Bilgisayar açıldıktan sonra görüntü gidiyor

Furkan154

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Son 3 gündür bilgisayarı ilk açtığımda 2 3 dakika sonra display no signal veriyor o sırada bilgisayar açık arka planda oyun veya YouTube çalışıyor resetledikten sonra sıkıntısız devam ediyorum bilgisayarı kapattıktan sonra bir süre açmayıp açtıktan sonra yine aynısı yapıyor çözebilecek yardımcı olabilecek var mı?
Sistem.
ASUS X470F ROG Gaming anakart.
ASUS ROG 3090.
Ryzen 5800x3D.

Merhaba arkadaşlar. Son 3 gündür bilgisayarı ilk açtığımda 2 3 dakika sonra display no signal veriyor o sırada bilgisayar açık arka planda oyun veya YouTube çalışıyor resetledikten sonra sıkıntısız devam ediyorum bilgisayarı kapattıktan sonra bir süre açmayıp açtıktan sonra yine aynısı yapıyor çözebilecek yardımcı olabilecek var mı?
Sistem.
ASUS ROG 3090.
Ryzen 5800x3D.

Elinizde başka monitör varsa test edin. Yoksa TV'ye bağlayın test edin. Aynısını yapmaz ise monitöründe sorun olabilir.

Elinizde başka monitör varsa test edin. Yoksa TV'ye bağlayın test edin. Aynısını yapmaz ise monitöründe sorun olabilir.

İki monitör bağlı zaten ikisinde de gidiyor görüntü birisi HDMI.

1-HDMI ile görüntü almayı deneyin.
3-ekran kartı ısısını kontrol edelim.
3-RAM'ları çıkar tak yapalım.

Daha bilgisayar ilk açıldığında yapıyor 1 2 dakika ortalama ısı da 34 40 oluyor öyle olduğunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem.
ASUS ROG 3090.
Ryzen 5800x3D.

Farklı monitörde dene oluyorsa o monitörde sorun vardır yine olmuyorsa RAM'leri tak çıkart ya da ekran kartı sürücülerini güncelle.

İki monitör bağlı zaten ikisinde de gidiyor görüntü birisi hdım

Daha bilgisayar ilk açıldığında yapıyor 1 2 dakika ortalama ısı da 34 40 oluyor öyle olduğunda

HDMI-DVI gibi herhangi bir çevirici kullanıyor musun? Çoğu kez o çeviriciler buna neden oluyor, özellikle DVI to VGA çeviriciler bunu sık yapıyor.

Bir de çift monitör böyle bir soruna neden oluyor, bende de sistemi yeniden başlatınca 2.monitör gidiyordu, sistemi kapatıp açmadan düzelmiyordu.

HDMI-DVI gibi herhangi bir çevirici kullanıyor musun? Çoğu kez o çeviriciler buna neden oluyor, özellikle DVI to VGA çeviriciler bunu sık yapıyor.
Yok kullanmıyorum direk ekran karından monitöre hdmı ve display bağlı

Bir de çift monitör böyle bir soruna neden oluyor, bende de sistemi yeniden başlatınca 2.monitör gidiyordu, sistemi kapatıp açmadan düzelmiyorduyan
Yani hep kullanıyordum çift monitör sıkıntı yaşamıyordum ama bende gittiğinde ikisi de gidiyor

Yok kullanmıyorum direk ekran karından monitöre HDMI ve display bağlı.

Yani hep kullanıyordum çift monitör sıkıntı yaşamıyordum ama bende gittiğinde ikisi de gidiyor.

Ekran kartı sürücüsüne bak o zaman, sorun yaşamadığın sürücüyü kullan. Her zaman en güncel sürücü en iyisi olmuyor maalesef. Zaten sistem açılırken yani BIOS ekranlarında 1. monitör sorunsuz görüntü veriyorsa yüksek ihtimal sürücü ile alakalıdır.

Ekran kartı sürücüsüne bak o zaman, sorun yaşamadığın sürücüyü kullan. Her zaman en güncel sürücü en iyisi olmuyor maalesef. Zaten sistem açılırken yani BIOS ekranlarında 1. monitör sorunsuz görüntü veriyorsa yüksek ihtimal sürücü ile alakalıdır.

Yani bilgisayar açılıyor hepsi sorunsuz monitörler de ardından mesela YouTube'a giriyorum 2 3 dakika geçmeden no signal veriyor ardından reset attığımda düzeliyor oyuna giriyorum yük altına falan sokuyorum hiç sorun yaşamıyor sonra uzun bir süre Kapalı tuttuktan sonra PC açtığımda yine bunu veriyor yani benim sorun tamamen bu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı