BİM'de çalışılır mı?

Hocam ben tam senin sevdiğin müşteridenim o zaman en ufak şeyi bile karttan geçiyorum nakit taşımıyorum :)

Sevip sevmemek değil aslında hocam :D.
Eğer bozuk para temin edilebilse ben müdürüme söylediğim zaman rahat bir şekilde bulabilsek hiç sıkıntı olmaz. Ben zaten müşterilere kızmıyorum yanlış anlama sadece o an bozuk para bulamadığımda müşteriyle tartıştığım için stres oluyorum o anlık sinirleniyorum o da zaten müşteriye karşı değil yöneticilere karşı.

Sevip sevmemek değil aslında hocam :D.
Eğer bozuk para temin edilebilse ben müdürüme söylediğim zaman rahat bir şekilde bulabilsek hiç sıkıntı olmaz. Ben zaten müşterilere kızmıyorum yanlış anlama sadece o an bozuk para bulamadığımda müşteriyle tartıştığım için stres oluyorum o anlık sinirleniyorum o da zaten müşteriye karşı değil yöneticilere karşı.
Müdürlerin elinde zaten tonla bozuk para var günlük sadece 600 - 700TL avans koyuyorlar. Çoğu zaman 100TL koymuyorlar bozmak gerektiği zaman 20'likleri harcıyor insan. Müşteri de olayı bilmiyor kasiyere laf ediyor.

Müdürlerin elinde zaten tonla bozuk para var günlük sadece 600 - 700TL avans koyuyorlar. Çoğu zaman 100TL koymuyorlar bozmak gerektiği zaman 20'likleri harcıyor insan. Müşteri de olayı bilmiyor kasiyere laf ediyor.

Aynen öyle 1 2 TL olsa sorun değil sonra verirsin diyorumda 10 20 çıkmayınca bir de akşam 4 sonrası çok sıkıntıya strese giriyordum.

Aynen öyle 1 2 TL olsa sorun değil sonra verirsin diyorumda 10 20 çıkmayınca bir de akşam 4 sonrası çok sıkıntıya strese giriyordum.
Bir de bence müdürler kasa açıkları konusunda biraz garip haraketler yapıyorlar. Çünkü işten çıkış günümde tüm gün sevkiyat atmama rağmen bana 100TL açık yazmış. Bunu bana Whatsapp'dan yazıp parasını istemiş. Diğer tüm günler 3 - 5 lira açık çıkarken özellikle o gün 100TL yazması garip. Çünkü diğer günler kasam sayılırken ben hep başında durdum sadece o gün durmadım. Diğer arkadaşlardan 500 - 600 lira açık çıkaran olmuş, o kadar fazla açık çıkacağını ben düşünmüyorum açıkçası. Bu durumlara da dikkat etmek gerek.

Bir de bence müdürler kasa açıkları konusunda biraz garip hareketler yapıyorlar. Çünkü işten çıkış günümde tüm gün sevkiyat atmama rağmen bana 100TL açık yazmış. Bunu bana WhatsApp'dan yazıp parasını istemiş. Diğer tüm günler 3 - 5 lira açık çıkarken özellikle o gün 100TL yazması garip. Çünkü diğer günler kasam sayılırken ben hep başında durdum sadece o gün durmadım. Diğer arkadaşlardan 500 - 600 lira açık çıkaran olmuş, o kadar fazla açık çıkacağını ben düşünmüyorum açıkçası. Bu durumlara da dikkat etmek gerek.

Bizim şube biraz daha kurumsaldan uzakdı sanırım :D.
Kasaya giriş yaparken herhangi birinin bilgileriyle giriyorduk ay sonu çıkan açığıda toplanıp beraber ödüyorduk.

O değil de her konusu açıldığında aklıma geliyor müdürüm ve çalışma arkadaşlarım ablalarım daha doğrusu çok güzel insanlardı. Oradan Ayrıldığım için bir tek buna üzülüyorum bir daha böyle insanlar bulabilir miyim bilmem.

Kasaya giriş yaparken herhangi birinin bilgileriyle giriyorduk ay sonu çıkan açığıda toplanıp beraber ödüyorduk.

O değil de her konusu açıldığında aklıma geliyor müdürüm ve çalışma arkadaşlarım ablalarım daha doğrusu çok güzel insanlardı. Oradan Ayrıldığım için bir tek buna üzülüyorum bir daha böyle insanlar bulabilir miyim bilmem.
Evet sizinki biraz daha farklıymış. Gerçekten şubedeki çalışma arkadaşları çok önemli. Benim müdürüm insan olarak iyi bir insandı fakat iş hiç umurunda değildi. Sırf tazminat alabilmek için işten ayrılmıyordu. Haftada 2 - 3 gün izin yapıyordu. MSY'de gerçekten kötü birisiydi. 15 günde onlarca olay yaşadım. Tüm işlerini bana yükledi. Kendisi bilgisayar başında sigara içerek mesai bitiriyordu. Bölgenin en yoğun şubesinde MS ve MSY olmadan 3 kişi çalışıyorduk. Bir de o gün bir kişi de izinliyse 2 kişi bölgenin en yoğun şubesini döndürmeye çalışıyorduk.

benim bugün gittiğim şubede ki insanlar hep 7-8 yıl üstüydü dedim maşallah o kadar süre nasıl dayandınız :)

Evet sizinki biraz daha farklıymış. Gerçekten şubedeki çalışma arkadaşları çok önemli. Benim müdürüm insan olarak iyi bir insandı fakat iş hiç umurunda değildi. Sırf tazminat alabilmek için işten ayrılmıyordu. Haftada 2 - 3 gün izin yapıyordu. MSY'de gerçekten kötü birisiydi. 15 günde onlarca olay yaşadım. Tüm işlerini bana yükledi. Kendisi bilgisayar başında sigara içerek mesai bitiriyordu. Bölgenin en yoğun şubesinde MS ve MSY olmadan 3 kişi çalışıyorduk. Bir de o gün bir kişi de izinliyse 2 kişi bölgenin en yoğun şubesini döndürmeye çalışıyorduk.

Sizin durum kötüymüş be. Bence ms çok önemli değil de msy daha önemli çünkü vaktinin çoğu msy ile geçiyor ms biraz daha rahat oluyor bizde mesela genelde ya ofisde olurdu ya dışarıda. Sizin durumda işten soğuturlar insanı. Bir de anlamadığım şey bs ile görüştüğüm gün seni en yoğun şubeye vereceğim dedi cadde üzeri kalabalık ve okula yakın bir şubeydi 900 1000 kişi gelir günde dedi bir de depo girişi yoktu :D.
Topluca aslında bir boykot yapılsa bu marketler için nasıl sonuçlanır merak ediyorum. Migros'a bakıyorum adamlar oturabiliyor ya lükse bak :D maaşları güzel en son bir de dijital ekran etikete geçmişler sanırım.
İnsanları en çok da gençleri hayattan soğutup sömürüyorlar o akşam kapanışı yaparken mop atıp üstüne bir de paspas atıyorsun boyunda uzunsa süepr günü ağrı kesiciyle kapatıyorsun sabah kalkıyorsun zaten ölü gibisin kalktığın gibi iştesin.
Maaş verirler asgari ücret kiraya yetmez yemek parası 5000 TL hepsini geçtim mesai ücreti vermezler :D şaka gibi ya.

Benim bugün gittiğim şubede ki insanlar hep 7-8 yıl üstüydü dedim maşallah o kadar süre nasıl dayandınız :)

Evliyse çocuğuda varsa ne yapsın :(. Değilse bile iyi dayanmışlar vallahi.

Sizin durum kötüymüş be. Bence ms çok önemli değil de msy daha önemli çünkü vaktinin çoğu msy ile geçiyor ms biraz daha rahat oluyor bizde mesela genelde ya ofisde olurdu ya dışarıda. Sizin durumda işten soğuturlar insanı. Bir de anlamadığım şey bs ile görüştüğüm gün seni en yoğun şubeye vereceğim dedi cadde üzeri kalabalık ve okula yakın bir şubeydi 900 1000 kişi gelir günde dedi bir de depo girişi yoktu :D.
Topluca aslında bir boykot yapılsa bu marketler için nasıl sonuçlanır merak ediyorum. Migros'a bakıyorum adamlar oturabiliyor ya lükse bak :D maaşları güzel en son bir de dijital ekran etikete geçmişler sanırım.
İnsanları en çok da gençleri hayattan soğutup sömürüyorlar o akşam kapanışı yaparken mop atıp üstüne bir de paspas atıyorsun boyunda uzunsa süepr günü ağrı kesiciyle kapatıyorsun sabah kalkıyorsun zaten ölü gibisin kalktığın gibi iştesin.
Maaş verirler asgari ücret kiraya yetmez yemek parası 5000 TL hepsini geçtim mesai ücreti vermezler :D şaka gibi ya.

Evliyse çocuğuda varsa ne yapsın :(. Değilse bile iyi dayanmışlar vallahi.
Birde o değil işe girerken BS ile görüşme yaptım ben. İşe girerken bahsedilenlerin hiçbirisi işin gerçeğinde yok. Bana işin gerçeğini söyle ben ona göre işe gireyim veya girmeyeyim yani değil mi? Mesela en basit örneği haftalık 45 saat olayı. Haftada 6 saat mesai haftada 900Tl'den ayda 3.6 bin Tl fark ediyor. Asgari ücrete çalışan birisi için hiç az bir para değil. Onun yanı sıra işe girerken yemek parasını da maaş diye söylüyorlar. Sanki maaşı 28 bin ekstra da 4 bin lira yemek parası varmış gibi. Öyle de bir durum yok yemek parası dahil 28 bin. Mola saatinde seni dışarı çıkartmıyorlar. Aslında bu normal bir şey değil mesela. Mola saatinde personel istediğini yapabilmeli, yasaya göre de bu böyle. Ama çıkartmıyorlar. Sonra işten çıkacağınız zaman bu olayları anlatınca da "sizin kuşağınız öyle sizin kuşağınız böyle" konuşmaya başlıyorlar. Hiç uğraşılacak insanlar değiller.

Bir de o değil işe girerken BS ile görüşme yaptım ben. İşe girerken bahsedilenlerin hiçbirisi işin gerçeğinde yok. Bana işin gerçeğini söyle ben ona göre işe gireyim veya girmeyeyim yani değil mi? Mesela en basit örneği haftalık 45 saat olayı. Haftada 6 saat mesai haftada 900TL'den ayda 3.6 bin TL fark ediyor. Asgari ücrete çalışan birisi için hiç az bir para değil. Onun yanı sıra işe girerken yemek parasını da maaş diye söylüyorlar. Sanki maaşı 28 bin ekstra da 4 bin lira yemek parası varmış gibi. Öyle de bir durum yok yemek parası dahil 28 bin. Mola saatinde seni dışarı çıkartmıyorlar. Aslında bu normal bir şey değil mesela. Mola saatinde personel istediğini yapabilmeli, yasaya göre de bu böyle. Ama çıkartmıyorlar. Sonra işten çıkacağınız zaman bu olayları anlatınca da "sizin kuşağınız öyle sizin kuşağınız böyle" konuşmaya başlıyorlar. Hiç uğraşılacak insanlar değiller.

Fabrikalar çok daha iyi bu konuda mesai ücretini verirler yemeğini verirler yemekleride hiç fena olmaz. Hani benim gibiler için o mesai ücreti çok sorun olmaz ama kira ödeyenler için hiç az para değil her ay fatura paralarını hediye ediyormuşsun gibi oluyor.
Senede 40 50 bin TL para yapıyor 2. el bir scooter parası :D.
Bu arada ben deneme sürecinde çıktığım için ve müdürüm iyi olduğu için sorun yaşamadım ama bazı yerlerde okudum çalışanlara sıkıntı çıkarıyorlarmış ekstra çalıştırıp tehdit falan ediyorlarmış ne kadar doğru bilmiyorum.
Mola için ise Ben yine biraz şanslıydım müdürüm değil de msy ve diğer ablam dışarı çıkmamı söylüyordu bende de biraz mallık vardı tabii söylenmediği zaman çıkmıyordum.
Halı yıkamada öyle alıştığım için olabilir belki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı