Bıktım artık sizden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu gereksiz bir tartışmaya varmış. Benim ortada gördüğüm sorulan sorulara somut cevaplar ve veriler ile cevap verilememiş. Daha sonra iş tartışmaya dönmüş. Öncelikle sistemlerde gözüme çarpan detaylar, neden sadece Ryzen 3/5 serisi ve RX 5xx serisinden yüründüğü olacaktır. Alternatifler sunun, nVidia ile AMD sadece oyun veya salt işlem gücü ile karşılaştırılamaz. AMD salt güçte aynı/yakın fiyata daha fazla güç sunabilir ama farklı kulvarlarda mevcut. Bunlar güç tüketimi, soğutma kalitesi, render performansı, yazılımların optimizasyonları, yapay zeka algoritma performansları gibi gibi çeşitlendirilebilir. Tüm bunları ele alarak tavsiyeler oluşturmak veya tavsiyeye donanım alternatifi eklemek gerekli. Evet, Ryzen serisi Intel'i birçok alanda tozu dumana boğuyor ama Intel'de boş durmayıp bir şekilde alt segment ürünlere çekirdek ve frekans artırımı yaparak rakibiyle savaşmaya çalışıyor.

Sistem tavsiyelerinizi hazırlıyorsanız eğer tek bir kaynaktan değil, birden fazla kaynaktan elde edilmiş değerlerle somut sonuçları inceleyin. Eğer tavsiyenize ekliyorsanız ekleme sebebinizi sistem notu olarak ekleyin. (Örneğin spoiler etiketi konu kirliliğini azaltmak amacıyla kullanılabilir.) Veya alternatif olarak testlerin sonuçlarını kaynakçası ile bir dosyada biriktirin. Sorulduğu zaman somut sonuçlar ile cevap verin, kanıt sunun ortaya. Her iki taraftaki üyeler buradaki konuyu veya oradaki konuyu takip ediyor gibi görüyorum. Bunu her iki taraf içinde şiddetle söylüyorum. Sistem tavsiye etmek ve birilerine biriktirdiği parayı harcatmak büyük bir vicdan meselesidir (eğer vicdanınız varsa din konusunu karıştırmayacağım işin içine zira vicdan olmadıktan sonra dinde olmaz).

Son olarak, sistem tavsiyelerinde TAM DONANIM KODU verin. Örneğin belleğin yalnızca adını yazıp bırakmayın, ürün kodunu da ekleyin. Aynı frekansa veya soğutma bloğu adına sahip çeşit çeşit model olabilir. İşlemcide bulabiliyorsanız BOX kodunu veya mimari farkı varsa (örneğin AMD 12-14nm farkı gibi) farklı bir renk ile belli edin. Ayrıca parçaları tablo olarak düzenlenmiş şekilde ekleyin. Satır aralığını azaltacağı için okuyucuyu sıkmaz ve aradığına daha rahat ulaşmasını sağlar.

Giydirme kısmı:
Video çekmek, YouTube'da reklam yapmak, markalarla sponsorluk sözleşmeleri ile ŞAŞALAMAK hiçbir şeyi kanıtlamaz. Kaç yıldır bu ortam içerisindeyim (Sosyal öncesinde de farklı platformlarda bulunuyordum) ne öyle video çekip reklam ettim, ne de her donanımı bizzat test etme şansım oldu. Ama elinizin altındaki kaynağı ne kadar çok arttırırsanız ve somut bilgi ile doldurursanız yanılma ihtimaliniz o kadar sıfır olur. Sistem toplamaya başladığım günden beri bu hiç değişmedi ve yanıltmadı. Kendim adına açık açık konuşabilirim ki, her iki platformun tavsiye ettiği sistemlerde çöp gibi ince ayarlamalarla daha iyisi hep mümkün. :)

Dipnot: Hiçbir platformun tavsiyesini direkt olarak kabullenmemek gerekli. Her platform bir şekilde geçimini sağlamak için sponsorluk anlaşması yapıyor. İster istemez tavsiyelerine de ekliyorlar. Parçaları araştırarak alın. Ama platformların tavsiyelerini kendinize örnek alarak o fiyat aralığına daha iyilerini HER ZAMAN toplayabilirsiniz.

Her iki platformdan gelen ziyaretçiler, sağlıcakla kalın ve birbirinizi yemeyin. Google elinizin altında ve hiçbir marka sizin firmanız değil. Aratın, çıkan sonuçları açıp bakın, izleyin, öğrenin. Sonra bunları kullanarak birde varsa kişisel testlerinizle destekleyerek tartışın. Harcadığınız vakte değsin ve birbirinizin bilgi birikimini arttırın. Ayrıca platformların kalitesi yaşları ile ölçülmez, yaşı sebebiyle yetişmiş insanlar barındırıyor olması ayrıdır ama. Technopat'ın avantajı ilk kurulduğunda bu kaliteli insanları kendine çekip yürüyüşünü sürdürmüş olmasıdır. Ama buradaki kaliteli topluluk yarın kendi platformlarını kurduğu zaman Technopat'ta mavi ekran hatalarını çözümleyecek olan veya MacOS kurulumlarına yardım edecek birisi olmayacak.

Sanırım yine çok konuştum. :)
 
O Sistemleri bilgili kişiler takmıyor zaten. Linki var mı? Linç edeyim biraz.

Bunun başlıca sebebi, bazı üyelerin sebepsiz yere marka kayırarak yanlış bilgilendirme yapması (5700XT 2080ti sollar diyenini de, 1600AF 5500XT bile besleyemez diyenlerini dahi gördük) ve bunun zar zor para denkleştirip sistem almak isteyen arkadaşlarımıza zarar vermesiydi.
 

Ha bunu biliyorum. Linç ettim bende bunu zaten. KaanCK benim mesajımı görebilirsiniz.
 
İki forumu da takip ederim. Bunları ellerinizin altındaki "DA Sistemleri" üzerinden yazmanız muazzam ironi. Şaka bir yana o forumda ben kimsenin gereksiz , saçma tavsiye verdiğini görmedim. Verenleri de düzeltiyorlar zaten. Bu tür kişiler burada da var. Ne bu "hater"'lık? Kimisi sümüklü kimisi bilgisiz cahiller topluluğu demiş. Çok övdüğünüz ve fanı olduğunuz Technopat Sosyal gerçekten bu seviyelere mi düştü ? Gerçekten bu musunuz ? Orada ki adamlar sonuna kadar haklı. 8000 TL fiyatı olan bir sisteme R5 1600 AF , 7000 TL fiyatı olan bir sisteme RX 5500 XT takan insanları savunuyorsunuz. Çoğunuzun oraya gidip konuları okumadan bunları yazdığından eminim. Eğer gerçekten donanım bilginiz buysa , yazık kafanıza...
 
bunun başlıca sebebi, bazı üyelerin sebepsiz yere marka kayırarak yanlış bilgilendirme yapması (5700XT 2080 Ti sollar diyenini de, 1600 AF 5500XT bile besleyemez diyenlerini dahi gördük) ve bunun zar zor para denkleştirip sistem almak isteyen arkadaşlarımıza zarar vermesiydi.

Yok öyle bir şey mizah konusunda var hep konu dışı zaten. Biz takmıyoruz.
 
Arkadaşlar öncelikle bu konuya bir açıklık getirmek istemekteyim. En başta şunu belirteyim: Sadece sizin paranızı değecek şekilde harcamanız için yönlendirmeye çalışıyorum. Kendim kullanmak istemeyeceğim ürünü size de önermem. Bu işten maddi herhangi bir kazancım da yok.

Öncelikle sert bir üslup kullandığım belirtilmiş. Evet, doğru ama sert üslup kullandığım kişilere durumu defalarca düzgünce izah edince bir noktadan sonra sabrım taşıyor, ki bazı arkadaşlar ne yazık ki art niyetli olarak davranıyor bu konuda. Eğer haksız yere sert şekilde seslendiğim arkadaşlarımız varsa onlardan özür dilerim.

Bir şeyi körü körüne savunduğumu söylemişsiniz ama elimde somut bir şey varken konuşuyorum. Ben de eskiden 1650 Super öneriyordum yabancı forumlarda ama şimdi durum değişti. Araştırıp bilgilenmek en mantıklısı, zaten "Forum" sisteminin temel mantığı da paylaşarak bilgilenmek, birbirimize saldırmak değil.

Abdullah Bey`i eleştirmeme de değinmek isterim, kendisi ne yazık ki El Capitan sistemlerde çoğu kişiyi mağdur etti. 1 ayda ulaşan sistemler, kronik sorunlu SSD gibi durumlar yaşandı. Kendisinin sponsorlarından bir kazancı var, evet olabilir ama olay bunu aşarak insanlara kalitesiz ürünleri kaliteli gibi tanıtarak satma boyutuna evrildi. Ayrıca El Capitan sistemin her açıdan bizim sistemden daha iyi olduğunu söylemiş ama sadece işlemci, kasa fanı ve bellek boyutu bakımından üstün. İşlemci soğutucusu, bellek kalitesi, ekran kartı, disk, kasa (bu biraz göreceli), güç kaynağı bakımından bizim sistem üstündü. Ayrıca kendisinin bana söz hakkı tanımadan 1 yıl uzaklaştırma vermesi bir teknoloji editörüne yakışmayan bir şey.

8GB RAM olayından da bahsetmek isterim: O sistemler nihai öneri sistemler değiller. Konularda önermek amacıyla hazırladığımız taslak sistemler ve hala üzerinde çalışırken bize saldırmaya başladılar. Zaten konularda biz yüksek bütçeli sistemleri bütçe sıkışmadığı sürece 16GB RAM ve SSD ile önerecektik. Ayrıca kulüp içi konuşmaya kulüp üyesi olmayanların saldırır biçimde müdahil olması olmaması gereken bir şey.

1600AF konusunu da açıklamak isterim: Bir önceki paragrafımda değindiğim gibi sistemler nihai öneri sistemler değil, sonradan yükseltme yapamayacak olanlara 3600 önerecektik 5700XT ile. 1600AF`yi önerme sebebimiz de iyi-kötü besleyebilmesi ve yeni işlemcilerin çıkacak ve eskilerinin fiyatlarının düşecek olmasıydı. Ayrıca evde kullandığım sistemde 1600AF ve 5700XT ikilisi var ve gayet memnunum.

Son olarak tekrardan haksız yere tepki gösterdiğim arkadaşlar varsa özür dilerim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı