Bilgisayarcıya format attırılır mı?

Kuzenim eski bilgisayarını bana verdi ama çok yavaş ve internete bile bağlanmıyor. Format atmayı bilmiyorum 11 yıl sonra ilk defa bilgisayar elime geçti klavyede harf arıyorum.

Asıl sorum ise bilgisayarcıya götürmek ne kadar güvenli?

İnternette videoları var disk biçimi MBR mi yoksa gptmi onu öğren ilk önce sonra flash diske yazdır Windows'u

Son düzenleme:
Kendiniz de yapabilirsiniz ama bilginizin olmadığını söylüyorsunuz. Zaten eski bir bilgisayar olduğu için parçasını falan çalmazlar büyük ihtimalle. Gidip format attırabilirsiniz. Bu arada format ücreti genelde 50 TL'dir. En fazla 100 olabilir. Forumdaki bazı arkadaşlara 500 TL kilitleyen bilgisayarcılar var. Dikkatli olun. Yaptırmadan önce de fiyatını sorun.
Eski bir bilgisayar. 100 tl dedi ve servise götürücez yazılım yok dedi.

Hayır parça çalabiliyorlar.
Zaten eski parça çalsalar hiç açılmaz. :(

Bilgisayarın sistemine nerden bakabilirim?

Eski bir bilgisayar. 100 tl dedi ve servise götürücez yazılım yok dedi.

Zaten eski parça çalsalar hiç açılmaz. :(
O yüzden elde yapın derim.
Format atmadan önce neden ccleaner ile temizleme yapmıyorsunuz?
Benim kuzenimin 10 yıllık bilgisayarı 62 saniyede açılıyprdu:
Geri dönüşümü boşalt
%temp% içini boşalt
İndirilenleri sil
Ccleaner ile temizlik yap (eleştirenler var ama ben büyük fark gördüm)
Ama istersen adam yaparken başında dur emin ol çalmadığından.

Kuzenim eski bilgisayarını bana verdi ama çok yavaş ve internete bile bağlanmıyor. Format atmayı bilmiyorum 11 yıl sonra ilk defa bilgisayar elime geçti klavyede harf arıyorum.

Asıl sorum ise bilgisayarcıya götürmek ne kadar güvenli?
Ben olsam o kadar para verip attırmam. YouTube'dan öğrenirsin ömrünün sonuna kadar sonsuz kez format atabilirsin kendi başına ve üstelik bedava. Bu tamirci esnafı biraz şans işi bazıları parça çalar bazıları işlerini o kadar temiz yapar ki bir daha gider bir daha yaptırır ondan teknolojiye dair bilgiler alırsınız. Tek gerek olan şey bir flash ve biraz bilgi.

O yüzden elde yapın derim.
Format atmadan önce neden ccleaner ile temizleme yapmıyorsunuz?
Benim kuzenimin 10 yıllık bilgisayarı 62 saniyede açılıyprdu:
Geri dönüşümü boşalt
%temp% içini boşalt
İndirilenleri sil
Ccleaner ile temizlik yap (eleştirenler var ama ben büyük fark gördüm)
Ama istersen adam yaparken başında dur emin ol çalmadığından.
HDD var büyük ihtimalle içinde. Temizlese bile büyük bir fark görmez. SSD alırsa biraz kalkınabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı