Bilgisayardan yanık kokusu geldi

Henss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A520M-K
Ryzen 3 1200
8x2=16 GB Hikvision 3100 MHZ RAM
Asus Expedition RX 470 4 GB
Aerocool VX Plus 400
Toshiba 1 TB HDD
Lexar 256 GB M.2 SSD
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
Lexar 256 GB M.2 SSD - Toshiba 1 TB HDD
Ekran kartı
Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
Anakart
Esonic H61DA1
İşlemci
Intel Core i5 2500
Merhaba. Bilgisayardan bir anda çok ağır bir yanık kokusu geldi. Bilgisayarı hemen kapattım. Daha sonra fişleri çekip kokladım. Kokladığımda hiçbir parçadan koku gelmiyordu. Şimdi sorunsuz, kokusuz bir şekilde çalışıyor. Kasa eski tip önü kapalı, arkasında bir adet egzoz fanı yeri olan Casper alfa Force kasa. Kasayı değiştirsem sorun çözülür mü? Bileşenleri buraya bırakıyorum.

15-20 dakika idealdir. Çok beklemek istemezseniz 10. dakikada falan kapatabilirsiniz, sorun olmaz.
Ayrıca harici HDD kasaya çift taraflı bant ile tutturuldu. O da koku yapıyor olabilir mi?

Şu an ekran kartı 96 derceyi gördü. Normal mi?

Son düzenleme:
HDD dediğin ısınabilir ama plastiği eritecek kadar ısınması pek mümkün değil sanıyorum.

Pek değil, kartın bakım zamanı gelmiş gibi duruyor.
15 dakika boyunca test yaptım. Hiç bir sorun olmadı. Hata tespit edilmedi, yanık kokusu gelmedi.

Priz ve kasa değiştireceğim. Kasayı sağlama almak için değiştiriyorum. Çünkü baktığımda kasanın içi cehennem gibi.

Aklıma evde yapılacak başka yöntem gelmiyor. Diğer arkadaşların önerilerini deneyin isterseniz.
Diğer önerileri de deneyeceğim. Muhtemelen priz ve kasadan kaynaklanıyor. Prizi ve kasayı yenileyip sorunu çözmeyi hedefliyorum.

Diğer önerileri de deneyeceğim. Muhtemelen priz ve kasadan kaynaklanıyor. Prizi ve kasayı yenileyip sorunu çözmeyi hedefliyorum.

Ekran kartı ve işlemcinin termal macununu değiştirme vakti gelmiş. 96 derece çok fazla. Kasanın plastik kısımları ısıdan dolayı koku yapıyor bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı