Dini forum sitelerinde sorgulayan bir nesil yetişiyor ne diyorsunuz bu olaya?
'Forum' siteleri zaten tartışmak, hürce karşılıklı fikir beyan edebilmek için var. Ülkemiz insanının sorgulama konusundaki bilinçsizlik eseri tutumları malum, üzerine örnek verme gereği duymuyorum zira fazlasıyla aşinayızdır diye umuyorum.
Dini değerleri dayatıp sorgulamaya çalışan insanları taciz etme yoluna giden, dinini televizyonda gördüğü yarım akıllı hacıların/hocaların ağzına bakarak öğrenmiş ve onları kaynak bilerek o tip insanları putlaştırmış halihazırda çok insan var. Bu unsurları göz önünde bulundurduğumuzda, forum sitelerinde tartışmayacak da nerede tartışacak bu insanlar? Her "bilim" kelimesini duyduğunda kulağını tıkayan, dinî değerleri suistimal edip dini çarpıtan hacılarla/hocalarla ve onlara biat eden, sorgusuz sualsiz itimadını koruyan bilinçsiz insanlarla mı?
Tartışmak bir gereksinimdir ve bunu sokaktaki falanca kişiyle/kişilerle -özellikle ülkemizde- gideremezsiniz.
Bu yeni nesil 2000 doğumluların dini sorguladığını düşünüp ateist olma çabalarını anlamıyorum.
Bu kısmı biraz açar mısınız? İnsanların sorgulamalarını mı anlamıyorsunuz yoksa sadece sözde dayanaksız bir şekilde sorguladığını sanıp havalı olmak için "ateist" olmaya (?) çalışan kısmın yapmacık çabalarını mı? Havalı olmak adına böyle bir çaba içerisine girenler için evet, tavırları fazlasıyla yapmacık ve absürt fakat sadece bu kısmı göz önünde bulundurarak her sorgulayan kişiye de burun kıvırıp
"havalı olmak için ateist olmaya çalışıyor yav" gibisinden yersiz, genelleyici bir tavır takınarak altı boş kanılara varmamak gerekiyor.
...Klişe sorularla aykırı olduklarını zannetmeleri, buna bağlı olarak ateistlerin daha aklı başında olduklarını düşünüp inançlı kişilerin ise IQ seviyelerini düşük zannetmeleri...
Bu tip inançlara saygı göstermeyen kişileri kâle almamaya çalışın ve o kitleyi, bütün bir nesli tanımak adına örnek olarak görüp de "...bu nesil neden böyle?" gibisinden konuşarak dayanaksız kanılara varmayın. Sözünü ettiğiniz insanlar elbette var, az da değil sayıları fakat genelleme yapmamak ve objektif davranmak gerekiyor.