Boy nasıl uzatılır?

Hocam yüzme gibi şeyler kası esnetiyor boyu uzatmıyor.
Benim bildiğim özellikle yüzüstü yüzerken kollarınızı bacakla tersi yönde esnettiğimiz için vücudumuz ve omurgamız esner. Bu da boyu uzatır.
Ben yüzmeyi çok severim. Yazın da her hafta 3-4 kez gitmeye çalışırım. Boyum 1.84 :)
@Silinen üye ben daha 10 yaşımdayken boyum 145-150 idi anneme yetişiyordum 14 yaşımda ise 170 idi şimdi 184, boyum 190 olur mu sence hocam? 1-2 yıl ortalama 10-15 cm civarı uzamışım öyle diyim.
Benim boyum da 1.84. Gayet yeterli bence. Neden daha fazla uzamak istiyorsunuz? Basketbol falan için mi?

@Silinen üye ben daha 10 yaşımdayken boyum 145-150 idi anneme yetişiyordum 14 yaşımda ise 170 idi şimdi 184, boyum 190 olur mu sence hocam? 1-2 yıl ortalama 10-15 cm civarı uzamışım öyle diyim.
Rahat olur vucudunuzu dınlendırın yordugunuz kadar.

Amcama çekmişim daha 1 yıl önce 145 boylarındaydım. amcam 2 metre 15 cm. genetiğimiz aynı neredeyse.
Kesinlikle abartmışsınız.
Boy uzama konusu genetiktir. Basketbol boy uzatmaz, uzun süre yapanlar yaşları ilerlediği ve vücutları geliştiği için uzarlar basketbol oynadıkları için değil. Spor yapın, yürüyüş mutlaka yapın, yani vücudu zinde tutun. Protein eksik kalmasın vücudunuzda, süt içebilirsiniz. Ancak çok da bir şey beklemeyin çünkü genetik eğer bu şekildeyse ne yaparsanız yapın uzayamazsınız.

Böyle konular açmayarak.

Arkadaşların da dediği gibi, aslında çok büyük oranda genetiktir boyunun ne kadar uzadığı. Geri kalan ufacık bir oran ise, süt içerek ve gerekli proteini alarak sağlanır.

Yaş kaçtı?

Gerçekçi olmak gerekirse uzatamazsın. Basket, süt falan en fazla 1-2 santimetre falan uzatır ki iyi yoldan uzattığını da sanmam.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı