Bir oyuna 1200 TL verir misiniz?

Bir oyuna 1200 TL verir misiniz?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Önceden bir oyuna 800 TL verir misiniz diye bir anket açmıştım. O konuda her 10 kişiden biri 800 TL vereceğini her 10 kişiden biri kararsız olduğunu her 10 kişiden 8'inin de bir oyuna 800 TL vermeyeceğine dair oy kullanmıştı. Şimdi bu durum bu kadar kısa zamanda 800 TL oldu 1200 TL. NFS Unbound oyunu 1200 TL. Evet oyunların da 1000 TL'yi geçtiğini gördük Peki bir oyuna 1200 TL verir misiniz? Bu oyun sizin en çok beklediğiniz en çok oynamak istediğiniz oyun olsun diyelim. Verirseniz neden verirsiniz vermezseniz neden vermezsiniz sebebini de belirtirseniz güzel olur.

Merak eden olursa diye önceki konum:

Param çoksa veririm.

Adamın umurunda değil senin kazandığın para. Senin ülkende yapılan bir oyun bunu yaparsa o zaman konuşursun bunu. Ve evet, oyunu burda 20 dolara satmaları nimettir, lütuftur. Adam o paraya satmak zorunda değil. Bu fiyatlardan yakınılacak tek yer hükümettir.
Aynı dili konuşmuyoruz dostum. Siz tek sorumlusunu hükümete bulma derdindesiniz malum enflasyon ve kurdan dolayı. Bu konuda hak veriyorum ama tek olayı buraya çekmenizi mantıklı bulmuyorum, nedenini de 2 gündür açıklıyorum zaten ama anlamıyorsunuz yada anlamamak için direniyorsunuz.

Aynı dili konuşmuyoruz dostum. Siz tek sorumlusunu hükümete bulma derdindesiniz malum enflasyon ve kurdan dolayı. Bu konuda hak veriyorum ama tek olayı buraya çekmenizi mantıklı bulmuyorum, nedenini de 2 gündür açıklıyorum zaten ama anlamıyorsunuz yada anlamamak için direniyorsunuz.
Yanlış düşünüyorsun çünkü. Adam yaptığı oyunu x ülkesinde 60 $ y ülkesinde 20 $ yapmak zorunda değil. Bu zamana kadar bu fiyatlardan satmaları da lütuf. X ülkesinde 60 $ fiyattan alan adam da Y ülkesinde madem 20 $ ben de bir yolunu bulur ordan alırım der. Bu durumda itiraz etmesi gereken kişi sen değilsin, 60 $'dan alan kişi oluyor.

Yanlış düşünüyorsun çünkü. Adam yaptığı oyunu x ülkesinde 60 $ y ülkesinde 20 $ yapmak zorunda değil. Bu zamana kadar bu fiyatlardan satmaları da lütuf. X ülkesinde 60 $ fiyattan alan adam da Y ülkesinde madem 20 $ ben de bir yolunu bulur ordan alırım der. Bu durumda itiraz etmesi gereken kişi sen değilsin, 60 $'dan alan kişi oluyor.
Bak bunla ilgili bir arkadaş konu açtı dün, görmüşsündür. Adamların iddiası çok komik: Madem firma satmak istiyor, ucuzdan satıp sürümden kazansın. Sürümden kazanmayı adamlar dikta gibi zorunlu bir şey görüyor ama bu inisiyatife kalmış bir şey.

Yanlış düşünüyorsun çünkü. Adam yaptığı oyunu X ülkesinde 60 $ y ülkesinde 20 $ yapmak zorunda değil. Bu zamana kadar bu fiyatlardan satmaları da lütuf. X ülkesinde 60 $ fiyattan alan adam da y ülkesinde madem 20 $ ben de bir yolunu bulur oradan alırım der. Bu durumda itiraz etmesi gereken kişi sen değilsin, 60 $'dan alan kişi oluyor.

Bu bakış açısı tam şu anki hükümetin bakış açısı işte. Avrupa'da en ucuz doğalgazı biz kullanıyoruz, en ucuz 2. elektriğini biz kullanıyoruz, yine Avrupa'nın en ucuz benzin mazotunu da biz kullanıyoruz. Senin bu bakışla Avrupa'nın bu duruma itiraz etmesi lazım. Dediğim gibi aynı dili konuşmuyoruz saatlerce de anlatsam anlamamak için çırpınacaksın. Tartışmaya değmez. İyi forumlar.

Önceden bir oyuna 800 TL verir misiniz diye bir anket açmıştım. O konuda her 10 kişiden biri 800 TL vereceğini her 10 kişiden biri kararsız olduğunu her 10 kişiden 8'inin de bir oyuna 800 TL vermeyeceğine dair oy kullanmıştı. Şimdi bu durum bu kadar kısa zamanda 800 TL oldu 1200 TL. NFS Unbound oyunu 1200 TL. Evet oyunların da 1000 TL'yi geçtiğini gördük Peki bir oyuna 1200 TL verir misiniz? Bu oyun sizin en çok beklediğiniz en çok oynamak istediğiniz oyun olsun diyelim. Verirseniz neden verirsiniz vermezseniz neden vermezsiniz sebebini de belirtirseniz güzel olur.

Merak eden olursa diye önceki konum:

Param varsa veririm yoksa vermem şu anda mesela bir oyuna 1200 TL vermem ne olursa olsun umarım ilerieyen zamanlarda verecek duruma gelebilirim.

Bak bununla ilgili bir arkadaş konu açtı dün, görmüşsündür. Adamların iddiası çok komik: Madem firma satmak istiyor, ucuzdan satıp sürümden kazansın. Sürümden kazanmayı adamlar dikta gibi zorunlu bir şey görüyor ama bu inisiyatife kalmış bir şey.

Kardeşim RDR2'ye 1150 TL ver, GTA 5'e 550 lira ver, Jedi Survivora 1200 lira ver, MW2'ye 1100 TL, Dark Souls 3'e 1000TL ver oyna ne diyeyim. Laf anlamıyorsunuz. Ne anlatmak istediğimi de anlamıyorsunuz. Ekonomi-hükümet diyip duruyorsunuz hükümete oy veren zihniyetten farkınız yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı