Bilgisayarcıya format attırılır mı?

O yüzden elde yapın derim.
Format atmadan önce neden ccleaner ile temizleme yapmıyorsunuz?
Benim kuzenimin 10 yıllık bilgisayarı 62 saniyede açılıyprdu:
Geri dönüşümü boşalt
%temp% içini boşalt
İndirilenleri sil
Ccleaner ile temizlik yap (eleştirenler var ama ben büyük fark gördüm)
Ama istersen adam yaparken başında dur emin ol çalmadığından.
İnternete dahi bağlanmıyor :(.

Ben olsam o kadar para verip attırmam. YouTube'dan öğrenirsin ömrünün sonuna kadar sonsuz kez format atabilirsin kendi başına ve üstelik bedava. Bu tamirci esnafı biraz şans işi bazıları parça çalar bazıları işlerini o kadar temiz yapar ki bir daha gider bir daha yaptırır ondan teknolojiye dair bilgiler alırsınız. Tek gerek olan şey bir flash ve biraz bilgi.
Bir de aşırı ısınıyor. 10 dakika açık kalınca elimi yakıyor. Hiçbir şey yapmadığım hâlde. Ya bilgisayarda virus var ya da bakım lazım.

Son düzenleme:
İnternete dahi bağlanmıyor :(.

Bir de aşırı ısınıyor. 10 dakika açık kalınca elimi yakıyor. Hiçbir şey yapmadığım hâlde. Ya bilgisayarda virus var ya da bakım lazım.
Virüs de olabilir de genellikle o ısınmalar termal macun yenilenmesi anlamına geliyor. Tamirciye bunu da yaptırmayın birşey sürüyorlar soba ediyorlar laptopu resmen, vazelin sürse daha iyi soğutur.

Şunu hala anlayamadınız. Ülkedeki 3 şeyden uzak duracaksın.

1 - Bilgisayarcılar
2 - Telefoncular
3 - Galericiler

Maalesef %1'lik şerefli ve namuslu çalışmaya çalışan ara dükkanların size denk gelme ihtimali çok zordur.

Kuzenim eski bilgisayarını bana verdi ama çok yavaş ve internete bile bağlanmıyor. Format atmayı bilmiyorum 11 yıl sonra ilk defa bilgisayar elime geçti klavyede harf arıyorum.

Asıl sorum ise bilgisayarcıya götürmek ne kadar güvenli?
1 günlük araştırmana bakar. 1 gününü feda edip internetten detaylı öğreneceksin en az 500TL (bilgisayardan çalınan parçalar dahil) kaybı kurtarırsın.

Şunu hala anlayamadınız. Ülkedeki 3 şeyden uzak duracaksın.

1 - Bilgisayarcılar
2 - Telefoncular
3 - Galericiler

Maalesef %1'lik şerefli ve namuslu çalışmaya çalışan ara dükkanların size denk gelme ihtimali çok zordur.

1 günlük araştırmana bakar. 1 gününü feda edip internetten detaylı öğreneceksin en az 500TL (bilgisayardan çalınan parçalar dahil) kaybı kurtarırsın.
İkinci bir bilgisayar olsa tamam ama elimde sadece bu var. İnternet kafe de yok depremden dolayı. En iyisi ikinci bir bilgisayar bulana kadar ertlemek ve zarara uğramamak.

Kuzenim eski bilgisayarını bana verdi ama çok yavaş ve internete bile bağlanmıyor. Format atmayı bilmiyorum 11 yıl sonra ilk defa bilgisayar elime geçti klavyede harf arıyorum.

Asıl sorum ise bilgisayarcıya götürmek ne kadar güvenli?
Hayır. Bilgisayarcıya götürmek yerine youtube'dan video izle nasıl atılması ile ilgili. Ben de bilmiyordum ve çok yüksek zekalıların yaptığı iş zannediyordum ama öğrendikten sonra 8 yaşındaki çocuğun yapabileceği bir iş olduğunu öğrendim. Bu arada bilgisayarcılar bilgisayarın içinden parça alıyorlar dikkatli ol. Götürme sana tavsiyem. Ama bilmiyorsan ve illede götüreceksen sistemini ezberle. HDD kapasitesini, ram kapasitesini, işlemcini, ekran kartının modelini iyi bil ki çalındığını anlarsın.

Hayır. Bilgisayarcıya götürmek yerine youtube'dan video izle nasıl atılması ile ilgili. Ben de bilmiyordum ve çok yüksek zekalıların yaptığı iş zannediyordum ama öğrendikten sonra 8 yaşındaki çocuğun yapabileceği bir iş olduğunu öğrendim. Bu arada bilgisayarcılar bilgisayarın içinden parça alıyorlar dikkatli ol. Götürme sana tavsiyem. Ama bilmiyorsan ve illede götüreceksen sistemini ezberle. HDD kapasitesini, ram kapasitesini, işlemcini, ekran kartının modelini iyi bil ki çalındığını anlarsın.
Vaz geçtim hocam. Bir usb bir de bilgisayar bulmam lazım. Cihaz açtığım anda ısınıyor. Format öğrenirim de bakımını nasıl yapacağım.

Hiçbir şey yapmadığım halde çok ısınıyor.
Hocam ben saç kurutma makinesinin soğuk ayarıyla içindeki tozları fanları döndürmeden üflüyorum, kasaınn plastik kısımlarını da fırçayla alıyorum, termal macun işlemi de standart, soğutucuyu çıkartıp termal macun süreceksiniz. Sakın sıcak ayarında ya da elektrikli süpürgeyle vb. tozları almaya çalışmayın ya da elektronik kısımları fırçalamayın, statik olabilir dikkat edin kendi sorumluluğunuzda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı