Bilgisayar toplarken parçalar işlemciye göre mi toparlanır?

Anakarta göre. Belirleyeceğiniz anakarttan sonra ekran kartınız ile işlemciyi çok iyi belirlemeniz lazım çünkü darboğaz yapma ihtimali vardır. Ardından da bu kasaya uyumlu PSU (güç kaynağı) seçmeniz gerekir. Sonra ram tabii ki. Güncel oyunlar veya daha ilerisi için minimum 16 gb ram seçilmelidir. 2x8 yani 2'tane 8 gb'lık ram seçmeniz daha iyi olacaktır.
 
Çok az bilen birisi olarak dediğinizi yapmaya kalksam sonuç ne olur :D
Mesela anakart sallıyorum 500 TL ekran kartı 500 TL işlemci 500 TL RAM 500 TL.
PSU 500 TL gibi fiyat bandını yakın tutarak tutturabilir miyim alakası yok mu?
 
Güncel döviz kurunda bu söylediğiniz fiyatlarla güncel oyunlarda iyi verim alamazsınız. Hatta eski oyunlarda bile zorlanırsınız. Yaklaşık 10 yıl kullandığım 2011 model Casper masaüstü bilgisayarımın PSU'su yanmıştı, bilgisayarcı tanıdık ona PSU siparişi vermişti. O eski modele bile PSU + bilgisayara genel bakım için 500 TL tutmuştu. Bir de eğer ilk cevap sizi tatmin ettiyse çözüldü olarak işaretler misiniz? ☺️
 
Yalnız fiyata göre seçtim diyelim anakart 500 TL ekran kartıda 500 TL işlemcide darboğaz olmaz değil mi?
 
Seçeceğiniz modele bağlı biraz da. Ekran kartı ile işlemcinin darboğazı, işlemcinin ekran kartına göre daha hafif kalması ile oluşur.
 
Tercih sana bağlı.. Beğendiğin bir işlemci varsa, ona uygun ekran kartı ve anakart seçeceksin. Ya da anakart seçtiysen, ona uygun ekran kartı ve işlemci seçeceksin..
 

Geri
Yukarı