Berberde çırak olmak

İşte buna "bruh moment" derim. Getir götür işlerini herkes yapabilir. Sen her halde asgari ücret almasını istiyorsun. Saç kesemediği sürece eli yüzü düzgün bir miktar para kazanamaz. Burası Türkiye hocam, hatırlatırım. Benim oturduğum yerde bir berber dükkanı olsaydı ve bu parayı verseydi, yazın sandalyemin üstünde oturmak yerine, hem insanlarla iletişimimi geliştirip, hem işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenip hem de bir miktar para kazanırım. Tabii ki bu benim görüşüm.

Mesaj - profil fotoğafı uyumu :D.

Hocam bence güzel bir fırsat yakalamışsınız. Boşbeleş oturacağınıza bu şekilde para kazanmak iyidir.

@SiyahPassat Aynen hocam.
Arkadaşlar şuan saç kesme işlerine yavaştan başladım. Hatta kardeşimi traş ettim gayet iyiydi. Makas vs. kullanıyorum. Mesela çocuk bir müşteri geliyor. Usta sar başla diyor. Ben yanları vs. alıyorum. Faulleri temizliyorum makası hallediyorum. Usta geliyor hata varsa onları düzeltiyor. Bir üstünden geçiyor gönderiyor.

Son düzenleme:
Zanaat öğrenmek iyidir arkadaşım araba sanayisinde yol parası +yemek için çalışıyordu tamamen meslek öğrenmek için tabii şimdi kalfa oldu ortalamanın üstünde kazanıyor kısmetse askerden sonra dükkanını açacak bu arada berberlik zanaatı ölmez bir bakarsın mesleğin olur.
!KONU TARİHİ GG WP! :D

Ben de bayram sonu gitcem iş öğrenmeye siz ne kadar aliyordunuz haftalık günlük vb bahşiş falan? ne tavsiye verirsiniz bana bahşiş kopartma falan :D
Usta olmadım ama sakal tıraşı yapıyorum. Saç tıraşında ilerleme kaydettim. Hala devam ediyorum.
Ben de bayram sonu gitcem iş öğrenmeye siz ne kadar aliyordunuz haftalık günlük vb bahşiş falan? ne tavsiye verirsiniz bana bahşiş kopartma falan :D
Bahşiş için müşteriye güzel görün egolu falan görünme. Gidiceksen şimdi gir bayram haftasi geçen yıl 600 TL almıştım. Bu yıl 700 800 alırım ama okullar olduğu için düşük olacak ama yine 500 kesin alırım. İlk haftalık olarak 100 alıyordum şuan 180 alıyorum. Önemli olan bahşiş koparmak haftalıkla olmuyor. Ben mesela sömestir tatilinde 800 TL aldım.

Ben de bayram sonu gideceğim iş öğrenmeye siz ne kadar aliyordunuz haftalık günlük vb bahşiş falan? Ne tavsiye verirsiniz bana bahşiş kopartma falan :D

Bahşiş oranın insanına bağlı.
Bahşiş çok olursa berber para vermez. Hepsiyle ilgilen gider ayak bile çay içer mi sor.
Konuşmanla para istediğini belli et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı