BİM'de çalışılır mı?

Enesn61

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler, bu sene mezuna kaldım ve motor almak için 1.5 ay önce işe girdim. Girdiğim iş yavru balık üzerine. Benim derdim ise şu: İş zor neredeyse her gün 25Kg'luk yem çuvallarından 45 adet hatta daha fazlasını forklifte yüklüyorum ve gidip onu ünitede indiriyorum. Sonrasında onu dağıtması vs var. 30 tane havuz var yaklaşık olarak 3 metre genişlik 20 metre uzunluk ve 2 metre derinlik olacak şekilde. Onların içindeki ölü balıkları sifonluyorum. Genelde 2 kişi oluyor bu yüzden kişi başı 10-15 havuz düşünebilirsiniz bazıları boş oluyor ara sıra( ortalama bir havuz 20-30dk arası sürüyor). Sevkiyat olduğu zaman sabah 4'te kalkmam gerekiyor mesaiye çağırıyorlar kovalar ile tıra yükleme yapıyoruz. Haricinde ayak işleri falan yapıyorum mesela geçen gün sabahtan akşama kadar yerden sigara izmariti topladım. İş saati 8.30 ile 17.00 arası öğlende 1 saat yemek molası ve boş vaktimiz oluyor yemekte şirkete ait. Maaş asgarinin biraz üstü. Aklıma BİM'e girmek geliyor çünkü 35 bin TL maaşı var ve şu anki işime göre maaşı beni cezbediyor. Ayrıca ben full güneşin altında çalışıyorum desem yeridir her taraf açık burada hava çok sıcak. En azından BİM yazın serin kışında sıcak oluyor. Çalışma saatleri gibi birkaç fark var tabii ama en azından evime yağın bir mağazaya gidebilirim. Şu an günde 25 dk falan yol gidiyorum. Aklım karıştı ve fikir almak istedim. Market tecrübesi olan varsa veya fikrini belirtmek isteyen varsa her türlü görüşe açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar iyi günler, bu sene mezuna kaldım ve motor almak için 1.5 ay önce işe girdim. Girdiğim iş yavru balık üzerine. Benim derdim ise şu: İş zor neredeyse her gün 25Kg'luk yem çuvallarından 45 adet hatta daha fazlasını forklifte yüklüyorum ve gidip onu ünitede indiriyorum. Sonrasında onu dağıtması vs var. 30 tane havuz var yaklaşık olarak 3 metre genişlik 20 metre uzunluk ve 2 metre derinlik olacak şekilde. Onların içindeki ölü balıkları sifonluyorum. Genelde 2 kişi oluyor bu yüzden kişi başı 10-15 havuz düşünebilirsiniz bazıları boş oluyor ara sıra( ortalama bir havuz 20-30dk arası sürüyor). Sevkiyat olduğu zaman sabah 4'te kalkmam gerekiyor mesaiye çağırıyorlar kovalar ile tıra yükleme yapıyoruz. Haricinde ayak işleri falan yapıyorum mesela geçen gün sabahtan akşama kadar yerden sigara izmariti topladım. İş saati 8.30 ile 17.00 arası öğlende 1 saat yemek molası ve boş vaktimiz oluyor yemekte şirkete ait. Maaş asgarinin biraz üstü. Aklıma BİM'e girmek geliyor çünkü 35 bin TL maaşı var ve şu anki işime göre maaşı beni cezbediyor. Ayrıca ben full güneşin altında çalışıyorum desem yeridir her taraf açık burada hava çok sıcak. En azından BİM yazın serin kışında sıcak oluyor. Çalışma saatleri gibi birkaç fark var tabii ama en azından evime yağın bir mağazaya gidebilirim. Şu an günde 25 dk falan yol gidiyorum. Aklım karıştı ve fikir almak istedim. Market tecrübesi olan varsa veya fikrini belirtmek isteyen varsa her türlü görüşe açığım.
Sakın ha üç harflilere girme. 1 - 1.5 ay falan çalışacaksan tamam ama diğer türlü asla.

BİM personeli 35 bin almıyordur bence.

Ekstra olarak işiniz zor fakat unutmayın ki şu an her iş zor, üstelik BİM gibi zincir marketlerde ekstra olarak insanlarla uğraşırsınız ve çalışma saatleri çok daha kötü.

Bana kalırsa mevcut işinizden devam edin.

Mevcut işine göre çok daha hafif bir iş olacaktır, maaşı da ideal denebilir. Sadece insanlarla uğraşmak biraz sıkıntı yaratabilir. Bir de mağaza müdürün ters biriyse vay haline.

Yine de bence çalışılır, pek bir alternatifi yok.

BİM personeli 35 bin almıyordur bence.
Alıyor.

Bir tanıdığımın tecrübelerine göre uzun süreli kalınacaksa iyi iş diyorlar. Anlattığına göre özellikle bu tarz marketlerde kısa dönem çalışıldığı için kısa sürede yükselebiliyorsun. Kendisi Bim'de tam zamanlı çalışıyordu 35 bin lira alıyordu. Sonradan müdür oldu çok kısa sürede 45 civarında bir şey almaya başladı. Müdür olunca da normal çalışanlara göre daha rahat oluyorsun. Bence "iş" olarak yapılacaksa güzel sektör.

Köfteci Yusuf'da komi maașı asgari + ek olarak çalıștıgın mesai saatleri ücrete eklenip 28k 10 saat için veriliyordu daha fazla çalıșırsan maaș ona göre de artıyordu. Konfeksiyonda ortacılara günlük 1K civarı veriyordu degerlendirmek istersen bakabilirsin.

A101'de çalışmıştım 1 hafta sonra başka iş bulup bırakmıştım. 1 haftada 6 7 tane ağrı kesici içtim eve her geldiğimde ağrıdan uyuyamıyordum ve bazen ağlatacak derece acıyor ve ağrıyordu bacaklarım. Yani hiç değilse bir sandalya verseler hatta ona da gerek yok müşteri yokken oturabilme şansımız olsa diyeceğim ki öyle bir vaktiniz olmaz boş kalmazsınız yok kasa yanı sayım yok mal aç yok önyüz yap bozuk para biterse onun sıkıntısını çekiyorsunuz 2 defa gidip diğer esnaflardan istemiştim. Saçma sapan tipler geliyor ayar ediyor günde yaklaşık 900 1000 kişi geliyordu bizim mağazaya bs öyle demişti ve iş çıkışı saati yani 4 ile 8 arası en yoğun saatler ve en sıkıntılı tipler o saatlerde geliyor psikolojinizi bozmakla kalmayıp sizi mahkemelik yapacak adamlar gelebiliyor eğer sabırlı ve sakin biriyseniz çalıştığınız şubede iş arkadaşlarınız anlaşılabilir iyi niyetli insanlar ise son seçenek olarak değerlendirilebilir. Eğer başka alternatifiniz varsa hiç bulaşmayın müşteriyle uğraş, ayakta durmak derken bel fıtığıda cabası yani çok zor durumda kalmadığınız sürece çalışmanızı önermem.
Bu arada marketlerde hamallıkda yapıyorsunuz girdiğiniz şubede tek erkek iseniz vay halinize bütün ağır işler size kalır. Bana bir haftada 7 8 çuval patates taşıttılar bir de girdiğiniz şube eğer cadde üstüyse ve benim çalıştığım gibi depo girişi yok ise yine bir ton sıkıntı.

Migros'a girebilme şansınız varsa orası daha iyi diyorlar en azından sandalyeniz olur :D maaş olarak da iyi diyorlar gerçi BİM'in maaşı da iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
A101'de çalışmıştım 1 hafta sonra başka iş bulup bırakmıştım. 1 haftada 6 7 tane ağrı kesici içtim eve her geldiğimde ağrıdan uyuyamıyordum ve bazen ağlatacak derece acıyor ve ağrıyordu bacaklarım. Yani hiç değilse bir sandalya verseler hatta ona da gerek yok müşteri yokken oturabilme şansımız olsa diyeceğim ki öyle bir vaktiniz olmaz boş kalmazsınız yok kasa yanı sayım yok mal aç yok önyüz yap bozuk para biterse onun sıkıntısını çekiyorsunuz 2 defa gidip diğer esnaflardan istemiştim. Saçma sapan tipler geliyor ayar ediyor günde yaklaşık 900 1000 kişi geliyordu bizim mağazaya bs öyle demişti ve iş çıkışı saati yani 4 ile 8 arası en yoğun saatler ve en sıkıntılı tipler o saatlerde geliyor psikolojinizi bozmakla kalmayıp sizi mahkemelik yapacak adamlar gelebiliyor eğer sabırlı ve sakin biriyseniz çalıştığınız şubede iş arkadaşlarınız anlaşılabilir iyi niyetli insanlar ise son seçenek olarak değerlendirilebilir. Eğer başka alternatifiniz varsa hiç bulaşmayın müşteriyle uğraş, ayakta durmak derken bel fıtığıda cabası yani çok zor durumda kalmadığınız sürece çalışmanızı önermem.
Bu arada marketlerde hamallıkda yapıyorsunuz girdiğiniz şubede tek erkek iseniz vay halinize bütün ağır işler size kalır. Bana bir haftada 7 8 çuval patates taşıttılar bir de girdiğiniz şube eğer cadde üstüyse ve benim çalıştığım gibi depo girişi yok ise yine bir ton sıkıntı.

Migros'a girebilme şansınız varsa orası daha iyi diyorlar en azından sandalyeniz olur :D maaş olarak da iyi diyorlar gerçi BİM'in maaşı da iyi.

Şu anki işimde çalışma saatleri iyi ancak hava çok sıcak ve felaket yoruyor. Ve sürekli ıslanıyorsun üstün başın iğrenç oluyor. Ölü balıkların içinden canlıları falan seçmen lazım. Havuz yıkama var mesela kimyasal döküp yıkamak gerekiyor ve ele değdiği an yakıyor ve eli beyazlatıyor hidrojen peroksit diye bir madde. Lens de kullandığım için çok zorluyor mesela hep üstüme sıçrıyor. Mal açma falan çok gelmiyor gözüme üstte de yazıdğım gibi 1 tonu geçkin yem taşıyorum mesela. Bugün hiç oturma fırsatı bile olmadı iş saat 17.00'da bitiyordu ben anca 16.50'de sırtımı yaslamaya fırsat buldum. Boş boş durduğun zaman direkt laf yiyorsun üstlerinden. Bir iş veriyor sürekli koş koş koş yav arkadaş hava zaten 40 derece koş koş'da kalpten mi gideyim Allah aşkına. Kısaca çalışma saatleri güzel ancak ıslanmak ve sıcak çok sıkıntı. Hele kış geliyor bu sefer de buz gibi olacak her yer. İstesem Migros'a da girerim ancak onun için 1 saat falan yol gitmem gerekir. BİM'e iyi gözle bakmamın sebebi daha yüksek maaş olması ve yazın serin kışın sıcak olması gibi faktörler.

Bir tanıdığımın tecrübelerine göre uzun süreli kalınacaksa iyi iş diyorlar. Anlattığına göre özellikle bu tarz marketlerde kısa dönem çalışıldığı için kısa sürede yükselebiliyorsun. Kendisi BİM'de tam zamanlı çalışıyordu 35 bin lira alıyordu. Sonradan müdür oldu çok kısa sürede 45 civarında bir şey almaya başladı. Müdür olunca da normal çalışanlara göre daha rahat oluyorsun. Bence "iş" olarak yapılacaksa güzel sektör.

Evet bu tarz marketlerde hızlı yükselebiliyorsun. Benim zaten 1 sene çalışmam lazım sonrasında üniversiteye gideceğim şu an mezuna kaldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı