Çalışan Afgan, zengin Arap neden kötüleniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hadislerin %100 yalan olduğu kesin bilgi mi?
(İşte bu yüzden Kurancılık mezhebine inanıyorum.)
İşte bazı hadisler;
1. "Kim sabah 7 acve hurması yerse geceye kadar ona zehir ve sihir tesir etmez." (Buhârî, Et’ıme 43, Tıb 52, 56; Müslim, Eşribe 155)

2. "Sünnet (hıtan), erkeklere sünnet, kadınlar için fazilettir." (Ahmed b. Hanbel, V, 75; Ebu Davud Edeb, 167; el-Fethu'r-Rabbânî, XVII, 1312)

3. ''Hac veya umre veya Allah yolunda cihat maksatları dışında gemiye binme. Zira denizin altında ateş, ateşin altında da deniz vardır'' (Ebu Davud, Cihad 90)

4. ''Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine’ye gelerek Müslüman oldular. Medine’nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve idrarını içmelerini öğütledi. '' (Buhari Tıp5/1, Hanbel, 3/107,163)

5. ''Sıcaklığın şiddeti, cehennemin nefes almasından ileri gelir.'' Buharî, Mevakît, 9; Müslim, Mesacid, 185, 186, 187)

6. “Dinini değiştireni öldürün.’’ (Buhârî, Cihâd, 149)

7. “Ölü, ailesinin kendisi için ağlamasından dolayı azaba uğratılır.” (Buhârî, Cenâiz, 32; Meğâzi, 8; Müslim, Cenâiz, 16, 17 vd.; Ebu Davud, Cenâiz 54)

8. Dünya öküz ve balığın üzerindedir.

9. “Cehennemde en şiddetli azaba uğratılacak kişiler ressamlardır. ’’ (Buhari, Tesavir, 89)

10. “Her kim kertenkeleyi ilk vuruşta öldürürse ona şu ve şu kadar sevap vardır. Ve her kim onu ikinci vuruşta öldürürse, birinciden az olmamak üzere ona şu ve şu kadar sevap vardır. Ve her kim onu üçüncü vuruşta öldürürse, ona da ikinciden az olmamak üzere şu ve şu kadar sevap vardır” (Müslim, Selam 147 (2240); Ebu Davud, Edeb 175, (5263, 5264); Tirmizî, Ahkâm 1, (1482). Bazı Tirmizî tertibinde Sayd bölümünde 13. babta.)

11. ‘’Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.’’ Müslim, İman 302; Buhari, 97/24,10/29; Hanbel, III/1
 
Son düzenleme:
Neyse... Sabır. 10 kişisiniz ve 10 adet muzun var. Herkese 1 muz.
10 kişisiniz, 10 kişi daha eklendi, 10 muz 20 kişi tarafından bölüşülür.
20 kişi oldunuz ve hala 10 muz var (çünkü üretemiyorsun). 10 kişi geldi ve 30 kişi oldunuz. Artık 10 muz 30 kişi tarafından bölüşülüyor. Baştaki 10 kişi, kişi başı 1 muz düşmesinden memnun ancak gelenler yüzünden her kişi muzunu 3'e bölmek zorunda kaldı. Ekonomi aynen çok gelişti kardeşim. Bu gelen kişiler ekonomiyi geliştiriyor mu yoksa mevcut kaynağını seninle bölüşmeye mi geliyor?
Muz hesabı birilerinin anlaması için daha uygun diye düşündüm. Zira diğer türlü anlamıyorlar.
 
Yurt dışındaki ülkeler alabiliyor.
Yurt dışındaki ülkeler de kontrolsüz göç yok. Bu çok önemli bir nokta.
Ne için geliyor? Sevmese gelmez adam. Şunu anlamıyorsunuz. Bize alternatif 20 tane ülke var. Bol yeşillikli vs.

İnternette siteler de komisyon kesiyor. Demek istediğim adam 70 TL'ye aldığı bıçağı bana 250 TL'ye kazıklamaya çalışıyor. Biz hala esnafı savunuyoruz. Böyle yapacaklarsa batsın küçük esnaf.

Sonra hiçbir şey alamıyoruz diye yakınıyoruz. Adamlar kazıklıyor hayvan gibi.
Bugün seni bir niteliğin yoksa Bulgaristan'a bile almazlar. Bizim burası yol geçen hanı gibi. Başka hangi ülkeler önüne gelen göçmeni alıyor ?
 
Oradan buradan duyduğu şeylerle ekonomi yorumluyor gelmiş bir de afganları örnek gösteriyor. Neye göre ucuza mal üretiyorsun ? Belki adam sadece ucuz işçi çalıştırıp ürün satıyor. Ürünü sattıktan sonra dövizin ülkeye girdiğini nereden biliyorsun ? belki adam gidip yurt dışına yatırım yapıyor. Onu geçtim 1200 lira ila 2500 lira arasında global bir fark yok. 1200 lira 118 euro 2500 lira 248 euro. Aradaki fark bu kadar az olunca sattığın ürün arasındaki fark da az olacak ee yine aynı mantığa denk geliyor. Onu geçtim insan hakları denilen bir şey var. Afganda olsa namuslu çalışan, suç işlememiş adam niye gidip 1200 liraya çalışıyor ? Afgan olması ne değiştirir ? Nerede tutarsan tut kendi bir yerinden element uyduruyorsun ortada ne istatistik var ne başka bir şey. Gelmiş arap seviciliği ve afgan seviciliği yapıyorsun. Koskoca ülkeyi ayakta tutan 3-5 milyon mülteci değil hiçbir zaman da olmadı.
 
Ülkenin 1200 liraya çalışan Afgan’la falan kalkınacağı biraz komik ve ütopik geldi. Ülkenin kalkınması için parlak Türk beyinlerine ihtiyaç var. Ülkemiz insanlarının maalesef ki cahil olduğunu düşünüyorum. Bir kişiyi ölesiye savunanlar mı dersin, adam o partiyi tuttu diye sövenler mi dersin her şey var. Ne saygı ne de hukuk olması gereken seviye de değil. Bunların değişmesi için insanların bilinçlenmesine, akıllarındaki basma kalıp düşüncelerin kırılması lazım. Sadece kendisi için değil milleti için her şeyin en iyisini yapması lazım. Sadece kendisini değil kendi milletini düşünmesi lazım. Bu hem yöneticilerin hem de halkın uygulaması gereken önemli bir husustur.
 
Şimdi Afgan diye bir kavram var. Adam kaçıyor geliyor buraya. 1200 TL'ye tamamım ben abi diyor. Türkler geliyor 2500 aşağısı verirsen çalışmam diyor. Üstüne sigorta da isterim diyor. Şimdi örneğin çikolata Türkiye'de de 1 TL, diğer ülkelerde de 1 TL. Sen afganı ucuza çalıştırınca ne mi olur? Çikolata sana olur 0.65 kuruş. Ne oldu dış ülkelerden çok daha ucuza üretiyorsun. Bu sefer ne oluyor ihracat artıyor dışarıya mal satıyorsun ucuza mal ettiğin için. Döviz giriyor. Ülke kalkınıyor. Tamam belki halk işsiz kalabilir ama daha ucuza yaptırabilecekken niye daha pahalıya yaptırayım?

Arap turistler de aynı şekilde tüm turistlerden daha fazla para kazandırıyor, turizm sektörünün kalkındırıcısı araplar mesela. Tamam suriyeli vs. sevmiyorsunuz da zengin ülkeye para kazandıran Arap'ı niye sevmiyorsunuz? Eliyle yemek yiyor. Eee yesin kardeşim. Parası var mı var. Neden bu nefret?

Yorumlara Araplar bizi kurtuluş savaşında arkaladı vs. demeyin. Ona bakılırsa İngilizler kışkırttı onları. İngiliz'ler dost görünüp arkadan vurdu. Amerika daha geçen ekonomimizi yerle bir etti. O arkaladı meselesi tamamen bahane.
Arapları turist olarak kabul etmekte sorun yok. Durmadan Araplara toprak satılmasında sorun var. Uzungöl'ün on beş sene önceki hâli ile şimdiki hâlini kıyaslarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı