Çözüldü Bilgisayar mühendisliği bölümü için MacBook Air M1 alınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

avogadro01

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bu yıl bilgisayar mühendisliği bölümüne yeni başlayacağım. Bilgisayarım eski olduğu için yeni bilgisayar olarak MacBook Air M1 almak istiyorum. Öğrenme açısından sorun yaşar mıyım, yani hocalar Windows'da ders işlerken ben Mac de sorun olur mu ya da hocanın kullandığı program Mac de olmaması gibi durumlar sorun çıkarır mı? Oyun oynamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlarına hocalara sor hangi uyuglamaları kullanıyorlar sonra şu siteden uyumlu olup olmadığna bakabilirsin.

App Store'a yükleyebilmen için Developer hesabın olması lazım onu da sadece Apple cihazlarından açabilirsin ayrıca ben oyundan değil uygulamadan bahsediyorum.
Ben Apple'a uygulama geliştirmek istemiyorum. Bunun için alan olursa alabilir.
Geri kalan bir çok şey için Windows yeter, artar.

Ben Apple'a uygulama geliştirmek istemiyorum. Bunun için alan olursa alabilir.
Geri kalan birçok şey için Windows yeter, artar.

MacBook dediğim gibi en başta pil ömründen dolayı tercih ediliyor bu kadar uzun pil süresi hiçbir Windows ve Linux cihazda yok diğer sebep ise uygulama desteği bir diğer sebep estetik kaygılar diğer sebebi kullanım kolaylığı. İhtiyaca göre şekillenir alınacaklar.

Bence bölüm içinde kullanmak için Mac almak biraz sıkıntılı olur. Yanni bölümü bitirmiş olsan ve iş yapıyor olsan, artık bir şeylere hakim olmuş olsan zaten buraya konu açmaz direkt alırsın da, öğrenciyken almanın mantıklı olacağını düşünümüyorum. Özellikle devlet üniversitesiyse. Öğretilecek şeyler, hocalar kullandığı sistemler ve yine sınıfın çoğunluğu Windows olacağı için çoğu şey Windows'a göre olacaktır.

Hacı AMD işlemciler aştı bu pil ve ısınmayı, geçelim artık. Üreticilerinde pil üretimi güzel.
Ayrıca o kadar kullanışlı FN tuşları var zaten.

Hacı AMD işlemciler aştı bu pil ve ısınmayı, geçelim artık. Üreticilerinde pil üretimi güzel.
Ayrıca o kadar kullanışlı FN tuşları var zaten.

Hayır arada hala devasa bir fark var.
Hem düşük performanslı işlemciler kullanıyor hem de tüketimi ciddi oranda kısıyor.

Hayır arada hala devasa bir fark var.
Hem düşük performanslı işlemciler kullanıyor hem de tüketimi ciddi oranda kısıyor.
Aradaki fiyat farkına göre çok iyi.
Ekran kalitesi, pil ömrü, performansı çok çok yeterlidir.

Kime göre yeterli? Neye göre yeterli?
Saçma sapan yorum yapacağına özür dilemeyi bil profesyonel amaçlı kullanımdan bahsediyoruz.
Hacı ne diyorsun ya? Ne özürü? Ne yaptım ben?
Bir çok kullanıcı için yeterli. Apple çok pahalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…