Bıktım artık sizden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
-Eklenen RAM'lar 3600MHz ancak CL19.
Anakart 3200MHz RAM desteklemekte ancak RAM'lerimiz 3600MHz. Corsair 3000MHz Vengeance CL16 RAM'de yeterli gelecektir sanırım.
- Sistem tavsiyelerimiz ne olursa olsun, HDD yerine mutlaka SSD olmalıydı.
-Üst seviye sistemlerde High Power PSU'lar pek güven vermiyor. Sistemin sadece GPU'su değil aynı zamanda tümden diğer parçaların da belirli seviyede kalitesinin artması önemli.
-Sharkoon TG4 TG5 gibi en azından hava akışı daha iyi kasalar mevcut örnekler çoğaltılabilir.
- 5700XT gibi bir GPU seçilmişken, CPU'yu istenirse 1600 AF olarak seçilmesi öngörüsü pek doğru gelmedi ne yazık ki.
- Daha üst segment 7K üstü sistemlere Snowman T6 gibi bir soğutucu yerine minimum CM Hyper 212 Black ed. Daha iyi olurdu.
-Yeni çıkan 3300X ile bir sistem tavsiyesi oldukça ilgi görebilirdi. Keşke ekleseydiniz. 3600'e çok yakın ve webdenal.com'da 1030 lira gibi bir fiyatı var. Sanırım kalan miktara da HDD çıkarılıp SSD takılır.

Bunlar ilk bakışta fark ettiklerim bu arada. 7K civarına toplanan sistemlerde CPU soğutucusu seçilmemiş ancak X ibaresi olmayan işlemcilerimize OC denenebileceği belirtilmekte. Hem de fan olarak bizi mutlu etmeyen bir kasada. Yani sistemlere daha çok salt kas ve güç kasaları demek yanlış olmaz. Sistemin sıcaklık ve hava sirkülasyonu gibi durumları 6K ve üzeri sistemler alan arkadaşlarımız tarafından artık çok iyi şekilde analiz ve takip ediliyor. Yanlış anlaşılmasın emeğinizi takdir ediyorum. Ancak günümüzde artık sistem kurulacağı zaman elle tutulur bir kasa 4500 lira civarına denk geliyor ki genellikle bu seviye sistem alanların çoğu kasa içi tertibattan çok anlamayan ve sürekli yeni parça montajından çekinen arkadaşlar. O yüzden bütçe 3300 iken hemen almak yerine parça parça iyisini almalarında da yarar görüyorum.

Sistem tavsiyelerinizi 4000-4500, 6000-6500, 8000-8500 gibi aralıklarla oluşturmak ve yeniden revize etmek daha iyi olacaktır.

Saygılarımla.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın da iki forumda da üyeliğim bulunmakta, topladığınız sistemlerin çoğu özensiz seçilmiş kötü parçalardan oluşan sistemlerdi. Düzgünce bunu dile getiren insanlara da troll gibi ithamlar etmeniz ayrı komik. Şuan da eleştirdiğiniz şeyi kendiniz yapıp sadece insanları aşağılamak ve egonuzu tatmin etmek için bu konuyu açmışsınız.
 
ss514.PNG

ss515.PNG

Neden R3 1200 AF almamalıyız onu anlamadım sadece.
 
Bahsi geçen bu kurucu arkadaşın iyi niyetini tartışamam ancak herkes topladığı sistemi beğenmek ya da listesine eklemek zorunda değil.
 
Günümüzde pek yeterli bir işlemci değil üst sınırı RX 570 olduğu için bana göre de alınmaz bütçe çok düşük değil ise.
Sınırı RX570 değil ki. Ben yenilenmiş 12nm versiyonundan bahsediyorum. Stok hızda bile 1650 Super besleyebiliyor ve 4GHz Overclock yapıldığında 1660'a kadar çıkabiliyor. Büyük ihtimal thread sayısı yüzünden öyle dedi. 1650 Super ve A320 konusunda katılıyorum zaten.
 
O forumda ilk günden beri takılıyorum ve böyle bir kitle yok. Bir o konuda olmuş ama o konununda gelişeceğine eminim. Zaten örnek olarak yapmış.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı