Bozulan metabolizma nasıl hızlandırılır?

3-4 ayda 85 kilodan 57ye düştüm ve bu süreçte hiçbir şey yemedim.
Haliyle metabolizma bozuldu, bunu nasıl düzeltebilirim?
Hocam stres bu işin en temeli diyebilirim. Elinizden geldiğince stres altında kalmaktan kaçının . Ve tükettiğiniz besinleri düzenli bir takvim içerisinde tüketin. Sabah kahvaltı saatiniz öğlen yemeğiniz akşam yemeğinizin zamanını kaçırmayın. Gün içerisinde eğer uyuşuk ve hareketsiz bir yaşam sürüyorsanız bu sizin beslenmenizi de etkileyebilir. Hareket berekettir. Hareket ettikçe hem acıkırsınız hemde vücudunuz kalori ihtiyacı duyar. Bu yüzden kahvaltınızı erkenden yapıp hareket etmeye başlayın. En fazla 3-4 gün içerisinde kendinize gelirsiniz. Motivasyonunuzu iyi tutun. Alkol ve sigara kullanıyorsanız kesinlikle uzak durun. Bunlardan öncede bir sağlık ocağına gidip kan verin. Değerlerinizi ölçtürün.
 
Bile istiye düştüm sporsuz. Bir hastalığım yok çok şükür.
1 aydırda spora gidiyorum. Yarın bitiyor. Bunun yanında 1 aydırda futbol oynuyorum.
1 aydırda spora gidiyorum. Yarın bitiyor. Bunun yanında 1 aydırda futbol oynuyorum.

Kan vermenizi öneriyoruz.
 
Hocam stres bu işin en temeli diyebilirim. Elinizden geldiğince stres altında kalmaktan kaçının. Ve tükettiğiniz besinleri düzenli bir takvim içerisinde tüketin. Sabah kahvaltı saatiniz öğlen yemeğiniz akşam yemeğinizin zamanını kaçırmayın. Gün içerisinde eğer uyuşuk ve hareketsiz bir yaşam sürüyorsanız bu sizin beslenmenizi de etkileyebilir. Hareket berekettir. Hareket ettikçe hem acıkırsınız hem de vücudunuz kalori ihtiyacı duyar. Bu yüzden kahvaltınızı erkenden yapıp hareket etmeye başlayın. En fazla 3-4 gün içerisinde kendinize gelirsiniz. Motivasyonunuzu iyi tutun. Alkol ve sigara kullanıyorsanız kesinlikle uzak durun. Bunlardan önce de bir sağlık ocağına gidip kan verin. Değerlerinizi ölçtürün.

Sabah 7.30 da kalkıyorum okul için. Beslenme konusunda ne yapacağımı bilmiyorum. Kiloda almak istemiyorum. Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim.
Kan vermenizi öneriyoruz.

Peki teşekkür ederim 🙂
 

Geri
Yukarı