Bilgisayar aniden donuyor

Semihcoldd

Hectopat
Katılım
4 Ocak 2015
Mesajlar
81
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarı 2 aydır sorunsuz olarak kullanıyordum . Son zamanlarda bilgisayarın ne zaman donacağı hiç belli olmuyor.

Bugün 3 saat aralıksız , sorun olmadan GTA 5 oynadım ve sonra kahve yapmak için kalktım. 10 dakika sonra bilgisayarın başına oturup 2. El ilan sitesi açtığım anda bilgisayar donup kaldı. Mavi ekran filan çıkmıyor. En son açtığım sekme kalıyor ve mause, klavye etkisiz hale gelip ışıkları sönüyor.

Ekran kartını değiştirdim düzelmedi. Başka PSU taktım , yeni RAM denedim sorun yine çözülmedi.

Bilgisayarı aldıktan sonra beni idare etmesi açısından 160 GB HDD takmıştım ve Windows 10 kurmuştum. HDD çok eski bir parça. Acaba HDD bu soruna yol açabilir mi ? Eğer ki sorun HDD kaynaklı ise yarın SSD almanın zamanı geldi muhtemelen.

Sistemin özelliklerini detaylı olarak yazmıyorum fakat ana bileşenlerin hepsi uyumlu. Sadece kafama HDD takıldı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD ve SSD kablolarını kontrol et dostum. Geçenlerde ben de donma problemleri yaşıyordum. Sonrasında tesadüfen kasaya çarpınca sistemin donduğunu gördüm. Meğerse sata3 kablosu yamulmuş ve SSD'den gelen verileri işlemediği için donuyormuş. Dolayısıyla önce kabloları ardından da SSD veya HDD'yi kontrol et.
 
herseyi denedim kardesim ama bende online oyunlarda kitlenme oluyor ve kitlendigi zaman ekran donuyo ses takili kaliyor tek care reser oluyo
Hocam , güç kaynağını değiştirdim. Kaliteli bir güç kaynağı taktım. Harddisk'ten gelen çizik sesi meğersem güç kaynağından geliyormuş çünkü bilgisayar sessiz çalışma başladı .

Kardeşimi bilgisayarın başına geçirdim 15:40 'dan beri GTA 5, Cs go , LoL oynuyor . Şu anda oynamaya devam ediyor hatta :). Tık yok bilgisayarda. Ne dondu ne durdu. Eğer donarsa tekrar yazacağım. Bir daha donarsa anakartta sıkıntı vardır muhtemelen.
 
HD Tune ile hdd ve ssd taraması yaptın mı ?
Hocam. Bugün 4 saat aralıksız oyun oynadım . İnternete girdim tekrar dondu ve reset atmak zorunda kaldım .

HDD şu anda idarelik. 160 GB Windows 10 kurulu. Tarama bu şekilde çıkıyor
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20181222-165857.jpg
    Screenshot_20181222-165857.jpg
    121,9 KB · Görüntüleme: 61
  • Screenshot_20181222-165851.jpg
    Screenshot_20181222-165851.jpg
    88,3 KB · Görüntüleme: 59
Hocam. Bugün 4 saat aralıksız oyun oynadım . İnternete girdim tekrar dondu ve reset atmak zorunda kaldım .

HDD şu anda idarelik. 160 GB Windows 10 kurulu. Tarama bu şekilde çıkıyor
Öncelikle quick scan tam doğru sonuç vermeyebilyor. Normal bir tarama yapmak daha faydalı olur. Bu sorunu arkadaşım ile ben yaşadık ve ikimizin de çözümü farklı idi arkadaşım masaüstü kullanıcısı ve ram oksitlenmesinden olduğunu temizleyince düzeldiğini söyledi. Benim ise 2 şey yaptıktan sonra bir daha başıma gelmemeye başladı. Öncelik ile C:/ ve D:/ yi sağ tık ile en iyi duruma getir yaptım. 2. olarak da batarya ayarlarında CPU kısmı mevcut. Onun ayarı minumum %100 maximum %100 şeklinde ayarlı idi onu minumum %40 maximum %90 şeklinde yaptım. Bunlardan sonra bir daha almadım belki biri senin de işine yarayabilir.
 
valla kardesim psu degistirdim ayni sorun hdd kullanmiyorim iki adet ssd var acaba ssd den mi oluyor diyorum ama bilmiyorum yani
Hocam çözebildin mi sorunu ? Aynı sorun bende de var. Black Ops 4 oynarken ekran donup kalıyor, pc res atmak zorunda kalıyorum. Aynı sorun lol oynarken de oluyor bazen. Ben de 2 ssd kullanıyorum. Geçen hafta yeni sistem kurdum GTX 1080li. Önceki sistemimde de oluyordu şimdi de oluyor. Ve iki sistemde de ortak donanım olarak SSD'ler ve PSU mevcut. Muhtemelen SSD kaynaklı diye düşünüyorum ama hala çözemedim. Çünkü anakart, ram, işlemci ve ekran kartımı değiştirdim.
 
Hocam. Bugün 4 saat aralıksız oyun oynadım . İnternete girdim tekrar dondu ve reset atmak zorunda kaldım .

HDD şu anda idarelik. 160 GB Windows 10 kurulu. Tarama bu şekilde çıkıyor
Bilgisayarı açıkbırakıp gidin , 1saat sonra geldiğinizde bilgisayarı kilitlenmiş olarak buluyorsanız anakart arızasıdır ; eğer kilitlenme olmadıysa siz bilgisayarı kullanmaya devam edin , kullandığınız zaman kilitlenme olursa ozmn hard diskiniz arızalıdır. geçmiş ola

:)
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı