Çalışan Afgan, zengin Arap neden kötüleniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Better Call Me

Picopat
Katılım
5 Aralık 2020
Mesajlar
541
Çözümler
4
Yer
Uzay
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şimdi Afgan diye bir kavram var. Adam kaçıyor geliyor buraya. 1200 TL'ye tamamım ben abi diyor. Türkler geliyor 2500 aşağısı verirsen çalışmam diyor. Üstüne sigorta da isterim diyor. Şimdi örneğin çikolata Türkiye'de de 1 TL, diğer ülkelerde de 1 TL. Sen afganı ucuza çalıştırınca ne mi olur? Çikolata sana olur 0.65 kuruş. Ne oldu dış ülkelerden çok daha ucuza üretiyorsun. Bu sefer ne oluyor ihracat artıyor dışarıya mal satıyorsun ucuza mal ettiğin için. Döviz giriyor. Ülke kalkınıyor. Tamam belki halk işsiz kalabilir ama daha ucuza yaptırabilecekken niye daha pahalıya yaptırayım?

Arap turistler de aynı şekilde tüm turistlerden daha fazla para kazandırıyor, turizm sektörünün kalkındırıcısı araplar mesela. Tamam suriyeli vs. sevmiyorsunuz da zengin ülkeye para kazandıran Arap'ı niye sevmiyorsunuz? Eliyle yemek yiyor. Eee yesin kardeşim. Parası var mı var. Neden bu nefret?

Yorumlara Araplar bizi kurtuluş savaşında arkaladı vs. demeyin. Ona bakılırsa İngilizler kışkırttı onları. İngiliz'ler dost görünüp arkadan vurdu. Amerika daha geçen ekonomimizi yerle bir etti. O arkaladı meselesi tamamen bahane.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1200TL ile bir aileyi kalkındırmak mümkün değil. 2500TL ile de değilde normalde... Afganlar ucuza çalışınca Türkler işsiz kalıyor. İşsiz kalınca alımlar azalıyor. Çikolata 1TL'den 50 kuruşa düşsün bu şekilde ülkedeki insanlar para alamadıktan sonra ne yararı oluyor?
Yurt dışındaki ülkeler alabiliyor.
 
Afganlar bile kendilerini bu kadar iyi savunamazdı. Ülkede zaten bir işsizlik varken, ucuz işçi (afgan) çalıştırmanın bu kişilere daha da zarar verip iş bulma imkanlarını kısıtladığını görmemek için göze bant kulaklara da tıkaç takıp gezmek gerekiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı