Boeing 747'nin Bombeli Tasarımının Sebebi Nedir?

Doğru Cevap Nedir?

• Oy verenlerin toplamı
    51
@Jira Cevabımı değiştiriyorum, sorunu iyice okudum anladığım kadarıyla sadece 2. katın neden A380'deki gibi değil de o dönemde bombeli olarak yapıldığını sormuşsun. Bu durumda cevabımı aerodinamik verimlilik olarak değiştiriyorum. Sadece bombeli yapımının cevabı C. Bu tasarımda kesit yüzeyindeki akış gerilimi düz olmasına göre daha az sürtünmeye neden olup uçağın verimliliğini ve hızını artırır.

Yalnız sorunda cevap vermek gereken kısmı anlamak cidden zor. Çünkü anlaşılabilecek 3 farklı soru için 3 farklı cevap var. Sadece "bombeli" tasarlanmasının cevabını veriyorum şu anda. Diğer 2 soruya doğru kaydırırsan nüansı bozuşuruz, onların da cevapları belli.

Kokpitin üstte ve 2. kat yapılmasının nedeni ilk proje aşamasındaki kargo uçağı konseptinde yükleme alanının genişliği için. 747-400 modelinde neden üst kat "uzatıldı" sorusunun cevabı şirketlerin daha çok yolcu almak istemesi. Neden "bombeli" yapıldı sorusunun nedeni ise aerodinamik kesit yasasına göre daha verimli olması. Tüm soruların cevabını verdim artık ama soruya özel cevabım C oldu.

@Jang Geum'un Danji Yemeği Soruyu artık ne kadar doğru anladık emin değilim ama cevabımı değiştirdim ben.

Ben E diyorum. Attack Troll şu zamana kadar her soruyu bildi O ne diyorsa o.
Ters köşe olmayın sonra. 5000 yatırmak ister misin yine?

@Yararsız Üye Sorduğum kısım ''uçak tasarlanırken neden üst katının düz değil de bu şekilde bombeli yapılması.'' Yani size 747-400'deki uzatılmış halini falan değil, ilk versiyonundaki planı soruyorum.

Çok ayrıntılara inmeyin derim

E şıkkı. O zamanlarda 747'nin yolcu versiyonu bir nevi geçici çözümdü. Herkes süpersonik uçakların vazgeçilmez olacağını düşünüyordu, 747 de süpersonik uçaklar piyasaya girince zarar etmemek adına burnu açılabilen dev kargo uçağına çevrilmek için üretilmişti.

747-4'e baktığımızda ise üst katın uzatıldığını görüyoruz. Benim de size sorumun kaynağı tam olarak burası.
Boeing mühendisleri bu uçağı tasarlarken neden üst katı düz değil de bu şekilde bombeli yapmayı tercih etti?
@Jira Sende cidden kıl akademisyen havasını aldım. Çünkü bu 2 yerde sorunun "yönü" değişiyor. İlk bölümde üst katın "uzatılmasından" ve sorunun kaynağı olmasından bahsediyorsun. Ana soruda ise sadece "bombeli" yapılmasını soruyorsun. Tüm anlaşılacak soruların cevabını verdim valla ben anlamam. (Doğru anladığım hangisi bilmiyorum, hangisi tutarsa.)

Cevabım C bu arada, ana soru net. Neden "düz" değil "bombeli" yapıldı diye soruyorsun. Hiç 747-4'deki üst katın uzatılmasını falan soruya dahil etmem.

Üniversitede de tuzaklara düşmeye fazla meyilliydim sınavlarda... Sorulan sorunun tüm versiyonlarının cevabını biliyorken "istenilen" kısmını kaçırıp puanı kaybediyordum.

@ykH8eqLN Aynen, VIP olmak için çok uygun.

@fryzen Boeing bu işte, varmış akıllarında bir şey.

@Yararsız Üye Ben pis soru sorarım böyle, tek okumayla anlaşılmaz, tadı da burada bana kalırsa. Şimdi sen C şıkkında eminsen bir şey demeyeceğim fikrini etkilemek için. Cevap verirken tüm komplo teorilere bakacağız.

@Jira Sorunun çekilebileceği 3 farklı noktaya 3 farklı cevap verdim ama sadece sorudaki geçen "bombeli" yapım nedenine takılıp cevabım C diyorum. Daha da beynimi yakmak istemiyorum ve gidiyorum. Neden "bombeli" tasarımın "düz" tasarıma göre daha verimli olduğunu da söyledim sanırım ben gidebilirim.

Bombeli tasarımın neden transonic ve supersonic uçuşlarda daha verimli olduğunu merak eden arkadaşlar olursa Google'a "area rule of transonic flight" yazarak araştırabilirsiniz diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…