Burnum yamuk ne yapmalıyım?

Hocam bende yaptırmayı düşünüyorum. Suratıma göre çok büyük kalıyor ve kemikli, çok rahatsızım bundan. Merak ediyorum o yüzden. Süreci anlatır mısınız?
Şuan 10.günümdeyim o yüzden süreci tam geçirmediğim için tam yardımcı olamam fakat ameliyattan hemen sonra uyanınca pek bir şey hissetmiyorsun acı falan sadece yüksek ihtimal burnun kanıyor olacak bi de anastezi verdikleri için büyük ihtimal mide bulantısı ilk hafta en zoru bence ilk 3 gün yüzün şişer göz altın morarabilir bunun ne kadar morarıp şişeceği senin cilt yapına ve doktorunun ellerine bağlı kalın ciltliysen iyileşme sürecin biraz daha uzundur benim doktorum burnuma tampon sokmadı başka bir şey koydu bu yüzden ilk 2 günden sonra burnumdan %50 nefes almaya başlayabildim ilk 2 gün hem ağızdan nefes aldığınız için dudağınız vs. kurayacak birde boğazınız tahriş olacaktır devamında burununuzu temizlemek için çağırcaklar + senin alacağın spreyler ile burnunun bakımını yapacaksın böylece burnun %70 oranında yaklasık açılmış olacak ilk 3 günden sonrada şişlik ve morluklar azalmaya başlayacak ilaçlarını kullancaksın tabii ki 1 hafta sonra da alçınız çıkacak ve hoş geldin yeni burun tabii şiş olacak yine şişlik derecesi cildiniz ve doktorunuza bağlı sonrasında yavaş yavaş azalacak ekstra merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.

Şu an 10.günümdeyim o yüzden süreci tam geçirmediğim için tam yardımcı olamam fakat ameliyattan hemen sonra uyanınca pek bir şey hissetmiyorsun acı falan sadece yüksek ihtimal burnun kanıyor olacak bir de anastezi verdikleri için büyük ihtimal mide bulantısı ilk hafta en zoru bence ilk 3 gün yüzün şişer göz altın morarabilir bunun ne kadar morarıp şişeceği senin cilt yapına ve doktorunun ellerine bağlı kalın ciltliysen iyileşme sürecin biraz daha uzundur benim doktorum burnuma tampon sokmadı başka bir şey koydu bu yüzden ilk 2 günden sonra burnumdan %50 nefes almaya başlayabildim ilk 2 gün hem ağızdan nefes aldığınız için dudağınız vs. kurayacak bir de boğazınız tahriş olacaktır devamında burununuzu temizlemek için çağıracaklar + senin alacağın spreyler ile burnunun bakımını yapacaksın böylece burnun %70 oranında yaklasık açılmış olacak ilk 3 günden sonra da şişlik ve morluklar azalmaya başlayacak ilaçlarını kullancaksın tabii ki 1 hafta sonra da alçınız çıkacak ve hoş geldin yeni burun tabii şiş olacak yine şişlik derecesi cildiniz ve doktorunuza bağlı sonrasında yavaş yavaş azalacak ekstra merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.

Özelde mi oldunuz ve ne kadar ödediniz?

Burun estetiği olabilirsin ameliyattan korkuyorsan korkulacak pek bir şey yok ameliyat yöntemleri çok gelişti ben yaklaşık 8-9 gün önce oldum ve maşallah sadece 1 hafta geçmesine rağmen morluğum yok sadece burun kısmında ödemim kaldı o da iniyor günden güne burada önemli olan doktoronu iyi seçmek tavsiyem plastik cerrahi yerine kbb doktoru bulmanız çünkü burun kompleks organ kbb ciler daha iyi bilir.
Hocam ameliyat olurken bayıltmıyorlar mı zaten?

Tampon kullanımı biraz daha eskide kaldı artık doktorlar içi delikli bir şey taktırıyor onunla beraber rahat nefes alabiliyorsun.
O çıkartılıyor mu? Çıkartırken zor oluyor mu? En çok korktuğum şey buydu internetten araştırdığıma göre. Eskisine göre burnunuzda ne gibi değişiklikler oldu? Yapay hissi var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı