Bilgisayarı yeniden başlatmadan MUX Switch açmak mümkün mü?

Kaisey

Hectopat
Arkadaşlar, ASUS TUF Gaming A15 cihazımda MUX'u pilde kullanacağım zamanlarda veya video izleyeceğim zamanlarda kapatıyorum. Bu iş için de Armoury Crate'den GPU'yu Ultimate moda alıp yeniden başlatmam gerekiyor. Bunun yeniden başlatmadan bir yolu yok mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru HP Omen'lerde böyle istediğin zaman istediğine geç.

Ama ben batarya ile kullanmadığımdan NVIDIA'yı BIOS'tan komple açtım.

Victus 16 da MUX Switch açıkken ekranda yırtılmalar oluşuyor ve teknik servis bunun normal olduğunu söylüyor :D. Sizde sorun yoksa iyi yapmışsınız.

Nasil actiniz ? Biz onu asus dan yapiyoruz direk galiba ozaman ?
1698768307881.png

şu anda biostan sadece nvida açık oyüzden seçtirmiyor ama ya nvidia kontrol panelden yada HP'nin gaming hub'undan yapabiliyorsun. Reset atmadan hemen geçiyor.

Hatta oyun açıkken alt tab yapıp değiştirdiğim bile oldu. sorunsuz.

Arkadaşlar, ASUS TUF Gaming A15 cihazımda MUX'u pilde kullanacağım zamanlarda veya video izleyeceğim zamanlarda kapatıyorum. Bu iş için de Armoury Crate'den GPU'yu Ultimate moda alıp yeniden başlatmam gerekiyor. Bunun yeniden başlatmadan bir yolu yok mudur?

NVIDIA Kontrol Paneli açın. Orada Ekran Yönetim Modu olacak. Sizde ya Otomatik ya da Optimus modundadır. Oyun oynamak istediğiniz zamanlarda orada bulunan Sadece NVIDIA Gpu seçeniğini seçin. Ekran bir iki saniyeliğine donacak değişimden dolayı. Tekrar normal hali için de Optimus ya da Otomatik modu açabilirsiniz. Lakin yanlış değilsem, her ne kadar Mux Switch ile FPS oranları aynı düzeyde olsa da tam olarak Mux Switch özelliğini kapsamıyor bu. Bazı oyunlarda gecikme Mux Switch açık olduğu düzeyden daha yüksek oluyor. Lakin yeniden başlatmadan Mux Switch gücüne ulaşabileceğiniz tek yol bu sanırım.

NVIDIA Kontrol Paneli açın. Orada Ekran Yönetim Modu olacak. Sizde ya Otomatik ya da Optimus modundadır. Oyun oynamak istediğiniz zamanlarda orada bulunan Sadece NVIDIA GPU seçeniğini seçin. Ekran bir iki saniyeliğine donacak değişimden dolayı. Tekrar normal hali için de Optimus'ya da Otomatik modu açabilirsiniz. Lakin yanlış değilsem, her ne kadar MUX Switch ile FPS oranları aynı düzeyde olsa da tam olarak MUX Switch özelliğini kapsamıyor bu. Bazı oyunlarda gecikme MUX Switch açık olduğu düzeyden daha yüksek oluyor. Lakin yeniden başlatmadan MUX Switch gücüne ulaşabileceğiniz tek yol bu sanırım.

Anlattığınızın MUX Switch ile alakası yok. Sadece BIOS'tan veya Aygıt Yöneticisi'nden dahili GPU'yu devre dışı bırakarak yapabilir.

NVIDIA Kontrol Paneli açın. Orada Ekran Yönetim Modu olacak. Sizde ya Otomatik ya da Optimus modundadır. Oyun oynamak istediğiniz zamanlarda orada bulunan Sadece NVIDIA Gpu seçeniğini seçin. Ekran bir iki saniyeliğine donacak değişimden dolayı. Tekrar normal hali için de Optimus ya da Otomatik modu açabilirsiniz. Lakin yanlış değilsem, her ne kadar Mux Switch ile FPS oranları aynı düzeyde olsa da tam olarak Mux Switch özelliğini kapsamıyor bu. Bazı oyunlarda gecikme Mux Switch açık olduğu düzeyden daha yüksek oluyor. Lakin yeniden başlatmadan Mux Switch gücüne ulaşabileceğiniz tek yol bu sanırım.
Ekleme yapayım. Optimus da kullanabilirsiniz, gerektiği zaman otomatik olarak Nvidia ve dahili gpu arasında geçişi kendisi yapıyor. Lakin çok sık oyun gir çık yaptığım için kullanmıyorum ben.

Anlattığınızın MUX Switch ile alakası yok. Sadece BIOS'tan veya Aygıt Yöneticisi'nden dahili GPU'yu devre dışı bırakarak yapabilir.
Bence sizin konu hakkında çok bir bilginiz yok. Mux Switch, dahili gpuyu devre dışı bırakmak için kullanılıyor. Aynı şekilde anlattığım yöntem de dahili gpuyu devre dışı bırakıyor. Oyunlarda kontrol ederseniz dahili gpu kullanımının sıfır olduğunu görebilirsiniz, tıpkı Mux Switch'de olduğu gibi. FPS değerleri de aynı olmakta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı