Birikim Nasıl Saklanmalı?

Paranızı biriktirmeyin harcayın gençken harcayın yaşlanınca para ile alamayacağınız ve yapamayacağınız çok şey olacak. Akşam eve geldiğimde cebinde 1TL bile kalmasın hepsini harca ekonomiye can ver.

Paranızı biriktirmeyin harcayın gençken harcayın yaşlanınca para ile alamayacağınız ve yapamayacağınız çok şey olacak. Akşam eve geldiğimde cebinde 1TL bile kalmasın hepsini harca ekonomiye can ver.
Banka hesabımda para olduğunu bilmek çok güzel hissettiriyor bana :) Zevk için biriktirenlerdenim :)

Benim maddi yönden bir sıkıntım olmadığından hem gezip tozuyorum ay sonuda hesapta kalanları 2000-3000 neyse birikime atıyorum aydan aya değişiyor cepte kalan tabi herkesin imkanları farklı. Ben hem gezip hem birikim yapanlardanım ondan rahat konuşuyorum siz bana aldırmayın biriktirin :)

Büyüklerimin bir lafı var.

Gençken, kazandığının 2/3'ünü yatırım için saklayacaksın. Yaşın ilerleyip çocuğun olduğunda da 1/3'ünü saklayacaksın derler.

Ben de bu kurala uyup birikim yapıyorum. Ay başı parayı hemen ayırdığım için tüm ay maksimum ne kadar para harcayabileceğimi bilebiliyorum. Daha sonra küçük sürprizler olmuyor

Ben dolar ve btc'ye yatırım yapıyorum. Özellikle btc sert düşüşlerinde mutlaka alım yapıyorum. Sene başında 18-19 bin değerindeydi, şuan 50 bin üzerine çıktı.

Hocam bir sürü yol var.
Mesela döviz ya da altın alabilirsiniz, ama bunlar sadece paranın değerini korur.
2. seçenek olarak hisse senedi alabilirsiniz, fakat yerli hisseleri alırsanız batırabilirsiniz. Malum ekonomik krizdeyiz. Onun yerine yurt dışı hisseleri alabilirsiniz. Hem döviz olduğu için hem hisse değerlenir hem de döviz.
3. seçenek ise kripto para almak. Mesela Bitcoin geçen aylarda 20000 dolardan 3000 dolara kadar gerilemişti, ama şu an 8800 dolar civarlarında. Tabi tek seçenek bitcoin değil. Mesela Holo token alabilirsiniz. Sene başında ayıptır söylemesi 0.000420 dolar civarlarındayken şu anda 0.0022 dolar civarlarında. En az yüzde 400'lük bir değer artışı var. Üstüne 2020 sonuna doğru 1 dolar olması bile muhtemel.
Tabi ben bunların hiçbirini tavsiye etmiyorum. Çünkü tek bir şeye yatırım yaparsanız ve o da batarsa paranız erir. Onun yerine sepet yapmak daha mantıklı. Mesela yüzde 25 döviz, yüzde 25 altın, yüzde 25 hisse senedi, yüzde 25 de kripto para alabilirsiniz. Yani burada tüm parayı kaybetme olasılığınız diğerlerine göre çok daha düşük.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı