Bir insan neden sigara içer?

• Konuyu başlatan 297689
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 51
  • Görüntüleme 5.260
Tütünün içindeki nikotin, sinir sistemini uyaran bir uyarıcı görevi görür, ayrıca depresan özelliği de vardır. Bağımlılığının sebebi bu yani, nasıl uyuşturucu aldın mı bu hazzı tekrar tekrar yaşamak istiyorsan, sigara içenlerde de istemeden aynı etki yaşanıyor.
Uyuşturucu örneği verdim ama, onun kadar etkili değil tabi. Kafein gibi düşünün, ama vücuda zararlı olanı.

Kimi insan dertten içerdir, kimi 15-18 yaşındaki ergenler hava olsun diye içerdir,
Ama bir kısım da neden içtiğini bilmeden içerdir

Sigara kullananlar tetiklenmesin hemen. Sadece soruyorum. Neden içiyorsunuz ki? Ne faydasını gördünüz? Maddi ve manevi zarar değil mi? Paranız gidiyor. Üstüne bir de vücudunuzu zehirliyorsunuz. Hem de bilerek. Mantıklı cevaplar bekliyorum.
Nikotin bağımlısı oldukları için kullanıyorlar. Sigara içen insanlar parasının gittiğini, vücuduna zararlı olduğunun farkındalar. Bunları bilip bilmemesinin önemi yok.

Sigara kullananlar tetiklenmesin hemen. Sadece soruyorum. Neden içiyorsunuz ki? Ne faydasını gördünüz? Maddi ve manevi zarar değil mi? Paranız gidiyor. Üstüne bir de vücudunuzu zehirliyorsunuz. Hem de bilerek. Mantıklı cevaplar bekliyorum.
Ortaokul'da başlayıp Lise 2'de bıraktım. Açıklayıcı bir şey bulamıyor insan. Ama bırakınca çok daha büyük zarara girdim şahsen. Okul'da ticaretini yaparak harçlık çıkarıyordum. Günde 15TL'den 2 veya 3 paket alıp içen herkese satıyordum. Bir dal 2TL hiç yoktan günde 40-60TL kar. İçenlerin %70'i müşterimdi...

Teyze, dayım, dedem, halam, amcam, kuzenlerin içince neymiş la bunun tadı deyip içiyon ve beğenmiyon bir rkaç ay geçtikden sonra la bida tadına bakim diyorsun beğenmiyorum 3.den sonra her gün alıyon günde 1 paket bitiriyon. Ve bırakmakda başlamak gibi kolay diyorlarya öyle değil.

Ortaokul'da başlayıp Lise 2'de bıraktım. Açıklayıcı bir şey bulamıyor insan. Ama bırakınca çok daha büyük zarara girdim şahsen. Okul'da ticaretini yaparak harçlık çıkarıyordum. Günde 15TL'den 2 veya 3 paket alıp içen herkese satıyordum. Bir dal 2TL hiç yoktan günde 40-60TL kar. İçenlerin %70'i müşterimdi...
Kullanmadan da satabilirsin. Satamaz mısın?

Kullanmadan da satabilirsin. Satamaz mısın?
Hocam, şahsen kullanmadığım ürünü satmam. Prensip gibi düşünülebilir. Sonuçta kurtulmak için çırpındığım bir şey. He diyelim oldu da sattım. O zaman dayanamaz kullanmaya başlarım. Bir ara ciddi manada boğazım çok kötü oldu. Boğazım tahriş olduğu dönemde dayanamayıp günde yarım paket falan içmiştim. Nefes alamıyordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı