Bilişim dersinde öğretilen boş bilgiler

Sadece belli başlı eğitim forumlarına girişe izin veriliyor ve eba'ya.
Youtube.com yazınca girmiyor bizde de ama google a youtube diye arattığımız zaman giriyor. Çok saçma.
 
Bu arada tahtalarda çift işletim sistemi var. Pardus ve Windows. Pardus'u hiç kullanmadık.
Klavye olmadığı için Pardusu seçemiyoruz. :) Ben çok merak ediyorum Pardusu ama kendi PC me kurmaya üşeniyorum.
 
Yapacak bir şey yok. Modüllerde ne var ise hocalar onları anlatmak zorunda. Modüllerin dışına çıkamıyorlar. Hocalarda yeni sistemleri anlat isteyebilir ama modül dışına çıkınca sorun olabilir. Modüller sürekli güncellenmiyor. Uzun süredir aynı modüller var. Bence sen eski sistemleri okulda öğren. Evde de ve burada yeni sistemleri güncel sistemleri öğren. Yapabileceğin bir şey yok. Elden bir şey gelmiyor bu noktada. Bence okulda anlatılması gereken daha çok konu var ama anlatılmıyor.
 
Hiç biri boş değil, gayet yerinde bilgiler. Hiç kimse senin gibi düşünmez, herkesin farklı bir yaşantısı mevcuttur. Sen boş zamanlarında Technopat girersin, Ali gider arkadaşlarıyla top oynar, Ayşe gider arkadaşlarıyla buluşur vs. vs. bu döngü hep devam eder.

İnternet mevzusu zaten saçma. Ben oldum olası Bilişim Teknolojileri alanında öğrencilerin bilgisayarında internet olmasına karşıyım, hala da karşıyım. Çünkü öğrencinin aklını çalıyor ve "Ne yapsam acaba." düşüncesini katıyor.

Senin dediklerine hiçbir yerde rastlamadım. Öğretmenin verdiği yanlış bilgiler varsa ayrı olarak belirt. Direk olarak "Bilişim Teknolojileri dersinde öğretilen boş bilgiler" diye belirtme.

Elbette eski sabit diskleri de gösterecekler. Çünkü "Bu ne hocam?" diyenler olacak. Herkes senin gibi teknolojiyi yakından takip edip, bunun ne olduğunu tak diye söyleyemez.
Varsa bir itirazın, MEB'e güzel bir şekilde yazı yollarsın ve sürecin işleyişini beklersin.

Her okulun belli başlı bir bütçesi vardır. Şahsen biz 10. sınıfta Bilişim Teknolojileri alanına başlarken okula bir dilekçe yazmıştık, çünkü üzerinde W7 kurulu olan, 2GB RAM ve Pentium E2140 işlemciye sahip olan çoğu bilgisayarı CRT monitör ile kullanmıştık. Okulun bütçesi bu sene düzelip, harika bilgisayarlar ile yeni Bilişim Teknolojileri alanı öğrencileri yoluna bakıyor.

Biz kullanamadık, çünkü biz o vakitte mezun olmuştuk. Ben aksine sevindim, zira bilgisayarların halini gördüğümden beri modülü evimde çalışır, not alır ve öyle hazır gelirdim derse. Bilgisayarı açmazdım bile.

Sıkıntı yarattı mı? Tabi ki de hayır. Öğrenmek isteyen insan her türlü öğrenir. MEGEP modüllerinde temel olarak alınan işletim sistemi Windows 7'dir, bu yüzden kurulu olarak gelir. Sisteme ne yeterse, o.

İnsanlar bilgiye muhtaç ve öğretmenler bunlar için görevlidirler. Müfredatta ve modülde ne yazarsa o, suç öğretmenlerin değil.

Beni 3 sene boyunca harika bir şekilde eğiten öğretmenlerimi de saygıyla anmak isterim. Zira HTML, CSS, PHP, C# gibi çoğu programlama dillerini muhteşem bir şekilde sayesinde ezberledim. Hiçbirinde okuldaki bilgisayarların katkısı olmadı, defterime yazarak evimdeki sağlam bilgisayarımda çalıştım.
 
@Silinen üye dediklerine katılıyorum. Derse sıfırdan başlanır temelden anlatılır. Direk SSD sistemler anlatılırsa bazı kişiler anlamayabilir. Herkes sürekli teknolojiyi takip etmiyor sonuçta. Okullarda işin mantığı anlatılır. Bir yerden sonrası artık sana kalmıştır. Sistem böyle işler.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı