belfort 394
Picopat
Dediğiniz gibi mesai ücreti çok farkediyor. Ayda 3.6 bin TL hiç yoksa mesai kalıyor. Yılda 40 - 45 bin arası bir para yapıyor. Daha fazla mesai yapıyorsanız özellikle daha da fazla fark ediyor. Yani yılda 40 - 45 bin lira hiç az bir para değil. Ne olursa olsun yılda güzel bir sistem parası bırakıyorsunuz.Fabrikalar çok daha iyi bu konuda mesai ücretini verirler yemeğini verirler yemekleride hiç fena olmaz. Hani benim gibiler için o mesai ücreti çok sorun olmaz ama kira ödeyenler için hiç az para değil her ay fatura paralarını hediye ediyormuşsun gibi oluyor.
Senede 40 50 bin TL para yapıyor 2. el bir scooter parası.
Bu arada ben deneme sürecinde çıktığım için ve müdürüm iyi olduğu için sorun yaşamadım ama bazı yerlerde okudum çalışanlara sıkıntı çıkarıyorlarmış ekstra çalıştırıp tehdit falan ediyorlarmış ne kadar doğru bilmiyorum.
Mola için ise Ben yine biraz şanslıydım müdürüm değil de msy ve diğer ablam dışarı çıkmamı söylüyordu bende de biraz mallık vardı tabii söylenmediği zaman çıkmıyordum.
Halı yıkamada öyle alıştığım için olabilir belki.
Ben üniversite başlayana kadar geçici süreliğine girmiştim fakat 2. haftamda dayanamayıp çıktım. 2 hafta çalıştım, işten çıkalı 2 hafta oldu hala daha sırtım ağrıyor. O kasada hareketsiz şekilde ayakta durmak özellikle full günde acayip yorucu. Ben daha önce başka işte çalışmamış biri de değilim. Ayakta durmaya alışkınım fakat hiç hareket etmeden günde 11.5 saat ayakta durunca gerçekten bel kısmına ağrı olarak vuruyor. Onun dışındaki günlerde de 4 - 5 saat kasada durunca özellikle gerçekten rahatsız edici durumlar ortaya çıkıyor. Ön yüz yaparken vesaire gene hareket ettiğim için rahat ediyordum. Sırf çalışan rahat etmesin diye sandalye koymuyorlardı. Şimdi devlet zorunluluk getirdi galiba.