Boyumun uzaması durdu

Body veya Fitness çalışıyorsan bu yaşta normaldir.Senin vücut gelişimin için bence şuanda sadece şınav,mekik çekmen gerekir.Boyunun uzaması için ise süt iç,ip atla ve bir yerlere falan asıl.Onun haricinde Esne.Esneme hareketleri yap yani jimnastik gibi falan.

Body veya Fitness çalışıyorsan bu yaşta normaldir.Senin vücut gelişimin için bence şuanda sadece şınav,mekik çekmen gerekir.Boyunun uzaması için ise süt iç,ip atla ve bir yerlere falan asıl.Onun haricinde Esne.Esneme hareketleri yap yani jimnastik gibi falan.
Fitness yapmak boy kısaltmaz. Bir yere asılı kalmak, esnemek boy uzatmaz. Neredeyse 2021 geldik, inanmayı bırakın artık şu hurafelere.

Fitness yapmak boy kısaltmaz. Bir yere asılı kalmak, esnemek boy uzatmaz. Neredeyse 2021 geldik, inanmayı bırakın artık şu hurafelere.
Ablam hep bir yerlere asılarak boyunu uzattı.Bence sen insanları yanlış şeylere inandırma :)
Üstelik ben Fitness veya Body boyu kısaltır demedim.Boy uzamasını durdurur demek istedim.Naim Süleymanoğlu neden bu kadar kısa kaldı sanıyorsun dostum :)

Ablam hep bir yerlere asılarak boyunu uzattı.Bence sen insanları yanlış şeylere inandırma :)
Üstelik ben Fitness veya Body boyu kısaltır demedim.Boy uzamasını durdurur demek istedim.Naim Süleymanoğlu neden bu kadar kısa kaldı sanıyorsun dostum :)
Şayet ablan boy uzama plakları kapandığın da asıldıysa aslında bir kaç santim boyu uzatabilirdi evet. Ancak bu boy uzaması büyüme plaklarından değil bel omurlarındaki plaklarının arasının açılmasından dolaylı veya eğer bir duruş bozukluğun varsa ve bunu düzeltirsen de bir kaç cm uzayabilirsin ancak bu uzadığın anlamına değil ''gerçek boyuna geldiğin'' anlamına gelir. Google Akademik üzerinden de bu dediğim hakkındaki bilimsel araştırmalara da bakabilirisin.

Ve Naim Süleymanoğlu ağırlık kaldırdığı için kısa kalmadı, kısa olduğu için ağırlık kaldırdı. Lebron James boyu uzun olduğu için basketbolcu oldu, basketbol boyunu uzattığı için değil. Halter için ne kadar kısaysan avantajın o kadar da fazla malum, 9.sınıfta fiziği gördüysen şayet Newton formülünden de bunu idrak edebilirsin. Ağırlık kaldırmanın boy uzamasına zarar vermediği hakkında o kadar delil niteliğin de araştırma varken, hiç bir araştırmanın senin şu söylediğin hurafeyi desteklememesine rağmen bunu diyebildiğine göre harbiden cahil bir şahısmışsın.

Henüz 15 yaşında olmama rağmen boyum bayağıdır 1cm bile uzamadı, bu normal bir durum mudur? 178 boyum var 18'e kadar 185 olur mu?
Boyunuzun uzamasının durduğunu size boyunuz mu söyledi ? Abi bu ne saçma konu ya. Yemin ederim bıktım şu boy konulardan. Müneccin miyiz biz nereden bilelim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı