Bilgisayar Aniden Donuyor

Format atınca veya bir şey silince teknik olarak veriler tam anlamıyla silinmez. Yani format da atsanız biligli insanlar gerekli programlarla verilerin çoğunun kurtarabilecektir. Secure Erase ise son noktadır. Diskteki tüm verileri silecektir ve bir daha kurtarılamaz duruma getirecektir. Basit bir anlatım bu. Yani yok öyle değil bunun mimari detayı farklı diye yanlış bilgilendirme banı yemezsem hoş olur.

Format atınca veya bir şey silince teknik olarak veriler tam anlamıyla silinmez. Yani format da atsanız biligli insanlar gerekli programlarla verilerin çoğunun kurtarabilecektir. Secure Erase ise son noktadır. Diskteki tüm verileri silecektir ve bir daha kurtarılamaz duruma getirecektir. Basit bir anlatım bu. Yani yok öyle değil bunun mimari detayı farklı diye yanlış bilgilendirme banı yemezsem hoş olur.

Sağolun hocam bilgilendirme için :)

Hocam temiz bir şekilde UEFI format attım dün akşam. Bugün yine dondu. HD Tune ile tarattım yine dediğiniz gibi inişli çıkışlı olarak minimum 60 mb/sn, maksimum 200 mb/sn arasında değişiyor benchmark sonuçları. Ne yapmam gerekiyor sizce?

Dosya Ekleri

• benchmark.jpg
    benchmark.jpg
    67,1 KB · Görüntüleme: 239
  • health.jpg
    health.jpg
    59,7 KB · Görüntüleme: 146
O nasıl grafik öyle? Hala çok dengesiz. Low Level Format atmanızı isteyeceğim. Şu programı kullanabilirsiniz: HDDGURU: HDD LLF Low Level Format Tool
Diskinizdeki tüm veriler geri alınamayacak biçimde silinecek. İşlem sırasında sakın bilgisayarı kapamayın veya diski çıkarmayın.

O nasıl grafik öyle? Hala çok dengesiz. Low Level Format atmanızı isteyeceğim. Şu programı kullanabilirsiniz: HDDGURU: HDD LLF Low Level Format Tool
Diskinizdeki tüm veriler geri alınamayacak biçimde silinecek. İşlem sırasında sakın bilgisayarı kapamayın veya diski çıkarmayın.

HDD kaynaklı mıdır diyorsunuz hocam? Türkçe anlatımı var mı? Bir kaç link vermiş hangisini indireceğim, nasıl yapacağım. Hiç bir fikrim yok açıkçası.

Temiz kurulum yapmışsınız ve tekrar aynı problemleri yaşamışsınız. Öncelikle Nazım Paşa'nın söylediği gibi Low Level Format'ı denemelisiniz. Bu işlem diskteki mantıksal hataları yok edip disk sektörlerindeki etkileşimi arttıracaktır. Lakin LLF Format Tool yerine MaxBlast 4 yazılımını kullanmanızı öneririm. 35 geçişli biçimlendirme gerçekleştirdiği için daha etkili bir yazılımdır.

Low Level Format sonrası tekrar okuma benchmark testi gerçeleştirip sonucu paylaşın.

Temiz kurulum yapmışsınız ve tekrar aynı problemleri yaşamışsınız. Öncelikle Nazım Paşa'nın söylediği gibi Low Level Format'ı denemelisiniz. Bu işlem diskteki mantıksal hataları yok edip disk sektörlerindeki etkileşimi arttıracaktır. Lakin LLF Format Tool yerine MaxBlast 4 yazılımını kullanmanızı öneririm. 35 geçişli biçimlendirme gerçekleştirdiği için daha etkili bir yazılımdır.

Low Level Format sonrası tekrar okuma benchmark testi gerçeleştirip sonucu paylaşın.

Nerden indirebilirim internette bulamıyorum da?

HDD kaynaklı. Bilgisayarda titreyen bir parça var mı? HDD'yi iyi sabitleyin. Başka bir SATA portu ve kablosu da deneyebilirsiniz. Açıkçası ben de bir rehber bulamadım. O ve diğer yazılımsal çözümleri @Neurevt daha iyi anlatır.

Önce low level formatı mı atayım? Başka SATA kablosu mu deniyim? Nerden temin edebilirim kabloyu?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı