Bu dünyanın hali ne olacak?

Bu iştenen faydalanan zenginler ve sözde moda ikonları vazgeçmedikçe, hayvanlar kürkleri, dişleri, boynuzları için öldürülmeye devam edecek... Hani şu sözde hayvan sever, doğa sever gibi görünen ama insanlığa ve doğaya en fazla zararı veren, sözde moda ikonları zenginler...

Ki, bu devede kulak bile değil... Aynı kesim canice öldürülen insanlara, açlıkla boğuşan çocuklara bile kayıtsız kalıyor...
 
mangala çıkıp et yiyoruz,
Konuyla alakası yok.
Dediklerimin konuyla alakası nasıl yok?
Ölü bedenin etinden mangal yapmak ile foklari cani şekilde katletmek arasında fark olmadığını düşünüyorsan komik.
Nerede böyle bir düşünce belirtmişim?
Alıntılar gayet yeterli.
 
29c8c070896b2336397d8583e35014d1.png
 
Oturduğumuz yerden caniler demek ne kadar mantıklı? Adam o işi keyfine yapmıyordur işin sonunda para var. Karnımız aç olsa kaçımız bunu yapmaz dürüst olalım herkes yapar.
Ben yapmam, vicdanı olan bir insan da yapmaz. Para kazanmanın hayvanları katletmekten başka yolları da var, haberin olsun. Söyleyeyim dedim.
Eğer bugün evime ekmek götürmek için soyu tükenen bir hayvanı avlamam gerekiyorsa yaparım gerisi umurumda olmaz olamaz.
Bencil bir düşünce. Bunu demek istemiyorum ama; o nesli tükenen hayvan bile senin dünyaya olduğundan faydalı olduğunu düşünüyorum. Şahsen koskoca bir hayvan ırkı/soyu için ben kendi hayatımı feda ederdim. Şurada 70-80 yıl yaşayacağım, o soyu tükenen hayvanın neslini tehlikeye atmazsam, üreyip kuşağı sonsuza kadar devam edecek.
Ayrıca milyarlarca insan ev sahipliği yapan dünyada bir hayvanın neslinin devam etmesi için kendimi feda etmek benim için gurur verici olurdu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatında hiç et, tavuk, süt, sucuk veya diğer hayvansal gıdaları yemedin mi? Bunlar neyden üretiliyor sence? Makinalar kendiliğinden mi yaratıyor, ne sanıyorsun anlamadım.

Ayrıca mesajımda yine; "bunlar insanın ihtiyacı olan gıdalar" diye belirtmiştim.


Nerede böyle bir düşünce belirtmişim? Kendi adıma bahsetmedim yapılanlardan.
Okuduğunu anlamıyorsun dememin sebebi tam olarak buydu.
Mesajlarına baktım da, tahmin ettiğim gibi herkese bulaşmak için yer arayan bir tipmişsin zaten.
Göz ardı edilen listeme hoş geldin.
Hocam ben göz ardı listenizde var miyim?
 
Foklar sırf sevimli ve sopalarla öldürülüyor diye bu duyar kasılıyor. Aynı şu kadın cinayetlerinde genç ve güzel kızlar öldürüldüğünde deli gibi gündem olurken, ortalama bir kadın öldürüldüğünde kimsenin takmaması gibi. Vicdanı popülizm ile kullanırsak realist olamayız.

Deri ürünleri pekala kullanılabilir, oldukça dayanıklıdır. Hayvansal ürünler çoğu şeyde kullanılabiliyor ve biz bunların nimetlerinde bilerek veya bilmeyerek faydalanıyoruz. Çoğu ülkede "sevimli" hayvanların çiftlikleri var ve kapalı kapılar altında hepsi aynı muameleyi görüyor. Eğer fok çiftlikleri de kurulursa bu görüntüleri görmeyiz ve aynı şeyler yaşanırken sırf görmediğimiz için mutlu bir şekilde yaşamaya devam ederiz. Veganlığı tercih edip, hayat standartları yüksek bir ülkede yaşayıp kendi izole ortamını da kurabilirsin ama 8 milyar nüfuslu Dünya'da toplamı ortalama 1 milyar olan gelişmiş ülkeler dışında bunlar tam gaz devam edecek. Duyarlı olmayın demiyorum, tabii ki olun bu güzel bir şey ama geniş çerçeveden olaylara da bakmayı deneyin biraz.

@portakal hanim seni eleştirmiyorum yanlış anlama, bu benim çoğu kişinin yaptığı mainstream tepkiler üzerine görüşüm.
 
Hayvanların katledilmesinden, doğanın tahrip edilmesinden rahatsızsan bu konuda çalışma yapan kurum ve kuruluşlara destek çıkabilirsin. Duyar kasıp beğeni almanın manası yok.
 
Hayvanların katledilmesinden, doğanın tahrip edilmesinden rahatsızsan bu konuda çalışma yapan kurum ve kuruluşlara destek çıkabilirsin. Duyar kasıp beğeni almanın manası yok.
Geldiler yine. Her şeyi duyar kasmaya bağlayanlar. Elini vicdanına koy bir.
Senin tabirinle; "duyar kasmanın" manası var, duyar kasılacak bir konu bu. Duyarlı olmanız için açtığım, moderatörlerinde onayladığı farkındalık konusu bu. Istediğimi yaparım. Açtığım konu hoşuna gitmediyse engelle ve çık.

Kurum ve kuruluşlar demişsin, bunlar yerine her hafta sokak hayvanlarını besliyorum. Kendi kedimin mamasından ve yemek artıklarından.
Doğaya da saygılıyım. Bitkileri, çiçekleri vs. koparmıyorum, çimlere basmıyorum en azından. Fidan dikmisliğim de var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı