Bilgisayar temizliği ne sıklıkla yapılmalıdır?

Mehmet Sezer

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. 3 ay önce topladığım bilgisayarın temizliği nasıl olmalı, ne sıklıkla yapılmalı ve sıvı soğutma ilk defa kullanıyorum sıvı ne sıklıkla değiştirilmeli? Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Önerilen değişim tarihleri şu şekilde bilgisayar içi temizlik toz temizliği filtreler vb ayda ya da 2 ayda bir yapılmalı, termal macun 6 ayda ya da yılda bir değiştirilmeli, sıvı değişimi ise yılda bir yapılmalı bana göre.

Çalışma ortamına göre karar vermelisiniz yan kapaktan içersini kontrol edip karar verebilirsiniz. Hafif basınçlı bir hava ile temizliyorum ben. Macunlar çok sık değiştirilmesi gerekmiyor. Isı değerlerine bakarak ona karar veriyorum. Sıvı soğutmada yine fan mantığı var kapalı özel bir yöntem uygulamıyoruz.

Çalışma ortamına göre karar vermelisiniz yan kapaktan içersini kontrol edip karar verebilirsiniz. Hafif basınçlı bir hava ile temizliyorum ben. Macunlar çok sık değiştirilmesi gerekmiyor. Isı değerlerine bakarak ona karar veriyorum.
Ben 8 bar ile temizliyorum. 😁

Ben hep saç kurutma makinesının soğuk ayarıyla yaptım şimdiye kadar sorun yaşamadım ama dediğim gibi sıvı soğutmada durum ne olur bilemiyorum sıvı ne kadar sürede değişmesi gerekir veya sorunun sıvıdan kaynaklı olduğunu nasıl anlarım vs.

13 yıllık laptopumu birkez bile olsun söküp temizlemedim daha doğrusu sökemedim vidalar yalama yapmış. Acaba içinde beni hangi manzara bekliyor merak ediyorum. 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı