne kadar vermeleri gerekir? Zor mudur? Normal sürekli evde oturup bilgisayar başında oluyordum. Ve para kazanmak istiyorum. Haftalık 150 TL iyi midir sizce? Kendim bir hesaplama yaptım haftalık 150 TL verseler aylık 600 TL benim için iyi bir rakam. Ve liseye geçeceğim için okul malzemeleri vs. için kullanacağım. Yaşım 14. sizce girmeye değer mi? Babam gir hem bir şeyler öğrenirsin hem de para kazanırsın dedi. Çünkü okul kayıt masrafları vs. olacak ve ayrıca telefon alacak. Zaten 2 ay çalışmış olacağım. 2 ayda 1200 TL civarı kazansam iyi midir? İlk kez böyle bir girişimde bulunacağım. Önerilerinizi vs. bekliyorum. Şimdi gidip ne kadar para veriyorlar vs. onları soracağım. Alırlar mı onu da bilmiyorum sadece bir sormak istedim. Birazdan gelip yazacağım. Hatam vs. varsa moderatör arkadaşlar lütfen ceza vermeyin gelince yazmam gerekli. Şimdiden görüşleriniz için teşekkürler. Ve ayrıca çok rezil bir iş bu paraya bu iş çekilmez diyenleri de duydum. Ne kadar haklılar bilmiyorum.
La bizim burada çaycıya 80 TL veriyorlar.
edit:günlük

Hocam şuan eve geldim duş aldım. Bugün 43 TL bahşiş aldım. Galiba hafta sonu verecekler. Ama bence iyi kazanıyorum. Bugün böyleydi.
@Akerfeldt @A 10 Thunderbolt ll hocam siz ne düşünüyorsunuz şuan telefonum bozuk olduğu için eski telefonu kullanıyorum ve orda yazamıyorum. Bayramdan sonra ordan da yazabilirim.

Son düzenleme:
Hocam şu an eve geldim duş aldım. Bugün 43 TL bahşiş aldım. Galiba hafta sonu verecekler. Ama bence iyi kazanıyorum. Bugün böyleydi.
@Akerfeldt @A 10 Thunderbolt ll hocam siz ne düşünüyorsunuz şu an telefonum bozuk olduğu için eski telefonu kullanıyorum ve orada yazamıyorum. Bayramdan sonra oradan da yazabilirim.

Bayram haftası normal diyebilirim. Yarın ve evresi günde iyi kazanacağız. Ama sonra hiç alamadığın günler olacak. Bugün 51 TL ile kapattım. Eğer hafta sonu da para alırsan çok çok iyi.
Tek isteğim 1 gram 1 çeyrek + bisikleti yaptırıp 130 TL'lik Bluetooth kulaklık almak.
Şu an 1150 TL oldu. 1 gram 1 çeyrek tamam(100 TL de abim katar). Sıra bisiklet ile kulaklıkda. 200 TL lazım. 3 gün var yarın ve eversi gün 65'er TL alsam pzt si de 45 TL alsam. 175, üç aşağı beş yukarı tamamım.
Bir berber dükkanına göre iyi bahşiş koparmışsın. Böyle devam et bakalım ne olacak.

Gerçekten çok iyi. Ben bahşiş ortalama bayram haftası için bile 25 topluyorum. Çocuk çok iyi topluyor.
@Faraenn vaziyet ne hocam. Şu an 27 TL oldu. Bakalım bir de para alacağım.
52 TL oldu bugün Allah bereket versin.

Son düzenleme:
Bayram haftası normal diyebilirim. Yarın ve evresi günde iyi kazanacağız. Ama sonra hiç alamadığın günler olacak. Bugün 51 TL ile kapattım. Eğer hafta sonu da para alırsan çok çok iyi.
Tek isteğim 1 gram 1 çeyrek + bisikleti yaptırıp 130 TL'lik Bluetooth kulaklık almak.
Şu an 1150 TL oldu. 1 gram 1 çeyrek tamam(100 TL de abim katar). Sıra bisiklet ile kulaklıkda. 200 TL lazım. 3 gün var yarın ve eversi gün 65'er TL alsam pzt si de 45 TL alsam. 175, üç aşağı beş yukarı tamamım.

Gerçekten çok iyi. Ben bahşiş ortalama bayram haftası için bile 25 topluyorum. Çocuk çok iyi topluyor.
@Faraenn vaziyet ne hocam. Şu an 27 TL oldu. Bakalım bir de para alacağım.
52 TL oldu bugün Allah bereket versin.
Hocam dün yazamadım çok yorgundum. Geldim direk yattım. Hocam dün 45 TL aldım. Bugün şuan 35 TL var. Akşam zengin birisi gelcekmiş en az 50 tl atar dediler bakalım ne olacak. Şuan toplam 175 TL param oldu. Okullar açılana kadar para biriktireceğim. Ne kadar olacak bakalım.

Hocam dün yazamadım çok yorgundum. Geldim direk yattım. Hocam dün 45 TL aldım. Bugün şu an 35 TL var. Akşam zengin birisi gelecekmiş en az 50 TL atar dediler bakalım ne olacak. Şu an toplam 175 TL param oldu. Okullar açılana kadar para biriktireceğim. Ne kadar olacak bakalım.

Çok iyi. İnşallah akşam bir de ustan para verir. Ama berberler cimridir. Vermeyebilir.
Vallahi zenginden ziyade eli bol lazım.
Zengin çok para veren yok. Bugün sinek avlıyoruz şu saat oldu 12 kişi falan tıraş olmuştur.
Bakalım akşam ustadan bir atraksiyon bekliyorum. Hafta sonu mesai bitimi bir tık fazla para veriyor.(genelde)

Çok iyi. İnşallah akşam bir de ustan para verir. Ama berberler cimridir. Vermeyebilir.
Vallahi zenginden ziyade eli bol lazım.
Zengin çok para veren yok. Bugün sinek avlıyoruz şu saat oldu 12 kişi falan tıraş olmuştur.
Bakalım akşam ustadan bir atraksiyon bekliyorum. Hafta sonu mesai bitimi bir tık fazla para veriyor.(genelde)
Hocam para vermedi. Fakat bugün 45 TL kazandım. O zengin abi gelmedi. Ve oda hemşerim ve gönlü bol birisiymiş. Onun kardeşi bugün 20 TL attı.
Sen ne kadar aldın?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı