Bilgisayarı tekrar formatlamak gerekli mi?

Alf0nz0

Hectopat
Daha fazla  
1662750115156.png

Önceki sıfıladığımda böyle bir şey yoktu ve bilgisayarı sıfırladıktan sonra biraz daha yavaş olduğunu gördüm. Sıfırladıktan sonra bir dakika bekleyiniz yerinde 20 dakika bekledim. Bir sorun var mıdır?

Format mı, sıfırlamak mı? Ben format atmayı bilmiyorum USB var onda sıkıntı yok ama.

Sıfırlama yaparsan gene yavaşlar, gene yavaşlar, gene donar. Sıfırlama yapmak yerine USB ile temiz kurulum yapsan böyle olmayacak.

1662750601584.png

Bu kadar dosya taradı hızlı taramada bile eski sıfırlamada bu kadar yavaş taramıyordu.

Eki Görüntüle 1513190

Önceki sıfıladığımda böyle bir şey yoktu ve bilgisayarı sıfırladıktan sonra biraz daha yavaş olduğunu gördüm. Sıfırladıktan sonra bir dakika bekleyiniz yerinde 20 dakika bekledim. Bir sorun var mıdır?

Sıfırlama yaparsan gene yavaşlar, gene yavaşlar, gene donar. Sıfırlama yapmak yerine USB ile temiz kurulum yapsan böyle olmayacak.

Nasıl yapacağım ki ben bilmiyorum bunu bir tek bilen kuzenim oda köyde.

İçindekileri silsem olur mu hocam?

Rufus ile USB belleğe ISO dosyasını yazdırırken zaten USB'nin içerisindeki dosyalar siliniyor, haberin olsun. USB boyutu yeterli olur bu arada.

Hocam ne yapmam lazım? Bana bir yerden anlatmanız lazım hayatım boyunca hiç format atmadım.

• ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • İndirdiğin Windows 10 ISO dosyasını seçiyorsun "seç" yerinden.
  • Dosya sistemi NTFS seç. Genellikle Rufus kendisi otomatik ayarlıyor bunu.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa ve anakartın UEFI desteklemiyorsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT seç kesinlikle.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • Tamamlandıktan sonra USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, USB'i 1. sıraya al ve Save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek.
  • Şimdi yükle bas.
  • Lisans sorarsa, eğer lisansın yoksa ürün anahtarım yok tıklayın.
  • İstediğin sürümü seç: Home öneririm.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
  • İleri dedikten sonra Windows dosyaları yüklenecek.
  • İlk yeniden başlatma istediği zaman USB belleği çıkart sonra tekrar kuruluma atabilir, boot önceliği USB bellek olduğu için.
  • Diğer şeyleri de yaptıktan sonra masaüstü gelecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı