Bu dönemde bilgisayar toplanmalı mı?

PC yerine konsol almak isteyen alsın ama konsol oyunları PC oyunlarının fiyatlarından çok yüksek. Nadiren konsol oyunlarının PC oyunlarından bir kaç lira daha düşük olduğunu gördüm. Ayrıca dolar bu haldeyken oyunlar 500 liralara varan fiyatlarla konsola çıkış yapıyor. Yakında 600 700 liraları bile görebiliriz.
Öyle bir konuşmuşsunuz ki bilmeyen de PC platformunda oyunların ucuz olduğunu zannedecek. Halbuki PC platformunda da oyun fiyatları çok pahalı .

Ayrıca Ps Store da harika indirimler oluyor. Oyunlar çıkış fiyatından 1-2 ay sonra yarı fiyatına iniyor genellikle. İkinci el oyunlar ve kardeşlik gibi avantajlı bir sistem de var. Çok daha ucuza güncel bir çok oyunu elde edebiliyorsunuz. PC de böyle bir imkan yok.

Dolar uyarlamasını yakında PSN Store üzerinden de uyarlarlar gibime geliyor. PSN PLUS diye bir olay var, bunun fiyatları fazlasıyla artış gösterebilir. Bu olmadan da online oynanmıyor. Oyunlar fazlasıyla pahalanmaya başlanmış, Steam üzerinde oyun alırken dolar kuru hâla 1.5 TL üzerinden hesaplanıyor diye biliyorum. Fakat bu dolar kurunun da güncelleneceği söylentileri var. Steam'de 15-16 dolar olan CS:GO şu an steam ücreti ile 24 TL. Yani güzel günler yakın gibi arkadaşlar...

Prycon 4530M Intel Pentium G4560 3.5GHz 8GB 1TB HDD GT 1030 2GB Gaming (Oyuncu) Bilgisayar
Bu sistemi direkt alıp PUBG oynayabilirsin ileride de update yaparak güncel oyunları oynayabilirsin. 1050 de takabilirsin şimdi ama önermiyorum yarın yeni bir oyun çıkar ve 1050 ile oynayamayabilirsin. Sistem bu haliyle de gayet sağlam tavsiye ediyorum youtube üzerinden performans testini de izleyebilirsin.
Dolar uyarlamasını yakında PSN Store üzerinden de uyarlarlar gibime geliyor. PSN PLUS diye bir olay var, bunun fiyatları fazlasıyla artış gösterebilir. Bu olmadan da online oynanmıyor. Oyunlar fazlasıyla pahalanmaya başlanmış, Steam üzerinde oyun alırken dolar kuru hâla 1.5 TL üzerinden hesaplanıyor diye biliyorum. Fakat bu dolar kurunun da güncelleneceği söylentileri var. Steam'de 15-16 dolar olan CS:GO şu an steam ücreti ile 24 TL. Yani güzel günler yakın gibi arkadaşlar...
Güzel günler mazide kaldı biz hala rüyadayız.

Steam de Dolar kurunun 1,5 TL olarak hesaplandığı oyunlar ''indie'' diye tabir edilen küçük çaplı oyunlar sadece. Triple-A diye tabir edilen büyük çaplı oyunlar da (Gta 5, Battlefield, Assasins Creed vs. ) durum öyle değil.

6000 TL sistem topluyorum.
Anakart: Msi B450M BAZOOKA AM4 DDR4 AMD B450 Soket AM4 DDR4 DVI HDMI M.2 USB 3.1 mATX Anakart incehesap.com
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz/3.9GHz 19MB Önbellek 65W 2.Nesil İşlemci
Ekran Kartı: Msi RX 570 Armor 8GB OC DDR5 Ekran Kartı
Bellek: CORSAIR Vengeance LPX CMK8GX4M1A2400C14R 8GB DDR4 DRAM 2400MHz C14 - incehesap.com
HDD: Toshiba 1TB 7200RPM Sata 3.0 32Mb 3,5" Hard Disk (DT01ACA100) - incehesap.com
Kasa: Power Boost JBST-VKG1023S USB 3.0 Pencereli Gaming Kasa incehesap.com
PSU: Ucuz Power Supply (PSU) Ürünleri ve Fiyatları - incehesap.com
6500 TL kadar yaptı toplamda ama bu sistemle GTA 6 çıktığında 8 GB daha ram ekler kullanırsın çok rahat işlemci, ekran kartı ve anakartı oldukça yüksek seviyede tuttum ki ileride de oyun oynayabilesin hemen çatlat taşı bas parayı al sistemi çok net söylüyorum haftaya 7 bin TL olabilir.

6000 TL sistem topluyorum.
Anakart: Msi B450M BAZOOKA AM4 DDR4 AMD B450 Soket AM4 DDR4 DVI HDMI M.2 USB 3.1 mATX Anakart incehesap.com
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz/3.9GHz 19MB Önbellek 65W 2.Nesil İşlemci
Ekran Kartı: Msi RX 570 Armor 8GB OC DDR5 Ekran Kartı
Bellek: CORSAIR Vengeance LPX CMK8GX4M1A2400C14R 8GB DDR4 DRAM 2400MHz C14 - incehesap.com
HDD: Toshiba 1TB 7200RPM Sata 3.0 32Mb 3,5" Hard Disk (DT01ACA100) - incehesap.com
Kasa: Power Boost JBST-VKG1023S USB 3.0 Pencereli Gaming Kasa incehesap.com
PSU: Ucuz Power Supply (PSU) Ürünleri ve Fiyatları - incehesap.com
6500 TL kadar yaptı toplamda ama bu sistemle GTA 6 çıktığında 8 GB daha ram ekler kullanırsın çok rahat işlemci, ekran kartı ve anakartı oldukça yüksek seviyede tuttum ki ileride de oyun oynayabilesin hemen çatlat taşı bas parayı al sistemi çok net söylüyorum haftaya 7 bin TL olabilir.
İnşallah çatlatırım iyi sistem olmuş. Ama şu yukarıdaki ekran kartı ile daha iyi olur sanki.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı