Biz hayali senaryolar kurup itibar zedelemiyoruz, olanı konuşuyoruz.
Gidin sokağa çıkıp insanların ağzını koklayın, daha net bir fikir oluşur kafanızda.
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini belirleyen şey ; Halkın gelir düzeyidir diye 30 kere söyledim.
Yabancı firmalara %100 devlet garantisini verilerek yaptırılan köprüyle tünelle gelişilmiyor. Ne zaman ki senin mühendisin de başka ülkeler için %100 devlet garantisi alarak köprü yapmaya, tünel yapmaya başlar işte o zaman gelişmiş sayılır.
Avrasya Tüneli'ni kullanmaya gücü yetmeyen bir halk var ortada.
Yüksek teknoloji üretim yapan 10 tane firma say desem sayamazsınız inanın çünkü yok.
Yüksek teknoloji ürün ihraç eden 5 tane firma say desem yine sayamazsınız çünkü yine yok

Yüksek miktarda ithal etmediğimiz 5 tane teknolojik ürün say desem yine sayamazsın, asıl trajikomik olan da bu son madde zaten
Baş örtüsü yasağını kaldırıp halkın gönlünde taht kuran partinin belediyelerine gidin göz atın.
İmar adı altında ne rantlar dönüyor bir göz atın, o zaman anlarsınız olayın gerçek yüzünü.
Arkadaşlar sizi bilmem ama bu konuyu babama gösterdim, bana bağırdı kızdı valla. "Okuma bana bunu! Biliyorum böyle cahil tipleri." diye bana tepki verdi?
Babana sonsuz saygımız var, yaş itibariyle de büyüğümüz zaten. Kendisine yalnızca "Refah içerisinde yaşayıp yaşayamadığını" sor.
Benzine 6TL vereceğiz yakında, dizele kaçan vatandaş da 5'lik oldu zaten çoktan. Dünya genelinde varil fiyatları taban yaptığı halde ne diye zam gelip duruyor biraz araştırmak lazım.
Pazardaki meyve sebzeler bile bu kadar el yakıyor acaba neden diye araştırmak lazım. Aracı varmış biliyoruz, e bu devlet 4 senedir neyi becerdi bu aracılarla alakalı? Büyük devletiz ama?
Baban kasaba gittiğinde rahat rahat kırmızı et alabiliyor mu eve? Evde makarnayı mı daha çok tüketiyorsun kırmızı eti mi bunu da düşün derim.
Ev sahibi olamayıp da kiralık daire arayan insanlar 1000 liradan aşağı ev bulabiliyor mu? 3 çocuk nasıl yapılacak, bu gençler nasıl düğün yapıp evlenecek, nasıl bunca takı takacak? Nasıl ev alacak?
Hadi evi aldın, çocuklarına evlenme çağında nasıl ev alacaksın? Bunları bir sor.
Asgari ücret 950TL olduğu zamanlar ile 1600TL olduğu zamanlar arasındaki alım gücünü karşılaştır. Arada en ufak bir fark bulursan ben bu forumu cidden terk ederim bu kadar iddialıyım.
Devlet büyüyor, siyasiler güçleniyor iyi güzel. Amerika'ya sesimiz daha gür çıkmaya başlıyor ne güzel.
Ama bu halk her geçen gün daha da zor duruma düşmeye, daha da fakirleşmeye devam ediyor. Zenginler daha çok zenginleşiyor, fakirler daha çok fakirleşiyor, gelir adaletsizliği git git büyüyor.
Neden vergiler her geçen gün artıyor düşünmek lazım. Çünkü üretim olmayan ülkede devlet ancak vergiler ile ayakta kalabilir. Bu halk da bir yere kadar sabreder söylemedi deme.
Siz çok dar bakıyorsunuz olaya, asfalt var, karnımız doyuyor çok şükür havasındasınız.
Ben iyi durumda olan biri olarak yazıyorum sizlere, bugün bana yarın sana demişler çünkü. Halk olarak sesimizi çıkarmazsak hayatlarımız birer sömürge kaynağı olmaktan öteye gidemez hiçbir zaman.