Bilgisayarcıya format attırılır mı?

Kuzenim eski bilgisayarını bana verdi ama çok yavaş ve internete bile bağlanmıyor. Format atmayı bilmiyorum 11 yıl sonra ilk defa bilgisayar elime geçti klavyede harf arıyorum.

Asıl sorum ise bilgisayarcıya götürmek ne kadar güvenli?

Gibip bilgisayarciya o kadar para vermek yerine YouTube'dan video açıp baka baka yapmanız daha faydalı olacaktir.

Emin olun kendiniz yapabilirsin, bunun için de bir sürü anlaşılır kaynaklar var. Biz de varız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bilgisayarcıya hiçbir zaman güvenilmez zaten.

Kuzenim eski bilgisayarını bana verdi ama çok yavaş ve internete bile bağlanmıyor. Format atmayı bilmiyorum 11 yıl sonra ilk defa bilgisayar elime geçti klavyede harf arıyorum.

Asıl sorum ise bilgisayarcıya götürmek ne kadar güvenli?
Tanıdığın bir bilgisayarcı yoksa sakın yaklaşma abi bu formatla olmaz yok soket değişmesi lazım yok pil şişmiş bilmem ne diyip seni yolar. Youtube da çok güzel temiz kurulum videoları var adım adım yap yanlış bir şey yapmazsın. W11/10 zaten driverleri otomatik güncelliyor.

Bilgisayar desteklemiyorsa

Roket bilimi değil.

Ayrıca biosa girmeyi bilmiyorsan bilgisayar modelini yaz bios yaz yanına zaten biosa nasıl girileceği ile ilgili videolarda mevcut. Millet artık saçını bile evde kesiyor :D

11 yıldır bilgisayar kullanmıyorum. Eğer kendim atacaksam çok uğraşırız.

Ama yine de denemek isterim bozulmayacaksa.

Bozulmaz, adım adım yaparsın çok basit aslında. Lakin bilgisayarın anakartının markası, modeli bir yerde yazıyor mu ya da kuzenin biliyor mu? Şimdi videolardaki BIOS ile seninki farklıdır kafan karışır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı