Bilgisayar mühendisliği için laptop mu ekran kartı mı?

Bütçe
30.000

Slmns

Hectopat
Katılım
2 Mart 2020
Mesajlar
24
Merhaba, hepinize iyi günler öncelikle. Bu sene %100 İngilizce bir bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleştim ve bir sene hazırlık okumayı planlıyorum. Bölüm için laptop araştırması yaptığımda oyun programlama yapılmayacaksa veya oyun oynanmayacaksa ekran kartının harici olmasına gerek yok deniyor. Ben oyun oynayan bir insanım ve oyun geliştirme konusunda da kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Ve şunu da söylemeliyim ki masaüstü bir bilgisayarı hem oyun oynama hem de programlama yaparken dizüstü bilgisayara tercih ederim, kendimi daha rahat hissederim. Sizce benim harici ekran kartı olan bir dizüstü bilgisayar almam mı daha mantıklı yoksa harici ekran kartı olmayan bir dizüstü bilgisayar alıp masaüstü sistemimin ekran kartını (gerekliyse daha fazla parçasını) güçlendirmem mi mantıklı? (masaüstü sistemim aşağıda)

Ve bir de sizce bunları almak için NVIDIA'nın yeni ekran kartlarını çıkarmasını beklemeli miyim? 2024'te yeni nesil ekran kartları çıkacak diye biliyorum ve hazırlık senem boyunca benim görece bilgisayara daha az ihtiyacım olacak. Tabii burada malum ülkemizdeki ekonomik durumun geleceğini de biraz da olsa göz önünde bulunduruyorum. Şu anlık bütçem 30 bin TL civarında.

Masaüstü sistemim:
-Gigabyte B450M S2H anakart.
-ASUS Dual RX 5500 XT ekran kartı.
-AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
-FSP FSP600-60AHBC 600W ATX Power Supply.
-Team T-Force Delta 8x2 3200MHz CL16 DDR4 RAM.
 
Hocam bana sorarsan güçlü bir laptop alman daha mantıklı NVIDIA'nın RTX 4000 serisi zaten çok güçlü bir seri ve emin ol kolay kolay eskimeyecek AMD ekran kartı yerine NVIDIA ekran kartı tercih etmenizi öneririm ve bence yeni serinin çıkmasını beklemeyin çünkü piyasa çok hızlı artıyor öneri isterseniz de yardımcı oluruz
 
Hazirlik ta ihtiyacınız olmayacak 1ve 2 sınıfta donanımı yüksek olmasına gerek yok taşıma kolaylığı için hafif bir model olsa iyi olur. 3 sınıftan itibaren donanım ihtiyacı artacak yani önünüzde teknoloji açısından uzun bir süre olan 3 yiliniz olacak . Karsilastirma yapmaniz icin 5 yıl önce i5 8265 16 GB laptopumu almıştım hala da kullaniyorum.
 
Hocam bana sorarsan güçlü bir laptop alman daha mantıklı NVIDIA'nın RTX 4000 serisi zaten çok güçlü bir seri ve emin ol kolay kolay eskimeyecek AMD ekran kartı yerine NVIDIA ekran kartı tercih etmenizi öneririm ve bence yeni serinin çıkmasını beklemeyin çünkü piyasa çok hızlı artıyor öneri isterseniz de yardımcı oluruz
Hocam kesinlikle güçlü bir laptop daha iyi bir tercih olacaktır.
Hocam eklemeyi unutmuşum yaşadığım şehirde üniversite kazandım. Yine de laptopun daha mantıklı olduğunu düşünüyorsunuz değil mi? Bir de almak için bu sene kasım ayında black friday indirimlerini düşünüyorum sizce hemen mı alayım yoksa bekleyim mi?
 
Hocam eklemeyi unutmuşum yaşadığım şehirde üniversite kazandım. Yine de laptopun daha mantıklı olduğunu düşünüyorsunuz değil mi? Bir de almak için bu sene kasım ayında Black Friday indirimlerini düşünüyorum sizce hemen mı alayım yoksa bekleyim mi?

Hocam kasıma kadar ne olacağı belli değil ben elimdeki laptopu 26k ya aldım 1 hafta geçti laptop 30k ya çıktı şaka değil gerçek şükrettim bence beklemeden al ve ne olursa olsun en mantıklısı laptop
 

Geri
Yukarı