Bilgisayar Programcısı olmak

omerkose_12

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2014
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle 3DS Max, SketchUp, Cinema4D, PhotoShop gibi programlarda ve .html'de de başlangıçtayım. Mevzu şu ailem bana derslerim düşünce bilgisayarı yasaklıyor fakat bu konudaki yeteneğimden dolayı ileride bir kariyerim olabileceğini belirtiyorum. Fakat bana sağlam bir bilgisayar almıyorlar annem alma taraftarı fakat babam ters. Okumayacağım demiyorum ama soruyorum CryTek, Google, Facebook vb. yerlerde çalışmak için ne gibi potansiyellere sahip olmalıyım ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç programlama dili bilmeniz, yaratıcı olmanız ve kendinizi çok iyi geliştirmeniz lazım. Öğrendiklerinize bir şeyler katmalısınız. Yani bir farkınız olmalı.
 
Liseyi hangi bölümde bitirirsen bitir fark etmez ama Üniversitede Bilgisayar alanında hangisini istiyorsan ona girebilirsin. Lise de bir şey öğrenmezsin alan dersleri çok zayıf işkur bile daha iyisini veriyor. Benim babamda elektrikçi elektrikçi olmam için her şeyi denedi fakat Grafik ve Programlama uzmanı oldum. Benim zamanımda kaynak yoktu şimdi okuyup izleyip yapabileceğin bir sürü kaynak var bir şeyleri yapman için o imkanları sağlanması şart değil. İnternet ve izlemek için Bilgisayar, tablet yada telefon bile olur.
 
Evet rusça ve almanca şart kesinlikle :LOL: Bizim oradalarda rusça ve almanca bilmeyen yazılımcı yoktur...:like: Hatırlatırım Bill GATES 'in en büyük pişmanlığı yabancı dil bilmemesidir.(y)
Arkadaşlar bilen adamlar yorum yazsın lütfen:) İngilizce tamamdır ama diğerleri ne oluyor. Arkadaşın aynı yorumunu alıp sonuna birkaç dil fazladan serpiştirsem soru soran arkadaşa yorum atan arkadaştan dafa fazlamı faydalı olmuş sayılıyorum. Dostum yapman gereken şey bir başlangıç ve süreklilik kendini ne yönde geliştirmek istiyorsan oraya odaklan. Bir yazılım kitabı al ufaktan başla o zaman yorum yaz bence yoksa bunlar seni hayattan soğuturlar yorumlarıyla. Ben sabahtan akşama facebook ta gezip burada yorum yapmıyorum. İnanki şuan önümde bir C sharp kitabı var ve çalışma arasında foruma gireyim dedim senin gibi başka bir genç arkadaşımız böyle bir soru sormuş verilen cevapları görsen hevesin kırılır yazılım işine falan bidaha bakmazsın bende adamlara verdim veriştirdim. Sana önerebileceğim kitap şuan masamda duran "yeni başlayanlar için c sharp ile algoritmaya ve programcılığa giriş" kitabıdır. Bende solidworks , autocad vb. programlar biliyorum ve işimdede hergün kullanıyorum senin geçtiğin yollardan geçtim. yaşım daha 19 ve yazılım öğrenmeye başladım geçde olsa. Sen geç kalma programcılıkta yapabileceklerin hayal gücünle sınırlıdır...
 
Son düzenleme:
Öncelikle o programları bilmek kesinlikle o kadar önemli değil. Programları herkes kullanabilir önemli olan senin o programlarla neler yapabildiğin yani yaratıcılık. Türkiye'de bu bahsettiğin şeyler yeni yeni gelişmeye başladı. Gerçekten bu alanda ilerlemek istiyosan bence en iyi yer japonya. Ayrıca iyi işler başarabilmen için sana wacom tablet gerekli. Benimde hedefim onlardan biri olmak. Şuan adobe photoshop ve illustratoru ileri düzeyde kullanabiliyorum fakat bunlar yetmiyo. Yazılım bilgisinin yanında çizimde gerekli. Kendimi çizimdede geliştirdim ve şuan bazı programlar ve programlama bilmem lazım. Üstüne dil ekleyip yurt dışına çıktınmı bu iş tamamdır. Bu arada kesinlikle ama kesinlikle ağzın iyi laf yapmalı yoksa hiçbir işte iyi bir maaşla tutunamazsın.
 
Bunun üzerinden tam 1 yıl geçmiş ve çoj geliştim Grafiker olmak hedefim 16 yaşındayım ve Gazete Medya gibi şirketlerde (Habertürk,AHaber vb.) çalışmak için ne okumalıyım.Photoshop,Illustrator,After Effects,Premiere gibi kurgu programlarında profesyonelim hala yeni bir bilgisayar alamadım ve artık bilgisayarım photoshop da bile yanıt vermiyor...Ve bu beni çok fazla sinirlendiriyor ailemin bu konuda bana desteği sıfır yani iplemiyolar yaptığım çalışmaları.Bu yaşta ne gibi yerlerde bu alanda çalışabilirim size bunu soruyorum ve görüşmelere nasıl gitmeliyim.Almanca(Orta Düzey) İngilizcr(Üst Düzey) biliyorum...Ve bana Wacom Bamboo Pen satın alma linki atar mısınız ?
 
Ailenin sana destek olması için çizdiğin veya modellediğin şeyleri internette satabilirsin. Ailen de senin bu işten para kazandığını görünce emin ol sana destek olacaktır. Ama önemli olan arkadaşların da dediği gibi bu programları bilmek değil, yaratıcı olmaktır. İnternetten video izleyerek herkes öğrenebilir modelleme veya çizim yapmayı. Ama senin hayalgücün ve yaratıcılığın iyiyse öne çıkarsın ve bu işte ilerlersin.
 
Senin öğrendiklerin tasarım programları. O kadar alakasız ki :) HTML desen zaten o sayılmaz. Diğerleri mimarların, makine mühendislerinin kullandıkları programlar.
 
Eğer ailen yardım etmiyorsa ve dediğin kadar işlerin iyiyse işlerini deviantart'ta yayınla hatta satadabilirsin. Tabi bunun için önce kendini göstermen gerekli. Sana öneri yapayım mesela kasai's DeviantArt gallery bu benim takip ettiklerimden biri sadece. Buradaki işlere bakarak yaratıcılığını ve çizimini geliştirebilirsin. Ayrıca yaşında çok uygun bence şuanda çizime başlamalısın. Son olarak habertürk vb. yerlerde çalışmak istiyorsan onlara gerek yok sadece banner yapman ve bir kaç tasarım yeteneğin olması yeterli. Orada kalıplaşmış şeyler kullanılır yani senin yaratıcılığının pek bir önemi yoktur.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı