Bir İnsanı Kaç RPM Havalandırır? Otomobil Motorları Ne Kadar RPM Üretir?

Saykopat

Kilopat
Katılım
18 Ekim 2014
Mesajlar
1.830
Makaleler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Muhasebe
Başlıktaki soruyu biraz düşündüm araştırma yaptım ama fiziğin dibine girmişler bazı forumlarda anlamadım kısaca özetleyebilir misiniz. Hemde güzel bir tartışma ortamı olur.
Bir insanın havalanmasının en ucuz ve en etkili yöntemi nedir. Biraz hoverboard ve hoverbike videoları izledim gerçekten yapılırsa insanlar için yararlı olur mu?
 
Son düzenleme:
RPM dönüş hızıdır. Açılımı Revolutions Per Minute'dür. Yani dakika başına dönüş sayısı Sizin dediğiniz CFM'dir sanırsam. Yani RPM küçük bir fanda olursa CFM daha az olur mesela. Sorunuza gelince hiçbir fikrim yok. :D
 
Yani bir otomobil motoruna fanı bağlasak kaç RPM olur ve bu bir insanı kaldırmaya yeter mi? CFM'yi de biliyorum ama merak ettiğim asıl soru RPM di.
 
Motorun devrini RPM olarak değerlendirebiliriz. Bir otomobil motora pervane bağlasak insan kaldırır herhalde. Örneğin süper spor otomobillerde kanatlar havalanmayı engellemek için kullanılıyor. Bir Bugatti Veyron'a kanat takıp tekerleri itici pervaneler yaparsak uçmaması için bir sebep yok. Yalnız yaparsanız mesuliyet kabul etmem.
 
Bugattiyle alakası yok, fizik okuyorum, düzgün ortam saglanırsa 1 er metre 4 pervaneyle 90 RPM yeterli olur (ortalama bir insan ağırlığı) buda yaklaşık bi 20 beygir gücüne denk gelir. Bir otomobil motoruna baglarsan (ortalama 120 beygir) büyük ihtimal 1 metrelik pervaneler dayanamayıp çatır çutur kırılıcaktır. Yani uçmak istiyosan 2. el bi motorsiklet işini görür..:)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı